Hae
Big mamas home

Podcast elämyksiä

Auta Antti, Jäljillä, Huorapuutarha, Sisustuspodi, podcastit, suomalaiset podcastit, rikospodcast,
Te tiedätte jo varmasti, että rakastan podcasteja. Ennen, kuin voin kertoa tarkemmin minun ja Erikan podiprojektista, ajattelin listata uusimmat suosikkini. Linkkaan tähän myös aiemman podcast listaukseni. 
Tästä uudesta listasta löytyy pari rikospodcastia, joita minun ei ehkä pitäisi kuunnella. Rikospodcastit ovat todella mielenkiintoisia, mutta niiden kuuntelun jälkeen pelkään nurkissa lymyäviä sarjamurhaajia ja vedän oven takalukkoon (jolloin mieheni ei pääse sisälle kotiin). 
Auta Antti, Jäljillä, Huorapuutarha, Sisustuspodi, podcastit, suomalaiset podcastit, rikospodcast,
Auta Antti 
Tässä on yksi podcastien helmi. Antti Holma vastaa ruokakomerosta käsin kuulijoidensa esittämiin kysymyksiin ja ongelmiin. Aiheet vaihtelevat valkoisen nahkasohvan puhdistusvinkeistä ja Jeesuksen aikaisten flunssanhoitomenetelmistä, parisuhde ongelmiin ja oikeasti vaikeisiin kysymyksiin. Rakastan tätä podcastia muun muassa siksi, että Antti on onnistunut avaamaan omaa maailmankatsomustani valovuosia ja haastamaan ajatteluani vähintään saman verran. Sen lisäksi hän on myös onnistunut naurattamaan minua. Olen taas saanut osakseni paheksuvia katseita hekottaessani kaupan kassajonossa. Auta Antti ensimmäinen kausi löytyy Radio Playsta. 
Huorapuutarha 
Tämä on käsittääkseni Suomen ensimmäinen rikospodcast, jota pitävät Pauliina ja Justiina. Jaksot ovat ihanan pitkiä ja jokaisessa jaksossa esitellään kaksi tapausta. Naisten rento höpöttely tarinoiden lomassa vie niiltä sen hirvittävimmän terän, vaikka melkein jokainen tapaus on yhtä selkäpiitä karmiva. Minä itse asiassa kuuntelen ainoastaan ulkomaalaiset tapaukset, koska kotimaiset tuntuvat osuvan liian lähelle ja saavat minut juoksemaan karkuun ohikulkijoita kadulla. Huorapuutarha löytyy nykyään ainoastaan Radio Playsta. 
Jäljillä 
Toinen suomalainen rikospodcast, joka keskittyy vahvasti murhiin. Tässäkin skippaan suosiolla suomalaiset tapaukset, koska ne tuntuvati liian läheisiltä. Podcastissa käsitellään joka kerta yksi tapaus (joskus kaksi) alusta loppuun. Tämä podcast on hyvin faktapainotteinen, mikä on oikeastaan hyvä. Tapaukset ovat mielenkiintoisia ja erilaisia. Jäljillä-podcastia voi kuunnella esimerkiksi Acastista. 
Auta Antti, Jäljillä, Huorapuutarha, Sisustuspodi, podcastit, suomalaiset podcastit, rikospodcast,
Sisustuspodi 
Tämä on sisustusbloggaajien Heidin ja Giseldan yhteinen projekti ja ainoa suomalainen sisustuspodcast. Vaikka sisustus on kaikin puolin hyvin visuaalista puuhaa, siitä riittää selkeästi myös keskusteltavaa. On ihanaa, että Heidi ja Giselda, joiden kummankin tyyliä kovasti ihastelen, tekivät kokonaan sisustamiselle omistetun podin. Sisustuspodia voi kuunnella Acastissa. 
Tässä oli muutama uusi podi kuunneltavien listalle. Toivon todella, että pian voin kertoa teille myös omasta podcastistani. Asiat etenevät koko ajan, mutta koska teemme projektia Erikan kanssa kahdestaan vapaa-ajallamme, se ottaa pienen tovin. 
Ihanaa viikonloppua murut ja hyvää naistenpäivää. En halunnut tänä vuonna sohia tikulla ampiaispesää, kirjoittamalla naistenpäivästä. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, mutta jätän ne tällä kertaa erittelemättä.
Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia

 1. DuniaToropainen kirjoitti:

  Kiitos näitä vinkeistä. Itse en ole ehtinyt näihin vielä tutustuakaan lainkaan, joten vinkit tulevat tarpeeseen. Aloitin vasta hiljattain kuunnella äänikirjoja, joten tätä voisin kokeilla seuraavaksi. 🙂

  Rentouttavaa viikonloppua!

  https://duniatoropainen.blogspot.com/

 2. Helmi kirjoitti:

  Kiitti vinkeistä!

 3. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Minäkin aloitin äänikirjoista ja sen jälkeen hurahdin täysin podcasteihin. Tsekkaa ihmeessä myös toinen postaukseni jossa on lisää lempipodcastejani.

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Toivottavasti listalta löytyy kuunneltavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.