Hae
Big mamas home

Perinteinen mustikkapiirakka – helppo ja nopea resepti

Oma someni oli viime viikolla täynnä mustikkapiirakoita. Yksi jos toinenkin muutti oman saaliinsa piirakaksi, jonka seurauksena halusin itsekin leipoa. Me ei e nyt tällä kertaa lähdetty mustikkametsälle, vaan oltiin tyytyväisiä pakastealtaan antimiin. Ajattelin, että tämä on kiva ja helppo resepti leipoa noiden isompien lasten kanssa, mutta tällä kertaa kumpaakaan ei kiinnostanut leipominen. Mikä on ennen kuulumatonta, sillä normaalisti he kyllä härväävät keittiössä auttamassa. Myös silloin, kun leivon jotain vaativampaa.

Tämä mustikkapiirakka resepti on ihan super helppo ja nopea. Leipominen onnistui myös läheisyysriippuvaisen vauvan kanssa. Entistä helpompaa ja nopeampaa, kun vaihtaa pohjan valmispohjaan. Itse suosin Myllyn parhaan pohjia, niin suolaista, kuin makeaa.

Perinteinen mustikkapiirakka

8-10 hlö.

 

Pohja
  • 100 g voita
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Vaahdota kulhossa sokeri ja pehmeä voi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho.
  3. Kääntele jauhot erissä taikinavaahdon sekaan.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan niin, että taikina nousee myös reunoille.

 

Täyte
  • 200 g mustikoita
  • (1 rkl perunajouhoja, jos sinulla on pakastemustikoita)
  • 1 prk (200 g) Kermaviiliä
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan.) Kaada mustikat piirakkapohjan päälle.
  2. Sekoita kermaviili, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään, kunnes seos on tasainen. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
  3. Paista piirakka uunissa 200 asteessa, noin 30 minuuttia, kunnes sen reunat saavat väriä.
  4. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

 

Toivottavasti tämä resepti pääsee käyttöön!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Herkullinen pavlova

Helppo ja nopea marjaherkku

Mansikkakääretorttu

Kesän ihanin kakku: Britakakku

Herkullinen tacopiirakka

4 kommenttia

  1. Maija koivula kirjoitti:

    Hyvää,kyllä mahtava piirakka jälkiruokanakin!

  2. Helena kirjoitti:

    Hyvä perusohje. Sattumalta kokeilin pohjaan rasvana Keiju 3 öljyä ja jauhoista osan korvasin voimakaurajauheella, n. 3/4 dl. Tuli pehmeä ja maukas pohja mustikkapiirakalle. Täytteeseen lisään n. 1 rkl sitruunamehua raikkautta tuomaan. Syöjien mukaan paljon perusmurotaikinaa parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *