Hae
Big mamas home

Raskausviikko 8 (7+0 – 7+6)

Beben koko: Vadelma

Oireet: Väsymys, nälkä, lievä verenvuoto, alavatsan vihlaukset, nenä tukossa.

Ruoka himot: Kiinalainen ruoka

 

Raskausviikko 8

Verenvuoto säikäytti

Tällä viikolla minulla oli verenvuotoa, joka säikäytti toden teolla. Verta tuli kerralla melko paljon, jonka jälkeen vuoto alkoi hiljalleen pienenemään. Odotin mahdollisia kipuja ja kramppeja kauhun sekaisin fiiliksin. Tilannetta helpotti onneksi se, että minulla oli seuraavana päivänä varhaisultra, joten jos jokin olisi pielessä saisin kyllä tietää sen. Toki pienet verenvuodot ovat tavallisia raskauden alkuvaiheessa, mutta ne saattavat silti säikäyttää. Mikä sekin on ihan luonnollista.

Onneksi verenvuoto kesti vain alle vuorokauden ja ultrassa ei näkynyt mitään huolestuttavaa sen suhteen. Tällä viikolla oli tosiaan myös varhaisultra, jossa näkyi pieni pavun muotoinen vauva. Joka oli itseasiassa neljä päivää isompi, kuin olisi kuulunut olla tässä vaiheessa, mikä saattaa johtua melko aikaisin tikutetulla ovulaatiolla.

Kaikkein yllättävin raskausoire

Ja nyt ehkä siihen kaikista yllättävimpään raskausoireeseen. Minulla on ollut nenä tukossa varmaan kuukauden ja nyt alan vahvasti epäillä, että kyseessä ei ehkä ole enää vain orastava flunssa, vaan tämä on yksi raskausoireista. Kun olen puhunut tästä, niin olen kuullut useammalta raskaana olevalta tai rakaana olleelta, että heillä on tai on ollut nenä tukossa raskauden aikana. Parhaimmillaan siihen asti, että ovat synnyttäneet, jolloin nenä on viimein auennut.

Tämä on ollut enemmän ärsyttävää, kuin mitään muuta. Olen ollut tällä viikolla kipeänä ja sitä myötä aivan totaallisen tukossa, mikä on syönyt yöuniani. Olen herännyt siinä kello 3 – 4 välissä yöllä, kun en ole vain pystynyt nukkumaan tukkoisena. Nyt tämä on onneksi helpottanut. Siitä huolimatta toivon, että en olisi nenä tukossa ihan synnytykseen asti.

Muutoin olen voinut aika hyvin. Edelleen väsyttää, voin aika ajoin huonosti ja olen jatkuvasti nälkäinen. Nälkä on yleensä sitä luokkaa, että se iskee nopeasti ja kovaa ja silloin on pakko syödä, kun se iskee. Yksi ilta olin jo sängyssä peiton alla, valmiina ottamaan Nukkumatin vastaan, kun nälkä iski. Siinä ei auttanut muu kuin nousta syömään. Koska muutoin olisin herännyt viimeistään parin tunnin päästä vielä pahempaan nälkään ja hoiperrellut syömään silloin.

Ensi viikolla meillä on ensimmäinen neuvola. Meidän neuvolan terveydenhoitaja vaihtui nyt ensimmäistä kertaa kahdeksan vuoden jälkeen. Vähän on surku. Pidin meidän edellisestä terveydenhoitajasta ihan valtavasti, mutta tämä nykyinenkin vaikuttaa oikein mukavalta. Puolisolla on neuvolapäivänä vapaapäivä, joten hänen pitäsi päästä mukaan käynnille.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 7 (6+0 – 6+6)

Raskausviikko 6 (5+0 – 5+6)

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

2 kommenttia

  1. NK kirjoitti:

    Hienoa, että kaikki on kunnossa! Pakko kertoa hassu juttu tuosta alkuajan verenvuodosta. Äitini kertoi saaneensa pientä vuotoa odottaessaan minua. Lääkäri oli määrännyt huolestuneelle äidilleni (eka raskaus, olen ainoa lapsi) punaviiniä!! Se saisi kuulema vauvan pysymään mahassa. Isä joi myöhemmin kotona aikansa pyörineen viinin. Ja vauva pysyi. Kaikki oli toisin vielä 70-luvulla!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *