Hae
Big mamas home

Veriappelsiini-juustokakku

Tätä reseptiä minulta ehdittiin jo toivoa! Leivoin lapsen kahdeksanvuotissynttäreille veriappelsiini-juustokakun, joka oli hitti. Harva leipomukseni on saanut ihan tällä tavalla kehuja, vaikka en huono leipuri olekaan. Tämä nousi kuitenkin ehdottomasti aikuisten suosioon ja olihan tämä aivan todella hyvää. Sovelsin hieman löytämääni reseptiä ja tätä me tehdään ihan ehdottomasti toistekin. Minulla sattui olemaan vielä aivan täydellisiä, vereviä veriappelsiineja tätä leipoessani, mikä oli varsinainen onnenpotku.

Veriappelsiini-juustokakku

(12 annosta)

 

Pohja
  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g voita
Täyte
  • 3 kpl veriappelsiineja
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 250 g vaniljarahkaa
  • 1/2 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Kiille
  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 3-5 kpl veriappelsiineja
  • 2 rkl sokeria
Koristelu
  • Marenkeja
  • Veriappelsiini

 

Pohja
  1. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaurakeksit ja sulata voi.
  2. Sekoita keksinmuru ja voi keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.
Täyte
  1. Kuori veriappelsiinit hedelmälihaa myöten kavottomiksi. Leikkaa lohkot kalvojen välistä ja paloittele ne. Ota myös leikkuulaudalle valunut mehu talteen.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
  5. Kiehauta kattilassa talteen keräämäsi veriappelsiinimehu (noin 2 rkl). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mehuun.
  6. Lisää mehu ohuena nauhana, nuolijalla sekoittaen, tuorejuustoseokseen.
  7. Lisää seokseen kermavaahto ja veriappelsiinin palat. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia.
Kiille
  1. Laita kiillettä varten tulevat liivatelehdet kylmään veteen ja anna olla siellä viisi minuuttia.
  2. Purista veriappelsiineista 3 dl mehua.
  3. Kiehauta 2 rkl veriappelsiinimehua ja sokeri kattilassa. Purista liivatelehdistä liika vesi ja sulata ne sitten kiehautetun mehun joukkoon.
  4. Sekoita seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen loppuun mehuun.
  5. Lusikoi kiille varovaisesti kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä kolme tuntia..
  6. Koristele veriappelsiinisiivuilla ja marengeilla.

 

Onko veriappelsiini-juustokakku sulle entuudestaan tuttu? Vai meinaatko testata?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Hävikki browniet

Pókemon kakku kuusivuotiaan synttäreille

Kolmen suklaan kakku

Täytekakku mustikka valkosuklaa täytteellä

Mustikka vakosuklaa juustokakku

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Näyttää todella herkulliselta <3

    Auringon iloa teidän perheelle !! – Suvi –

    https://suviivussuviivus.blogspot.com/

  2. Taija-Tiia kirjoitti:

    Vesi herahti kielelle! 😀 veriappelsiinit on kyllä tuurista kiinni millaisia sattuu. Toivottavasti kävisi itsellä yhtä hyvä mäihä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *