Hae
Big mamas home

Murtunut käsi

Lapset taitaa olla tunnettuja siitä, että kuumeesta ja flunssasta huolimatta virtaa riittää. Kun aikuinen kaatuu puolikuolleena sänkyyn, lapsilla meno vain yltyy.

Huh huh. Täällä on takana melkoinen viikko. Kaikki lähti jo alkuviikosta, kun nuorempi tyttö tuli kipeäksi. Kirjoitinkin jo siitä, miten näin pääsääntöisesti yksin lasten kanssa olevalle, nousee kylmä hiki otsalle kun lapsi on kipeänä. Edelleenkään kukaan ei ole jakamassa täällä sairaslomia kanssani. Mutta fakta on se, että tämä on nyt tätä ja näillä mennään.

Big mamas home by Jenni S. Murtunut käsi

LUE MYÖS: Kaikki perhepäivähoidosta

Lapset taitaa olla tunnettuja siitä, että kuumeesta ja flunssasta huolimatta virtaa riittää. Kun aikuinen kaatuu puolikuolleena sänkyyn, lapsilla meno vain yltyy. Niin meilläkin. Tytöillä oli menossa melko riehakkaat flunssapäivän leikit. Minä olin laittamassa ruokaa ja yritin rauhoitella tyttöjen leikkiä siinä ohessa. Hetken päästä makuuhuoneesta kuului itkua. Riensin katsomaan, mitä tapahtui ja menin nostamaan pienemmän tytön sängyn vierestä lattialta syliini. Huomasin nopeasti, että toinen käsivarsi ei näyttänyt normaalilta.

Arvioin tilannetta lyhyen hetken. Käsi pitäisi todennäköisesti kuvata. Ja koska meillä ei ole autoa, jotta pääsisimme nopeasti sairalaan, päätin soittaa ambulanssin. Hätäkeskuksessa tilanne otettiin heti vakavasti ja meidän luokse lähetettiin ensihoitotiimi. He totesivat saman, kuin minäkin. Eli me lähdettiin kiireen vilkkaa ambulanssikyydillä kohti Uutta lastensairaalaa. Esikoinen, joka oli säikähtänyt tilannetta, oli innoissaan päästessään etupenkille.

Big mamas home by Jenni S. Murtunut käsi

Sairaalaan päästessämme meidät ohjattiin yksityiseen huoneeseen, kevyeen eristykseen, koska tytöt olivat flunssassa. Saimme käydä huoneen ulkopuolella vessassa ja saatettuna toimenpidehuoneissa. Muuten emme saaneet liikkua omine nokkinemme. Kuopuksen käsi kuvattiin nopeasti ja hän sai siihen kipulastan tukemaan kättä. Pieni oli lopettanut itkemisen jo kotona. Ehdin jossain välissä jo miettiä, onko mitään käynytkään, kun lapsi oli niin rauhallinen. Käsi oli kuitenkin niin selvästi väärässä asennossa, että se kertoi selvää kieltä siitä, että joku oli vinossa. Me odoteltiin lääkäriä omassa huoneessa ja katsottiin telkkarista lastenohjelmia. Hoitaja toi esikoiselle myös syötävää. Nuoremman piti olla syömättä ja juomatta, kun tutkimukset olivat vielä kesken.

Lopulta lääkäri tuli kertomaan, mitä tuleman piti. Käsi oli murtunut, mutta leikkausta ei tarvittaisi. Se voitaisiin operoida kipulääkkeiden voimalla ja kuopus saisi kipsin käteensä. Tässä vaiheessa asiat etenivät nopeasti ja me oltiin pian ulos sairaalasta.

LUE MYÖS: Päivä meidän esikoisen kanssa

Big mamas home by Jenni S. Murtunut käsi

Julkista terveydenhuoltoa parjataan hirveästi ja minusta monesti ihan syyttä. Henkilökohtaisesti olen saanut aina hyvää hoitoa. Toki jonoa siellä on enemmän, kuin yksityisellä, mutta kaikki potilaat hoidetaan. Minä olen ylpeä suomalaisesta terveydenhoidosta. Yhdysvalloissa sinulta kysellään ensin vakuutuksia, vaikka sinulla olisi selkeästi näkyvä vakava vamma. Siellä hoidetaan vasta, kun on selvää, että vakuutukset ovat kunnossa. Täällä on myös heittämällä turvallisinta synnyttää. Kaksi riskisynnytystä läpi käyneenä, joista toiseen meinasin itse kuolla, en keksi mitään pahaa sanottavaa tästä terveydenhoitosysteemistä.

Ja ilokseni kerron, että kipsi ei paljon tuota pientä hidasta. Menoa ja virtaa riittää niin kuin ennenkin. Luojan kiitos, tuo kipsi on aika tiukka ja kestävä paketti. Saatiin tästä reissusta toinenkin muisto tuon kipsin lisäksi. Ensihoitajilla oli pienelle potilaalle supersankarin viitalla varustettu lehmä-pehmo. Pehmo (Mimmi) oli mukana joka toimenpiteessä ja siitä tuli pienelle nopeasti tärkeä.

Mutta nyt sitten parannellaan ja toivotaan, että nuo eivät saa pienemmän toistakin käsiä kipsiin…

 

LUE MYÖS:
Uuden äärellä
Ei enää vauvaa
Ihania second hand löytöjä

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.