Døck – Viiniä ja bao buneja pelastusveneessä
Kesän yksi kivoimpia kokemuksia oli ehdottomasti Heidin kanssa Døck ravintolan testaaminen. Heidi oli bongannut Jan Mayen nimiseen kuunariin perustetun ravintolan somesta ja ehdotti siellä käymistä. Ravintolassa oli tarjolla kohtuuhintaista grilliruokaa ja drinkkejä aina ilta kuudesta alkaen. Me tilattiin Heidin kanssa bao buneja ja voi pojat, ne veivät kielen mennessään. Sinä iltana Jan Mayenin kannella oli lisäksi myös Viinilinnan pop up, jota me hyödynsimme Heidin kanssa ahkeraan. Sen verran ahkeraan, että Døckin drinkit jäivät testaamatta.
Meidän pöytänä toimi sinä iltana pelastusvene, joka sijaitsi kuunarin katolla. Koska varsinaisia pöytiä ravintolassa on aika vähän, on kätevää kun ruoka on helposti, käsin syötävää grilliruokaa. Onnistui syöminen siellä pelastusveneessäkin. Heh.
Sen iltainen Viinilinnan pop up oli myös kiva lisä iltaan. Päästiin tutustumaan uusiin viineihin ja allekirjoittaneelle löytyi oma suosikki, jota ostan myös kotiin. Kyseinen viini oli nimeltään Fritz Walter. Pinot Gris rypäleistä tehty viini oli ihanan runsaan makuinen ja raikas. Kaiken lisäksi se on todella hyvän hintainen. Viiniesittelijä kertoi, että kyseistä viiniä on kuvailtu todelliseksi löydöksi, kun se on tuotu Suomeen.
Meille sattui ravintolavierailulle aivan täydellinen kesäilta. Jossain vaiheessa päivän paahtava aurinko muuttui illan miellyttäväksi lämmöksi. Meillä oli kuunarin katolla paraatipaikka, josta näki ympäröivän rannan ja joka puolelle veneessä. Ilta oli vain täydellinen ja itse olin ainakin varpaanpäitäni myöten onnellinen.
Lähtiessä totesin Heidille, että aion niin tulla vielä tänä kesänä treffeille Døckille. Tämä olisi nimittäin aivan täydellinen treffiympäristö uuden tyypin kanssa.
Ja vaikka treffikumppania ei löytyisi niin tämä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen ravintola.
-Jenni
Lue myös
Maailman paras spagettikastike
Paahdettu kikherne-kukkakaalisalaatti