Hae
Big mamas home

Juhlat korona-aikana

Haluan kirjoittaa muutaman sanan tyttöjen juhlista. Ne ovat tuottaneet melkoista päänvaivaa kuluneiden kuukausien aikana. Alunperin ne siirtyivät meidän muuton vuoksi. Tytöt ovat syntyneet loppuvuodesta ja silloin meillä oli kädet täysin täynnä muuton suhteen. Sitten koronatilanne paheni ja tartunnat nousivat. Nyt aikaa on kulunut ja tytöt, sekä perhe alkoi kyselemään, milloin syntymäpäiviä oikein juhlitaan. Päätin siis pitää juhlat nyt tiettyjä varotoimia noudattaen.

Juhlat - Big mamas home by Jenni Juhlat - Big mamas home by Jenni Juhlat - Big mamas home by Jenni

Varotoimia

Minulla oli alunperin kaksi vaihtoehtoa. Joko viettäisimme juhlia ulkona tai sitten porrastaisin vieraiden tulon niin, että asunnossa olisi mahdollisimman vähän porukkaa kerrallaan. Päädyin tällä kertaa siihen, että porrastan vieraiden tulon. Infosin myös vieraita tarkkaan siitä, miten toimisimme, jolloin jokainen sai päättää itse osallistuisiko. Sen lisäksi päätin, että juhlimme tyttöjä samalla kertaa, enkä ala järjestämään kaksia juhlia tässä tilanteessa. Vaikka yleensä olen sitä mieltä, että lapset ansaitsevat omat juhlansa.

Kutsuimme vain kaikkein läheisimmät ihmiset. Eli minun äitini ja bonusisäni, sekä kummeja. Olisi ollut ihanaa kutsua ystäviä enemmänkin ja myös enemmän lapsia, mutta nyt tuntui tärkeimmältä saada ne kaikkein läheisimmät ihmiset kokoon juhlimaan tyttöjä.

Lastenjuhlat - Big mamas home by Jenni Pahvipillit - Big mamas home by Jenni Ilmapalloviiri - Big mamas home by Jenni Kuivakukkakimppu - Big mamas home by Jenni

Tarjoilut

Pidin tarjoilut yksinkertaisina. Kun vieraita tuli rajatusti, ei tuntunut järkevältä kokata viittätoista eri lajia. Toisaalta, niin kuin minä muka muutenkaan kokkaisin viittätoista lajia tarjottavia. Meillä oli täytekakku, johon käytin Kinuskikissan ohjeita. Sen lisäksi meillä oli vadelmainen juustokakku, jonka pohjana toimi se kaupan perus mutakakku. Tämä oli lopulta oma suosikkini. Kun juustokakku massasta jätti liian sokerin pois, marjan happamuus tasoitti täydellisesti supermakeaa suklaapohjaa. Sen lisäksi meillä oli minipizzoja klassisesti tomaattikastikkeella ja mozzarellalla. Toimii.

Kynttilöiden sijaan meillä oli tähtisadetikut. Ajattelin, että vaikka me kokoonnummekin harkiten juhlimaan, niin parempi olla puhaltelematta kakkuun päin. Toinen vaihtoehto olisi ollut leipoa tytöille vaikka omat muffinssit, joihin syntymäpäiväkynttilät olisi voinut tökätä.

Täytekakku - Big mamas home by Jenni Marenkijauheella tehdyt marengit - Big mamas home by Jenni Täytekakku - Big mamas home by Jenni Marenkijauheella tehdyt marengit -  Big mamas home by Jenni

Tytöt olivat innoissan päivän tähtiä. Olihan juhlia odotettu jo huomattavasti pidempään, kuin olisi pitänyt. Voin kertoa, että illalla nukahtamiseen meni noin viisi minuuttia. Tytöt saivat lisää leluja, mutta kummankin lempilahja oli lopulta mummin tuomat vaaleanpunaiset sateenvarjot. Me olimme nimittöin soittaneet aikaisemmin mummille ja kumpikin tyttö oli saanut sanoa, mitä he toivoivat kaikkein eniten syntymäpäivälahjaksi. Kumpikin toivoi sateenvarjoa ja tämän hartaan toiveen minun äitini sitten toteutti. Ja voin kertoa, että tyttöjen riemu oli sanoinkuvaamaton, kun he avasivat nämä paketit.

Päivä oli kaikin puolin todella onnistunut.

Lasten juhla-asut - Big mamas home by Jenni Ilmapalloviiri- Juhlat - Big mamas home by Jenni Lasten juhla-asut - Juhlat - Big mamas home by Jenni

Ja tähän loppuun haluan sanoa tiedostavani sen, että kaikkein turvallisinta olisi ollut olla juhlimatta ollenkaan. Mutta uskon, että te siellä ruudun toisella puolella ymmärrätte miksi päädyin kuitenkin pitämään juhlat tytöille.

-Jenni

Lue myös

Viikon parhaat: Syntymäpäivä edition

Kaksivuotiaan pupusynttärit

Huurteiset syntymäpäivät

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.