Hae
Big mamas home

Kesämekkoja & kukkakuoseja – Ajatuksia lasten kesävaatteista

Tässä eräänä päivänä päivittelin työkavereille edessä olevaa urakkaa sanoin: ”Ai, kauheeta, kun tässä täytyy ruveta etsimään tytöille kesävaatteita.” Äänensävystäni saattoi päätellä helposti ettei urakka ole yhtään niin vastenmielinen, kuin yritin antaa ymmärtää. Pikemminkin päinvastoin. Minusta on ihanaa miettiä tyttöjen garderobeja ja selata nettikauppoja, sekä kirppiksiä. Little E:ltä on toki jäänyt pikkusiskolle perinnöksi melko kattava kesävaatevarasto tulevaa kesää varten, mutta isompia vaatteita joudun etsimään. Toki päivitän pienemmänkin vaatevarastoa muutamilla harkituilla ihanuuksilla. 
Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,
Olen tehnyt taas listoja ja yrittänyt miettiä hankintoja mahdollisimman järkevästi. Pinterest on ollut jälleen iso apu ajatusten jäsentämisessä. Kirjoitin syksyllä viimeksi näistä lastenvaatehankinnoista ja silloin lasten syysvaatteissa panostin tummiin alaosiin ja vaaleampiin yläosiin. Kevätvaatteissa myös alaosissa saa olla vaaleutta, sopivassa määrin. Ilmojen lämmetessä tosin en menisi niillä vaaleilla kukkalegginsseillä hiekkalaatikolle, mutta niillekin on aikansa ja paikkansa. 

On epätodennäköistä, että tulet näkemään meidän lapsilla samaan aikaan yläosassa yhtä kuosia ja alaosassa toista.

Väreinä suosin edelleen valkoista, harmaata, mustaa, hiekkaa, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä. Vaikka pääsääntöisesti noudatankin tyttärieni pukemisessa sellaista vähäeleistä linjaa ja villeimmät kuosit ovat olleet palloja, raitaa ja tähtiä. Olen löytänyt tauon jälkeen uudelleen Newbien kukkakuosit. Te tiedätte jo, että olen todella varovainen kuosien kanssa. Enkä minä lämpene kaikille kukkakuoseille. Yhdistelen kuoseja varovaisesti ja harkiten, jotta kokonaisuudesta ei tule sillisalaattia. On epätodennäköistä, että tulet näkemään meidän lapsilla samaan aikaan yläosassa yhtä kuosia ja alaosassa toista. Esimerkiksi kuopukselle olen hankkinut parit kukkakuvioiset legginssit ja niiden kanssa vaaleita tunikoita. Esikoiselle sopii paremmin kukkakuosiset paidat ja yksiväriset leggarit. 
Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,
Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,
Esikoinen alkaa muuten osallistua koko ajan enemmän vaateostoksien tekemiseen. Hänellä alkaa olla oma selkeä mielipide omista vaatteistaan, sekä selkeä estetiikan taju. Mikä on minusta vain hienoa. Haluan tukea tyttöjäni parhaani mukaan sen oman tyylin löytämisessä, vaikka olenkin vielä pitkään se, joka saanoo viimeisen sanan näissä vaateasioissa. 
Onneksi olemme esikoisen kanssa toistaiseksi löytäneet yhteisen sävelen näissä asioissa. Vaikka säänmukainen pukeutuminen on tosin Little E:n mielestä täysin out. Enteileekö tämä tulevaa teini-ikää ja sitä, että paukkupakkasilla viiletetään nilkat paljaina? 
Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,

Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,
Ostoslistalla on tällä hetkellä paitoja ja tunikoita. Esikoiselle legginssejä ja ohuita neuleita, kuopukselle muutamat shortsit, sillä isosiskon vanhat ovat vielä auttamatta liian isoja. Little E:lle löysin kivat shortsit POMP de Luxilta jo aiemmin keväällä. Ne näkyvät paremmin tässä postauksessa. Molempien kaapissa on myös kivojen kesämekkojen mentävä aukko. 

Kyllä, sisaruuskateus on ajoittain käsin kosketeltavaa.

Ostin Little B:lle ihanan kesämekon Newbie Petite Paris Collectionista ja voi sitä huudon määrää, kun isosiskolla ei ole samanlaista. Kyllä, sisaruuskateus on ajoittain käsin kosketeltavaa. Pikkusiskon mekko vaikuttaa sen verran hyvältä, että todennäköisesti metsästän isommalle samanlaisen. Saavat sitten samistella rauhassa koko kesän. 
Newbie, lastenvaatteet, tyttöjen vaatteet,
Toivottavasti teidän viikkonne on alkanut hyvin. Meillä arki lähti käyntiin hieman hitaammin, sillä olin maanantain vapaana. Lisäski pääsimme maanantaina yllättämään tytöt, kun haimme heidät hoidota kotiin yhdessä mieheni kanssa. Siitä on puhuttu nyt kaksi päivää, joten yllätys taisi olla mieluinen.
Millaisia kesävaatteita teidän lapsilta löytyy? Onko teillä jotain periaatteita pukemisessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.