Hae
Big mamas home

6 syytä miksi perustaa oma blogi

Aloitin bloggaamisen vuonna 2014 ja 2015 perustin nykyisen blogini, jota sinäkin nyt luet. Olen koko blogiurani ajan kuunnellut sitä samaa virttä, että blogit olisivat muka kuoleva media. Ettei sellaista kannata perustaa enää, ei sellaisella enää nykypäivänä menesty ja kohta blogeja ei ole enää ollenkaan. En kuunnellut, itsepäinen kun olen. Perustin blogin ja rakastuin sen kirjoittamiseen.

Koko tämän ajan blogi on ollut pääkanavani, vaikka Instagram ja Tiktok ovat molemmat nousseet tänä aikana suurempaan suosioon. Olen laittanut suurimman osan paukuistani aina blogiin ja Instagram on ollut enemmän blogini tukikanava, kuin se pääprioriteetti. Toki, voi olla, että se olisi kasvanut enemmän, jos olisin priorisoinut sitä, mutta kuka tietää. Itse olen tuntenut blogin kuitenkin aina itselle luontevimmaksi kanavaksi.

 

Nyt olen jo ainakin vuoden ajan kuullut puhetta siitä, että blogit nousevat taas. Tätä puhutaan varsinkin ammattilaisten keskuudessa. Ihmiset ovat alkaneet palaamaan sieltä muista nopeista medioista takaisin blogien pariin. Olen itse huomannut tämän etenkin omissa luvuissani. Blogini on suuremmessa nousujohteessa, kuin koskaan aikaisemmin.

Joten nyt kannattaa todellakin miettiä sitä blogin perustamista ja ryhtyä tuumasta toimeen, jos sitä on vähänkään miettinyt.

Miksi perustaa oma blogi?

1. Ihmiset kaipaavat hidasta mediaa.

Nykypäivän sometulva ja ärsykeähky on valtava. Puhutaan, että ihmiset eivät jaksa enää keskittyäkään samalla tavalla kuin ennen. Blogit edustavat nykypäivän hidastempoista mediaa. Sen pariin voi palata ja blogipostaukset eivät huku samalla tavalla somen kuva- ja videotulvaan, kuten sovelluksissa.

 

2. Blogit ovat SEO-optimoinnissa ylivertaisia.

SEO, eli hakukoneoptimointi on yksi omia lempiaiheitani. Blogipostaukset saa hakukoneoptimoitua helposti, jolloin ne nousevat google hauissa vielä vuosienkin jälkeen ja tuovat liikennettä blogiin. Sekä mahdollisen yhteistyökumppanin sivuille. Hakukoneoptimointi oli ensimmäisiä asioita, jota lähdin opettelemaan, kun aloin bloggaamaan tavoitteellisemmin.

 

3. Blogi on oma alustansa ja oma kanavansa.

Instagramissa ja Tiktokissa vaikuttaja on aina muiden armoilla. Koskaan ei voi tietää, jos Instagram päätetään joskus kieltää Suomessa tai sulkea. Sama pätee Tiktokiin. Siinä menee kaikki seuraajat ja vuosien työ. Viime aikoina omissa piireissä olen nähnyt lukuisia tunnettujen vaikuttajien IG-tilien kaappauksia. Kaikissa on yhtä surullista, että vuosien työ valuu pahimmillaan täysin hukkaan. Blogi on oma alustansa ja sivunsa, jota hallinnoit itse. Se on mahdollista siirtää tarvittaessa alustalta toiselle.

4. Kun sanottavaa on enemmän, kuin mitä kanavien merkkirajoitukset antavat periksi.

Minä olen tämä tyyppi. Instagram on aina tuntunut todella rajoittavalta. Blogissa saan kirjoittaa juuri niin paljon, kuin haluan ja lisätä juuri niin paljon kuvia, kuin haluan. Olen kuullut useilta sitä, miten omia tekstejä pitää tiivistää ja tiivistää, jotta ne mahtuvat annettuihin merkkeihin. Lisäksi, yhä harvempi pysähtyy oikeasti lukemaan esimerkiksi instagramkuvien tekstit. Blogeihin tullaan lukemaan.

 

5. Blogin sisältöä on helppo pätkiä myös muihin kanaviin.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan. Yhdestä kunnon blogipostauksesta saa kuvatekstit instagramkuviin ja useamman storyn. Siitä voi saada podcastjakson tai aiheen videolle. Taivas on rajana, miten voit hyödyntää tekemääsi.

 

6. Oman asiantuntijuuden esille tuominen.

Muiden aiheiden ohella, sinun on mahdollista tuoda esille omaa asiantuntijuuttasi ja tietoasi. Kun sen vielä hakukoneoptimoi, ihmiset löytävät helposti sen pariin. Puhuit sitten taloudesta tai vaikka tomaattien viljelystä.

 

Joko oman blogin kirjoittaminen alkoi kiinnostaa?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Kun meinasin lopettaa bloggaamisen

Mitä virheitä tein, kun aloitin bloggaamisen

Kun aloitin bloggaamisen

Some ei ole koko totuus

Miten Menesty lempeästi ohjelma on lähtenyt sujumaan?

2 kommenttia

  1. Anne Jennika kirjoitti:

    Juuri itsekin pohdin ja kirjoittelin, ovatko blogit tekemässä paluuta, mutten itse ole koskaan lopettanutkaan 😀 Minulla tosin ei ole koskaan ollut ajatustakaan kirjoittaa kuin lähinnä omaksi iloksi, mutta kyllähän se hiljalleen söi inspiraatiota, kun komennttiboksi hiljeni.. ennen saattoi ihan tavalliseen asupostaukseen tulla kymmeniä kommentteja, kunnes ei enää ainuttakaan. Itse olen kuitenkin huomannut, miten ihana on itse palata omiin postauksiin, vaikka teksit ovat tietysti pintapuolisia. Olen niin onnellinen, että olen kuvannut paljon niitä asuja vuosien varrella ja kirjoittanut matkoista. Instagram on joo kiva rinnalla, mutta mulla menee sieltä paljon ”ohi” koska en ehdi roikkua joka hetki puhelimella.

    Nostan hattua sulle, miten ahkerasti jaksat postailla! <3 En usko ihminen, joka ei itse bloggaa, edes ymmärtää miten suuri työ lopulta postauksen teossa on. Ihana että olet saanut tästä pikku hiljaa tehtyä myös työsi, ahkeruus on kannattanut 🙂

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Itselläni kommentointi ei ole ollut koskaan järin vilkasta. Nyt se on blogin suosion noustessa vilkkaampaa, mutta en ole koskaan saanut kymmeniä kommentteja postaukseen. Paitsi silloin, kun kirjoitin naisvihasta ja monilla on edelleen hirveä tarve tulla kertomaan ettei rakenteellista naisvihaa ole olemassa.

      Minulle konkreettinen mittari on kävijätiedot, jotka ovat muuttuneet merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Se on kiva lisä, mutta pääasiassa kirjoitan, koska nautin siitä. Ja kuten kirjoitin, blogeilla on ehdottomasti edelleen tarjottavaa.

      Ja kiitos. Ja kyllä, ihminen joka ei tee blogia tai muutenkaan sosiaallista mediaa, niin ei varmasti tiedä millainen työ siihen todellisuudessa liittyy. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *