Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus 17/22: Vappuviikko + viikon arkiruokalista

Uusi viikkokatsaus, jossa esiteltynä meidän vappuviikko. Anteeksi, että tämä tulee päivän myöhässä. Mutta olen kuherrellut poikaystäväni kanssa ja nauttinut lapsivapaasta vuorokaudesta hänen kanssaan.

Maanantai

Lapset on olleet viikonlopun kipeinä ja se jatkuu myös tänään. Erityisesti esikoinen on todella kipeän oloinen. Hän jäi aamupäivällä kotiin lepäämään, kun käytin kuopuksen kanssa kaupassa. Isompi lapsi on saanut olla silloin tällöin kauppareissujen ajan itsekseen kotona, eli suurin piirtein 30 min kerrallaan. Yritän kasvattaa hänen vastuutaan pikku hiljaa asteittain, kun koulu lähestyy. Tarkistetaan aina yhdessä pelisäännöt, ennen kuin minä lähden ja kaikki on mennyt aina oikein hyvin. Minulla on aina sydän syrjällään, mutta yleensä lapsi käyttää tämän oman ajan telkkaria katsellen.

Vappuviikko - BMH - Big mamas home by Jenni

Maalasin itse taulun lastenhuoneen seinälle. Ei ihan sellainen, kuin olin aluksi ajatellut, mutta kuitenkin aika kiva.

Tiistai

Ruokakaupan lasku oli taas sellainen, että Only Fans alkoi kiinnostella todella. Ruuan hinta on noussut nyt niin paljon, että mun vanhat budjetoinnit ei pidä enää ollenkaan paikkansa. Päätin aloittaa taas talousseurannan ja irtisanoin joitain tyhjän panttina roikkuneita suoratoistopalveluita. Yhdistettiin poikkiksen kanssa myös Disney + tili. Tämä jos mikä on todellista rakkautta. 😀 Söin itseni aivan ähkyyn iltapäivällä ja nukahdin, kun menin lepäämään ruuan jälkeen. Lapset onneksi pitävät huolen siitä, että herään kyllä. Niin tälläkin kertaa. Lopulta nukahdin uudelleen sohvalle, kun olin saanut heidät sänkyihin.

Kummitädin muru - BMH - Big mamas home by Jenni

Keskiviikkona sain viestin, että hyvää haltiakummia kaivataan, joten liihotin tietysti paikalle. ♥

Kummitädin muru - BMH - Big mamas home by Jenni

Keskiviikko

Lapset olivat viimein riittävän terveitä, jotta sain luovutettua heidät varhaiskasvatuksen hellään huomaan. Kumpikin heräsi aamulla ennen herätyskelloa. Toki vain muutamia minuutteja ennen, mutta kuitenkin sen verran että se nopeutti aamua melkoisesti. Sain aamulla myös viestin Erikalta, joka ehdotti päivälle treffejä keskustaan hänen ja haltiakummilapseni kanssa. Suostuin sen kummempia miettimättä. Yhteinen hetki bestikseni kanssa tuntui tulevan ihan tarpeeseen. Tein aamulla parit koulutehtävät pois jaloista ja rupesin sitten valmistautumaan päivään. Vietettiin koko päivä keskustassa. Käytiin kahvilla, mutta enimmäkseen vain käveltiin ja vietettiin aikaa Kampin hoitohuoneessa, jossa vauva sai ryömiä mielensä mukaan.

Twistbe - BMH - Big mamas home by Jenni Twistbe - BMH - Big mamas home by Jenni Twistbe - BMH - Big mamas home by Jenni

Torstai

Torstaiaamuna vein lapset päiväkotiin, josta he lähtisivät iltapäivällä toiseen kotiin. Minä menin meikkaamaan kotiin ja lähdin siitä Riannon pressipäiville, sekä kouluun. Oli todella kivaa päästä pressitilaisuuteen moikkaamaan tuttuja. Näin meidän Intensiiviryhmäläisiä ekaa kertaa sen jälkeen, kun kurssi päättyi, mikä oli todella kiva yllätys. Olin varannut pressipäivillä kiertämiseen vain tunnin, mikä oli ollut virhearvio. Minulta meni nimittäin ajantaju ja havahduin puoentoista tunnin jälkeen, että minun pitää juosta. Onneksi pääsin Riannon showroomilta aika vaivattomasti kouluun, jossa tapasin tukihenkilöni. Suunnittelimme lukujärjestystäni kaksi viikkoa eteenpäin. Toki, mikäli opettajien lakko toteutuu, niin lukujärjestykseni tuskin tulee pitämään edes paikkansa. Mutta se selviää ensi viikolla. Koulun jälkeen kipaisin vielä Kukkatehtaalle hakemaan toivomani vaaleanpunaisen vappukimpun ripauksella sinistä. Illan rentouduin kotona ja katsoin Disney+:lta Moon Knightin ja Kardashianeiden uudet jaksot.

Vappuviikko - BMH - Big mamas home by Jenni Vappuviikko - BMH - Big mamas home by Jenni

Perjantai

Perjantaina nukuin pitkään, mikä tuli äärimmäisen tarpeeseen. Olen onnistunut kerryttämään jostain taas univelan, joka piti kuitata. Päivällä teinkin sitten digitaitokurssin tehtäviä kotona ja sain muutamat ensimmäiset tehtävät tehtyä ja palautettua. Tämä kotipäivä tuli kyllä tarpeeseen, vaikka teinkin silloin kurssitehtäviä. Siivosin myös hieman ja samalla kun Fifi rullasi ympäri asuntoa, Erika alkoi puhua minua kanssaan lasilliselle tai parille. Meillä oli Heidin kanssa sovittuna treffit Antti Tuiskun keikalle myöhemmin illalla ja samalla olisi loistava tilaisuus tavata bestistäni. Niinpä lähdin Erikan kanssa nauttimaan ensimmäisestä terassi-illasta ja parista lasillisesta viiniä. Istuimme keskustassa lämmitetyllä terassilla, mikä oli todella mukavaa. Lähdin siitä sitten Heidiä vastaan ja menimme yhdessä Tavastialle katsomaan Antti Tuiskua. Keikka oli todella hyvä. Näin Antti Tuiskun ensimmäistä kertaa livenä. Keikka oli todella hyvä ja mukaansa tempaava. Tanssittiin ja laulettiin kuin viimeistä päivää. Ehdittiin vielä metrolla kotiin, mikä oli ehdoton plussa.

Antti Tuisku - BMH - Big mamas home by Jenni

Antti Tuiskun keikka Tavastialla oli aivan huikea. Oli ihanaa tanssia ja laulaa väentungoksessa.

Päivänsasu - BMH - Big mamas home by Jenni Zen tiikerit - BMH - Big mamas home by Jenni

Poikaystävä yllätti minut ihanilla Crazy Granny Designin Zen tiikeri-korviksilla, joista olen haaveillut jo hetken. Nämä ovat aivan älyttömän hienot ja nyt niillä on aivan erityinen tunnearvo.

 

Viikonloppu

Vanhuus ei tule yksin, kun muutama lasillinen viiniä aiheutti kevyet dagen efterin oireet. Toki suurinosa sitä taisi olla lähinnä nestehukkaa ja alkoholin vuoksi huonosti nukuttu yö. Lähdimme Katrin kanssa kuvaamaan lauantaiaamuna. Pian kävi kuitenkin ilmi, että sää ei ollut kaikkein suotuisin. Kuvaamista häiritsi niin armoton tuuli, kuin kirkkaalta taivaalta paistava aurinko. Saimme otettua kahdet setit, mutta sitten meidän oli luovutettava. Pian kotiin päästyäni lähdin hakemaan lapsia luokseni vapun viettoon. Lasten bonusäiti oli maalannut heille todella kivat kasvomaalaukset, joista he olivat aivan innoissaan. Kaupassa käynnin ja vappupallojen hakemisen jälkeen niin äiti, kuin lapsetkin olivat niin poikki, että ruuan jälkeen päädyimme katsomaan sarjaa yhdessä sohvalla pötköttäen enenn nukkumaan menoa.

Yöllä selvisi, miksi lapset olivat olleet niin poikki, kun toinen alkoi jo alkuyöstä oksentamaan. Laskin, että heräsin lapsen kanssa suurinpiirtein kahdeksan kertaa. Aamuun mennessä tilanne rauhoittui ja lapsi alokoi hiljalleen olemaan taas oma itsensä. Poikkis tuli päivällä meidän luo. Hän kävi hakemassa kaupasta mitä lasten teki mieli syödä. Odotin koko päivän, milloin joku muu alkaisi oksentamaan, koska en uskonut meidän selviävän ilman kunnon vatsatautikierrettä. Hiljalleen alkoi kuitenkin näyttää siltä ettei kukaan muu oksentaisi ja sairastunutkin lapsi voi koko ajan paremmin. Alkuillasta vein lapset sitten toiseen kotiin niin kuin oli sovittu. Sitten alkoi minun ja poikkiksen yhteinen aika. Ei oltu ehditty näkemään koko viikkoon. Meillä oli aivan ihana rakkaudentäyteinen vuorokausi yhdessä.

Jauhelihakeitto - BMH - Big mamas home by Jenni Kesäkurpitsapasta - BMH - Big mamas home by Jenni Pestopasta - BMH - Big mamas home by Jenni

Listaan tästä eteenpäin myös meidän viikon arkiruuat viikkokatsauksiin. Arkiruokien keksiminen ja suunnittelu on ehkä viheliäisintä puuhaa mitä on, mutta pitkälle suunnitteltu helpottaa valtavasti myös arkea.

Me syödään lounaat nykyisin aika pitkälti koulussa ja päiväkodissa, joten arjen päivälliset saattaa olla kevyempiä.

Arkiruokalista

Ma: Jauhelihakeitto + kauraleipä

Ti ja ke: Kesäkurpitsapasta Hanna Gullichenin reseptillä + pannukakkua jälkkäriksi

To: Tuorepizza

Pe: Pestopasta

La: (Vappuaatto) Lapsille maksa- ja makaronilaatikkoa (koska toivoivat juuri näitä ruokia). Minulle kalafileepihvejä ja salaattia.

Su: (Vappupäivä) Lapsille pizzaa ja aikuiselle pestopastaa. (Vatsataudin vuoksi halusin tarjota jotain, mikä varmasti maistuu. Suunnitelma oli alunperin eri.)

 

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Viikkokatsaus 16/22: Ensimmäinen kouluviikko

Viikkokatsaus 15/22: Pääsiäisviikko

Viikkokatsaus 14/22: Äidin lohta ja synttärit part 2.

Viikkokatsaus 13/22: Koko viikon kestänyt noidannuoli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *