Hae
Big mamas home

Raskausviikko 33 (32+0 – 32+6)

Beben koko: Ananas

Oireet: Närästys, napakammat supistukset, kevyt turvotus jaloissa.

Himot: Ei oikeastaan. Nälkä on kuitenkin koko ajan.

 

Raskausviikko 33

Meillä on ollut taas ihan mega aktiivinen viikko. Joka päivä on askelmittari paukkunut ja olen niin kiitollinen siitä, että jaksan. Iltaisin liikkuminen tuntuu supistuksina ja pienenä jomotuksena. Kaikki helpottaa kuitenkin levolla, joten en ole ollut huolissani. Olen kokenut myös raskauden, jossa minulle on suositeltu lepoa sen puolesta välistä asti supistusten vuoksi, joten olen todella kiitollinen tästäkin kokemuksesta. En ole käynyt mitenkään tietoisesti lenkeillä, mutta askelia ja liikettä kertyy päivään paljon mistä en valita. Liikkuminen helpottaa kuitenkin myös omaa oloa.

Laskettuun aikaan on seitsemän viikkoa ja koska minun kohdallani mietitään käynnistämistä, todennäköisesti synnytykseeni on oikeasti vielä vähemmän aikaa. Hurjaa. Huomaan myös, että oma mieli alkaa pikku hiljaa kääntyä kohti sitä synnytystä. Edelleen ajatukset ovat osittain pelonsekaisia. Mutta veikkaan, että loppua kohden halu saada vauva ulos on pelkoja isompi. Mutta pelosta puheenollen…

Me ollaan haettu doulaa

Doulan mukanaolo synnytyksessä on kiehtonut minua. Yksityinen doula on kuitenkin sen verran kallis paketti, että se ei ole tuntunut itsestä relevantilta vaihtoehdolta. Jokainen doula ansaitsee ihan varmasti sen palkkionsa, en sano sitä, mutta itselle investointi on ollut liian iso. Kunnes bongasin Ensi- ja turvakotien liiton sivuilta tietoa heidän vapaaehtoisesta doulatoiminnastaan. Tietenkään vapaaehtoisen doulan saaminen ei ole yhtä helppoa ja yksinkertaista, kuin yksityisen, mutta ajattelin kokeilla silti.

Meidän kohdalla kaikki kriteerit doulan saamiselle täyttyivät. Minulla on taustalla kaksi hurjaa synnytystä, sekä lähisuhdeväkivalta kokemuksia. Lisäksi kärsin synnytyspelosta. Näillä kriteereillä meille päädyttiin tarjoamaan doulaa. Joudutaan kuitenkin vielä vähän jännittämään, löytyykö meille sopiva tyyppi. Kerron, miten tämä asia etenee.

Toivotaan toki, että saadaan doula. Uskon, että hän olisi varmasti hyvä tuki ihan meille molemmille. Minulle pelkojen kanssa ja puolisolle hänen ensimmäisessä synnytyksessään.

Nukun edelleen aika hyvin öisin. Herään yleensä pari kertaa yöstä pissalle. Samalla kertaa hoituu myös se vaivalloinen kyljen kääntäminen. Mutta on helpottavaa, että valvomiset näyttäisivät nyt jääneen taakse. Nyt kun kirjoitin näin, niin mistä vetoa, että ensi yönä valvotaan taas.

Vauva liikkuu edelleen aktiivisesti ja on menossa mukana. Huomaan, että hän innostuu kaikista meidän perheenjäsenten äänistä. Kun siskot tulevat meille toisesta kodista, alkaa varsinainen vispaus. Hän on selkeästi iloinen, kun heidän äänensä kuuluvat taas tauon jälkeen.

Meidän on tarkoitus saada tässä kesäkuun aikana paikat valmiiksi. Hoitopöytä on paikallaan, mutta siitä puuttuu koreja ja vaipanvaihtoalusta. Sänky ja vaunut puuttuvat edelleen, vaikak tiedämmekin mistä ne tulevat. Vauvan vaatteet on pesty ja silitetty. Vielä ne pitäisi kyllä saada järjestetyksi paikoilleen. Mutta uskon, että tässä on vielä viikkoja aikaa. Ja jos hän päättääkin putkahtaa maailmaan hyvissä ajoin, puolisoni on hyvä laittamaan tarvittaessa hösseliksi. En stressaa suotta. Pitkälle päästään jo noilla puhtailla vaatteilla.

-Jenni

 

2 & 3 KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 32 (31+0 – 31+6)

Raskausviikko 31 (30+0 – 30+6)

Raskausviikko 30 (29+0 – 29+6)

Raskausviikko 29 (28+0 – 28+6)

Raskausviikko 28 (27+0 – 27+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *