Hae
Big mamas home

Yrttiset lammaskebakot ja kurkku-basilikakastike

AINEKSET RESEPTEIHIN SAATU PR-LAHJANA SATOKAUSIKALENTERI JA MTK*

 

Tuuttaan tässä nyt ulos nopeasti meidän pääsiäisreseptit, joten nyt pari postausta tulee olemaan niitä. Saatiin Satokausikaltenterilta ja MTK:lta PR-lahjana yksi pääsiäisen aterioista. Tämä oli super ihana lähetys. Se tuli myös juuri oikeaan aikaan. Olin siinä vaiheessa tulossa jo kipeäksi, joten oli tervetullutta, kun joku muu oli miettinyt yhden ruuan puolestani. Ja koska reseptit on nyt testattu ja hyväksi havaittu, niin kirjoitan ne teillekin ylös.

Sen verran poikettiin tarjoiluehdotuksesta, että keitettyjen perunoiden sijaan tehtiin parmesaanilohkoperunoita. Meillä kun oli tarvittavat ainekset näihin jääkaapissa. Ruoka oli herkullista ja sopii ihan varmasti muuhunkin kuin pääsiäiseen. Reseptit olivat myös tosi helppoja tehdä. Kastike oli aivan super ihanaa. Ei olisi ihan heti tullut tehtyä itse vastaavaa, mutta suosittelen. Aion pitää reseptin itselläni tallessa ja palata ehdottomasti tähän kastikkeeseen toistekin.

Basilika-lammaskebakot

6-8 kpl kebakoita

 

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1/2 rku tuoretta basilikaa
  • 1/2 rku tuoretta minttua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

 

  • voita tai öljyä (sipuleiden paistamiseen)
  • 6-8 kpl grillitikkuja

 

  1. Laita grillitikut likoamaan kylmään veteen.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuulota ne voissa tai öljyssä, kunnes ovat pehmenneet. Jäähdytä.
  3. Nypi yrttien lehdet varsista. Hienonna ne.
  4. Sekoita lihasta, mausteista, yrteistä ja sipulista massa kulhossa. Vaivaa jauhelihamassaa kulhossa hetken aikaa.
  5. Muotoile kebakot leivinpaperille.
  6. Työnnä grillitikku jokaisen kebakon sisälle.
  7. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kurkku-basilikakastike

 

  • 1 kpl kurkkua
  • 1 rku thaibasilikaa
  • 1 rku korianteria
  • 1 prk (180 g) salaattijuusto kuutioita
  • 1 prk (200 g) raejuustoa
  • 1/2 – 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

 

Koristeluun

  • Tuorepuristettua rypsiöljyä
  • Kuivattuja yrttejä

 

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste siivilään ja valuta ylimääräinen neste pois.
  2. Nypi yrttien lehdet irti varsistaan.
  3. Lisää tehosekoittimeen kaikki muut aineet, paitsi turkkilainen jugurtti. Blendaa seos tasaiseksi.
  4. Lisää turkkilaista jugurttia oman maun mukaan kastikkeeseen, kunnes olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen.

Kuten sanoin, helppoa ja herkullista. Kiitos Satokausikalenteri ja MTK tästä ateriasta. Me nautittiin siitä. Tehtiin tosiaan lisuukkeeksi salaattia ja niitä parmesaaniperunoita. Tämä oli keskenään todella hyvä kombo. 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Sieni-tortellinipannu

Kotitekoinen calzone pitsan ystävälle

Helppo arkiruoka: Tortillavuoka

Marry me-pasta eli mennään naimisiin pasta (veg)

Bataatti-kookoskeitto

Yksi kommentti

  1. Donja kirjoitti:

    marsipaaniperunoita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *