Hae
Big mamas home

Vaaliahdistusta

 En luota täysin kaikkiin vaalikoneisiin, koska en yksinkertaisesti ymmärrä kaikkia kysymyksiä. Tämä ehkä antaa teille realistisen käsityksen politiikantajustani.

eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus
Kun kirjoitan tätä postausta, kiroan vanhaa läppäriäni, joka on onnistunut taas näpäyttämään minua ja seuraan vaalistudiota. Voin kertoa, että minun piti ajastaa toinen postaus tälle maanantaiaamulle, mutta sen sijaan puhun nyt eduskuntavaaleista. 
Totesin tänään kasvaneeni viimein aikuiseksi, kun seuraan vaali-iltaa vapaaehtoisesti televisiosta ja tulos oikeasti kiinnostaa minua. En ole aiemmin tiennyt mitään kuivempaa ja tylsempää asiaa, kuin politiikka, mutta niin se vain on alkanut kiinnosta. En väitä täysin ymmärtäväni kaikkea, mutta yritän parhaani. Ja täytyy myöntää, että kyllä tulokset hieman jännittävätkin. 
eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus

eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus
Olen tuskaillut monta viikkoa näitä vaaleja. Minulle on ollut alusta asti itsestään selvää, että äänestän ja se, että tulen äänestämään ilmaston puolesta. Mutta sen oikean ehdokkaan löytäminen on ollut mielettömän vaikeaa, jopa tuskaista. En luota täysin kaikkiin vaalikoneisiin, koska en yksinkertaisesti ymmärrä kaikkia kysymyksiä. Tämä ehkä antaa teille realistisen käsityksen politiikantajustani. Aika heikoilla jäillä ollaan. Tämä on siinä mielessä hieman ironista, kun ottaa huomioon, että minultakin löytyy pientä politiikkataustaa. Olin aikanaan yhden kauden oman kotikuntani nuorisovaltuustossa. Kokemus oli todella opettavainen, mutta poliitikonura ei lähtenyt siitä urkenemaan. 
eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus

eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus
Näissä vaaleissa minulle kaikkein isoin apu on ollut podcastit. Ihan ensimmäisenä iso, iso, iso kiitos jokaiselle, jotka olette puhuneet vaaleista omassa podcastissanne. Se on ollut todella mieltä avartavaa ja isoksi avuksi tälläiselle, joka ei juuri ymmärrä politiikkaa. 
Nonsensen Vaalispessu on ollut ihan huippu ja haluan ehdottomasti nostaa sen esille tästä. Kiitos Alexa ja Linda. Te teitte todella tärkeää työtä näiden vaalien eteen. Olen monesti puhunut siitä, että miksi politiikasta ei voitaisi puhua kuin barbieleikeissä. ”Nyt tällä olisi tällainen ehdotus tähän sote-ongelmaan.” Nonsense toi nämä asiat kaikkein lähemmäs tätä ja auttoi ainakin minua ymmärtämään vähän paremmin sitä, minkä puolesta itse haluan äänestää. Kiitos siitä. 
Minulla oli muutama pointti, kun mietin ehdokastani. Ensinnäkin ja kaikkein isoimpana oli se, että puolue jota kannattaisin, olisi sitoutunut ajamaan tätä ilmastoasiaa täysillä eteenpäin. Minulle ei riittänyt vain se, että valitsemani ehdokas ajaisi tätä asiaa, vaan sen pitää olla ehdottomasti koko puolueen asia. Kaksi muuta kriteeriäni oli se, että ehdokkaani pitäisi olla nuori ja nainen. Näillä perusteilla lähdin etsimään omaa ehdokastani ja lopulta löysin sellaisen. Kun pudotin oman lipukkeeni vaaliuurnaan, olo oli helpottunut. 
eduskuntavaalit 2019, ilmastovaalit, vaaliahdistus
Todennäköisesti tämä oma vaalihuumani jatkuu vielä tulevia viikkoja, kun yritän ymmärtää, mitä on tapahtunut ja mitä tulokset tarkoittavat. Mies parkani, joka joutuu taatusti toimimaan minulle vielä tulkkina tulevina viikkoina, kun yritän ymmärtää uutta tilannetta. 
Toivottavasti teistä mahdollisimman moni äänesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.