Hae
Big mamas home

Keväiset kuulumiset

Ilmoitin juuri jälkikasvulleni, että äiti tarvitsee nyt pienen hiljaisen hetken intensiivisen päivän jälkeen. Vetäydyin läppärin ja kahvin kanssa makuuhuoneeseeni. Kuuntelen toki koko ajan mitä neidit puuhaavat, mutta tämä oma pieni hetki tulee nyt todellakin tarpeeseen.

Synttärit

Kävimme tänään ostamassa hieman synttäritarvikkeita esikoisen juhliin. Synttärit ovat siirtyneet nyt pariin kertaan koronan vuoksi. Esikoiseni on syntynyt aivan joulun korvalla, kuten pitkäaikaisimmat lukijani tietävät. Meidän oli tarkoitu juhlia hänen syntymäpäiviään heti tammikuussa, mutta silloin omikron jylläsi vielä niin hurjana ettemme uskaltaneet. Nyt päätimme lyödä synttärit kalenteriin, etteivät juhlat ihan vallan unohdu. Kuopus alkoi samaan syssyyn suunnittelemaan omille synttäreilleen halloween-teemaa. Hän kun on marraskuun alun lapsi.

Eskarilainen toivoo syntymäpäivilleen itse tehtyä jäätelökakkua. En ole moista koskaan tehnyt, mutta meillä on kyllä ohje tiedossa. Joten tänä viikonloppuna joutuu ehkä tekaisemaan yhden testikakun. Ettei tarvitse juhlapäivänä juosta hakemaan Viennettaa lähikaupasta.

Keväisiä kuulumisia - BMH - Big mamas home by Jenni Lasten synttärit - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - BMH - Big mamas home by Jenni Keväisiä kuulumisia - BMH - Big mamas home by Jenni

Muutoksia

Tuoreessa parisuhteessani on tapahtunut pari isoa muutosta, kuten olen kirjoittanut. Ensinnäkin, poikaystäväni tapasi viimein tuon jälkikasvuni ja he tapasivat hänet. Kumpikin osapuoli piti toisistaan, mikä on ihan positiivista tässä vaiheessa. Tyttöt esittelivät poikkikselle LOL-kokoelmansa, sekä lempi elokuvansa joka on ”Poppi” (eli selkokielellä Trolls.)

Toinen iso muutos on se, että poikaystäväni muutti Helsinkiin. Eli nämä kaksi muutosta mahdollistavat sen, että voimme tavata toisiamme säännöllisemmin ja sponttaanimmin. Ensimmäisellä viikolla sitä tuli muuten hyödynnettyä siihen pisteeseen, että kumpikin tarvitsi omaa tilaa, aikaa ja oman kodin rauhaa maanantai-iltana. 😀 Vaikka yhdessä on ihanaa, me olemme kumpikin tällä hetkellä niin tottuneita yksineläjiä, että se oma rauha on myös kullan arvoista.

Tällä viikolla me emme sitten näe ollenkaan, koska hän keskittyy työrutiinien löytämiseen, sekä uuden asunnon raivaamiseen kaikista pahvilaatikoista. Hän kuitenkin lupasi jo, että pyrkii järjestämään minun esikoiseni juhlapäivän vapaaksi, jotta voi auttaa minua. Minulle, joka olen järjestänyt kuusi vuotta kaikki lasten synttärit täysin yksin, tuo toteamus sai taas kyyneleet silmiin. On taas vaikea uskoa, että on olemassa ihminen, joka haluaa auttaa minua juhlajärjestelyissä. Eihän tuota ihmistä voi kuin rakastaa. ♥

Vesivärimaalaus - BMH - Big mamas home by Jenni Kevät - BMH - Big mamas home by Jenni Sinkkuäiti - BMH - Big mamas home by JenniKUVA: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Keväisiä kuulumisia - BMH - Big mamas home by Jenni

Uusi iltarutiini

Meillä on tyttöjen kanssa uusi iltarutiini. Apinoin tämän suoraan Kirsikka Simberiltä kuunneltuani Hei Babya. Turhauduin jossain vaiheessa iltasatujen lukemiseen, kun se oli aina sen päiväistä sirkusta. Plus olen todella huono lukemaan ääneen. Ulkoistin jossain vaiheessa iltasadut äänikirjoihin.

Nyt me kuitenkin luetaan iltaisin, koska opin, että se ei kuitenkaan ole niin paljolti siitä minun omasta ajastani pois. Ja fakta on se, että minulla on tällä hetkellä myös huomattavasti enemmän voimavaroja kuin esimerkiksi puoli vuotta tai vuosi sitten. Luetaan joku lyhyt satu tai yksi luku jostain lasten kirjasta. Tällä hetkelle me luetaan taas Penni Pähkinäsydäntä. Sen jälkeen me pötkötellään rauhassa mun sängyssä ja halaillaan ja kuunnellaan kaksi kertaa Sininen uni Spotifysta.

Tämä tuntuu nykyään todella tärkeältä rutiinilta. Arki on monesi melkoista sähellystä, joten tällainen yhteinen rauhoittuminen yhdessä tuntuu hyvältä. Sen lisäksi illat ei ole enää samanlaista sekoilua kuin aiemmin, mikä on ihanaa.

Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Keväisiä kuulumisia - BMH - Big mamas home by Jenni

KUVA: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Keväisiä kuulumisia - BMH - Big mamas home by Jenni

Olen tänään itkenyt ja ahdistunut Mariupolin synnytyssairaalan pommituksista. Vaikka sota tuntuu jo lähtökohtaisesti käsittämättömän julmalta, niin tämä on jotenkin ihan nextillä levelillä kamalaa ja julmaa. Itsellä kaikki lapsiin ja vauvoihin liittyvä menee jotenkin todella syvästi ihon alle. Haluan olla tietoinen tapahtumista, mutta suojella itseäni sen verran etten menettäisi yöuniani.

Me ollaan tänä iltana askarreltu tyttöjen kanssa rannekoruja ja maalattu vesiväreillä. Olen ruvennut maalaamaan myös itse, sillä se vie ajatukset muualle ahdistavista asioista. Kuopukseni askarteli minulle ”rakkauskorun”. Sydämeni suli taas tyttöjeni vuoksi.

Menen pian nukkumaan, että jaksan taas huomenna. 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Millaista elämä on lasten kanssa juuri nyt

Mitä kuuluu? Oikeasti

Vapaailta

Mitä tehtiin viikonloppuna

Elämää, kun viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *