Hae
Big mamas home

Viisi helpppoa arkiruokaa lapsiperheeseen

Ollaan alkuvuoden ajan suunnitelleet meidän perheen ruokalistat aina viikoksi kerrallaan. Minulla on suunnitteluvastuu. Suunnittelen viikon ruokalistan ja myös kauppalistan sen mukaan. Puoliso käy sitten kerran viikossa kaupassa. Ja tämä on itseasiassa toiminut todella hyvin, vaikka olin alkuun vähän skeptinen, että osaankohan minä nyt tällaista. Osaan ja olen hyvin onnistunut ennakoimaan meidän perheen ruoka-aineiden menekin.

Minulla on ollut tavoitteena tehdä ruokaa kasvis-kala-kana painotteisesti ja vähentää sitä lapsiperheen jatkuvaa jauhelihankäyttöä. Suunnitelmallisuus tuksee sitä hyvin. Nyt jaan kanssanne viisi erilaista arkiruokaa, meidän ruokalistoilta. Kaikki ovat olleet sellaisia, jotka ovat uponneet melkein kaikille. Lapsiperheessä kun tuntuu siltä, että kaikkia on mahdotonta mielltyttää.

 

Tomaattinen papukeitto

Tämä oli yksi meidän kokeiluista. Minun oli tehnyt monta päivää mieli tomaattikeittoa, joten lisäsin sen listalle. Resepti on Valion ja päädyin kokeilemaan sitä, koska lapsetkin tykkää kovasti pavuista. Nachot ja creme fraice sopi todella hyvin keiton kaveriksi. Keitto oli tosi hyvää ja sian sujautettua sitä myös pakkaseen pahan päivän varalle.

 

Bataattimuusi ja kalapuikot

Tämä oli sellaista aika perusruokaa. Kalapuikot on myös tosi helppo tapa lisätä koko perheen ruokavalioon kalaa. Piristin lapsia, jotka olivat silloin kipeinä kotona, taiteilemalla heidän lautasilleen tällaiset merihirviöt. Käytin apuna kurkkua ja paprikaa. Tällainen yksinkertainen ruokataide on super helppo tapa ilahduttaa lapsia. Tällä tavoin saa myös lisättyä kasviksia ruokaan. Miten se onkin muuten aina kasvikset, joita lapset systemaattisesti karttaa?

 

Kanawokki

Tämä on sellainen super helppo arkiruoka, jota teen säännöllisesti. Tämä on myös aika kivan edullinen. OStan tätä varten aina Maman kananuudeleita, Tuorekset wokkivihanneksia ja broilerin koipireisiä. Laitan kanat reilu tunniksi uuniin ja nostan ne sitten jäähtymään. Laitan nuudelit keittymään omiin mausteisiinsa. Paistan kasvikset. Kaadan niiden sekaan hieman nuudelien keitinvettä. Lopuksi sekoitan nuudelit ja kasvikset ja perkaan kanankoivet wokin joukkoon. Syön tämän aina soijan ja sweetchili kastikkeen kanssa.

 

Seitipasta

Tähän tarvitaan pastaa, seiti fileitä pakasteena, herneitä, kala tai kasvis fondi ja pari desiä kermaa. Parasta olisi, jos seiti on saanut sulaa rauhassa, mutta sulaa se pannullakin. Käytännössä sekoitan kaikki ainekset keskenään ja voila, herkullinen pasta on valmis. Tosi silmppeli ruoka.

 

Kana kasviskastike

Halusin nostaa tähän vielä kerran tämän kanakastikkeen, jonka reseptin kerroin teille hetki sitten. Olen tämän kastikkeen fani. Kastike koostuu kasviksista, eikä siinä ole kermaa. Tämä tuli meille vastaan, kun tuskailin puolisolleni meidän perheen kerman lutrausta ja kun ainoa vaihtoehto kermakastikkeelle tuntui olevan tomaattikastike. Ei enään. Mietin myös millä tavoin tätä voisi vielä varioida. Mutta tämäkin resepti on ihan super. Lapset eivät edes tajua popsivansa porkkanaa ja paprikaa.

 

Tässä oli teille viisi helppoa arkiruokaa kokeiltavaksi. Tulen varmasti jakamaan näitä koonteja teidän kanssanne nyt useammin, kun meidän ruokasuunnittelu on muuttunut ja kokeillaan vähän enemmän ruokia kuin ennen. Ja tällaiset listaukset ovat perhearjessa todella käteviä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Arkiruokaa: Purjo – pekoni – hernepasta

Mehevä kesäkurpitsakakku

Arkiruokaa: Kukkakaalipopsit

Muumimukisämpylät

Maailman paras spagettikastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *