Hae
Big mamas home

Pidin puoleni

Joudun tässä tilanteeseen, jossa minua kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti. Tilanne tuli minulle täysin yllättäen ja olin siitä todella järkyttynyt. Niin oli moni muukin, jonka kanssa tilanteesta keskustelin ja selitin tilanteen. Tilanne päätyi keskusteluun, jossa minun oli puolustettava itseäni. Vaikka tiesin, että olen kyseisessä tilanteessa toiminut niin kuin kuuluukin ja nyt minua kohtaan toimittiin väärin, olin aivan kauhuissani. Minulle ei ole lainkaan luontaista puolustaa itseäni, vaan olen sellaista perääntyjä ja alistuja tyyppiä. Se on minun selviytymiskeinoni.

Kun minun oli pidettävä puoleni - Big mamas home by Jenni

Tunnelukot

Olen monesti puhunut tunnelukoista deittailumielessä, mutta ne kantavat myös muihin ihmissuhteisiin ja työelämään. Minulla tällä hetkellä tunnelukoista vahvimpana vaikuttaa ehdottomasti vajavuuden tunnelukko, joka saa minut tuntemaan itseni huonoksi. Minun tapauksessani tähän voidaan lisätä myös jonkin asteinen hyväksynnän haun tunnelukko, sekä alistumisen tunnelukko. Eli kun omaan huonnommuuden tunteeseen lisätään jatkuva halu miellyttää, tulla hyväksytyksi ja vaikeuksien pelkääminen, niin soppa on aika lailla valmis.

Tällä kertaa tilanteessa oli kuitenkin se ero, että minä tiesin toimineeni oikein ja että minua ei nyt ole kohdeltu tässä tilanteessa oikein. Yleensä syyttäisin vastaavassa tilanteessa itseäni. Ja niin tein tälläkin kertaa aluksi. Olin jonkin perimmäisen vaiston sanelemana aivan varma, että vika olisi tälläkin kertaa minussa. Sitten mietin asioita ja tilannetta pidemmälle ja totesin, ettei tilanne ole tällä kertaa minun vikani. Myös eräs toinen tilanteeseen liittyvä oli sitä mieltä, että tässä minua on kohdeltu väärin ja oli tilanteessa minun puolellani. Siitä huolimatta olisin halunnut perääntyä tilanteesta ja pyyhkiä kaiken pois, mieluummin välttää, kuin kohdata sen.

Tunnelukot työelämässä - Big mamas home by Jenni

kun minun oli puolustettava itseäni

Kun sitten olin siinä tilanteessa, että jouduin kertomaan omat näkemykseni ja puolustamaan itseäni, sanat löytyivät lopulta ja osasin lausua ne aivan asiallisesti. Olin ylpeä itsestäni. Kerrankin pystyin pitämään omia puoliani, vaikka se on minulle aivan äärimmäisen vaikeaa. Kuten sanoin, mieluummin välttäisin näitä tilanteita. En halua tehdä itsestäni numeroa, enkä varsinkaan negatiivisessa mielessä. Tämän vuoksi some ja bloggaaminen on tuntunut aina helpolta ja hyvältä reitiltä, kun voin rauhassa jäesennellä ajatukseni rauhassa tekstimuotoon. Lisäksi tuntemattomalle massalle on aivan erilaista kirjoittaa, kuin yrittää pitää omia puoliaan konkreettista ihmistä vastaan.

Nyt olo on kuin henkisen jyrän alle jääneellä ja sellainen, että voisin nukkua suurin piirtein seuraavan viikon. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että kerrankin pidin puoleni ja lopulta sanelin päätöksen tilanteelle, joka ei lopulta ollut minusta lähtöisin. Juuri nyt tunnen itseni voittajaksi. Ja olen todennäköisesti askeleen edempänä omien tunnelukkojeni avaamista.

-Jenni

 

Lue myös

Vajavuuden tunnelukko

Tunnelukkoterapia – Mitä se on?

Hylkäämisen tunnelukko ja suhteen päättyminen

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

3 kommenttia

 1. Taika77 kirjoitti:

  Hyvä! Hienoa! Sä pieksit ne, jotka halus alentaa Sua.

 2. NK kirjoitti:

  Hienoa! Onneksi olkoon! Olet ollut tosi rohkea ja toiminut oikein!

  Olen itsekin ollut lapsesta asti alistuja, kiusattu, nöyrä perääntyjä ja itsensä syyttäjä, mieluiten näkymätön ja äänetön. Vasta nyt aikuisena olen pakottautunut sanomaan vastaan ja puolustamaan itseäni, jos ja kun olen oikeassa ja minulle on tehty vääryyttä. Välillä se on vieläkin niin vaikeaa, että oikein vapisen sisäisesti, kun joudun avaamaan suuni, kun mieluiten vaan vaikenisin ja perääntyisin. Jälkeenpäin kuitenkin tuntuu hyvältä, ettei antanut muiden kävellä ylitseen ja ottanut syitä jostain, mitä ei ole tehnyt.

  Olet oikealla tiellä ja toimit hienosti, vaikka se oli varmasti vaikeaa ja pelottavaakin! HALI! <3

 3. Jasmin kirjoitti:

  Vau, hieno & arka aihe josta kirjoitit! Kaikki ei pysty tuohon mihin sinä, olet mahtava! Tsemppiä jatkoon! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.