Hae
Big mamas home

Millainen oli tunnelukkokäsittelyn verkkokurssi?

Kaupallisessa yhteistyössä Helka Belt.

Viiden viikon tunnelukkotyöskentelyn verkkokurssi on nyt ohi ja on aika koota fiiliksiä kurssita tänne blogiin.

Päällimmäinen fiilis on todella hyvä, vaikka kurssin aikana tuli käytyä lävitse monenlaisia tunteita, myös niitä negatiivisia. Siitä huolimatta olen kokenut koko tämän myllytyksen erittäin tarpeelliseksi. Vaikka olin perehtynyt tunnelukkoihin jo ennen kurssia, opin valtavasti uutta ja tulen palaamaan kurssimateriaaleihin varmasti.

LUE MYÖS: Tunnelukkotyöskentelyn verkkokurssi

Big mamas home by Jenni S. - Millainen oli tunnelukkokäsittelyn verkkokurssi?

Mitä kurssilla käsiteltiin?

Tunnelukkokäsittelyn kurssi kestää siis yhteensä viisi viikkoa. Jokaiselle viikolle on oma teemansa. Sen lisäksi kurssi sisältää kaksi puhelua kurssin vetäjä Helkan kanssa. Näitä kurssin puheluita minun tulee ikävä. Helkan kanssa on teodella helppo puhua ja hän osaa laittaa miettimään asioita aivan uudelta kantilta.

Ennen kurssia uskoin vahvasti, että tunnelukkoni ovat syntyneet kokemissani huonoissa suhteissa. Nyt olen oppinut, että tunnelukkojen alkiot istutetaan oikeasti jo lapsuudessa. Huonot ihmissuhteet saattavat toimia niin sanonutusti hyvänä kasvualustana ja vahvistaa tunnelukkoja. Vaikka olen pitänyt omaa lapsuuttani pohjimmiltaan hyvänä ja turvallisena, sieltäkin on löytynyt hyviä paikkoja tunnelukoille syntyä.

Opin myös, että vajavaisuus, joka minultakin löytyy, on niin sanottu kaardinaalitunnelukko, joka on monesti muiden tunnelukkojen taustalla. Eli vajavuuden tunnelukko kehittelee helposti muita tunnelukkoja, kuten hylkäämisen pelko, alistuminen ja uhrautuminen. Minulta löytyy muun muassa juuri alistuminen, hylkäämisen pelko, uhrautuminen ja tunnevaje. Ja paras tapa lähteä avaamaan näitä muita tunnelukkoja, on käsitellä ensin se vajaavaisuuden tunnelukko. Hyvä itsetunto on muuten avainasemassa tunnelukkojen avaamisessa. Sain Helkalta ihania vinkkejä, joilla kohentaa omaa itsetuntoa.

LUE MYÖS: Ihan sekaisin ku seinäkello

Big mamas home by Jenni S. - Millainen oli tunnelukkokäsittelyn verkkokurssi?

Kuten sanoin, kurssi kestää viisi viikkoa ja jokaiselle viikolle on oma teemansa. Ensimmäisellä viikolla käsitellään yleisesti tunnelukkoja. Mistä ne syntyvät yms. Toisella viikolla mennään lapsuuteen ja puhutaan sopeutumiskäyttäytymismallista. Toisella viikolla on myös kurssin eka puhelu Helkan kanssa. Kolmannella viikolla pureudutaan laajemmin eri tunnelukkoihin. Tämä oli itselleni se oikeasti rankka viikko. Jotenkin kun niitä omia epävarmuuksia ja kipukohtia sorkittiin, se laukaisi minussa todella voimakkaita tunteita. Neljännellä viikolla perehdyttiin tunnelukkotyöskentelyyn ja muutamaan omaan, itse valittuun tunnelukkoon. Tällä viikolla tulee myös Helkan toinen puhelu. Viidennellä viikolla aiheena oli tunnelukot parisuhteessa. Sillä fakta on, että käsittelemättömät tunnelukot ja sopeutumiskäyttäytyminen kuljettavat yleensä vääjäämättä kohti eroa.

Sitten, moni kysyy Helkalta, mitä hyötyä tällaisesta kurssista on? Helka kertoi, että näitä hyötyjä on kaksi. Enssinäkin se, että oppii tunnistamaan oman sopeutumiskäyttäytymismallinsa, auttaa ymmärtämään mihin asioihin kiinnittää huomiota uudessa ihmisessä. Minä olen sopeutumiskäyttäytymiseltäni miellyttäjä, joten etsin luonnostani dominoivia, karismaattisia miehiä, joiden kanssa pääsen toteuttamaan sitä miellyttämisen mallia. Ja miksi tämä on paha, koska ihmistä rupeaa aina ärsyttämään se oma sopeutumiskäyttäytyminen ja jossain vaiheessa sitä alkaa kapinoimaan sitä omaa käytösmallia vastaan.

Toinen kurssin hyöty on se, että oppii tunnitamaan sen oman tunnelukkokäyttäytymisensä. Eli milloin tunnelukko on päällä ja ihminen toimii sen trauman mukaan. Minä esimerkiksi päätän suhteet ennen kuin ne alkavatkaan, koska pelkään sitä hylätyksi tulemista. Ja minun on esimerkiksi todella vaikea keskittyä yhteen ihmiseen kerrallaan, koska jos toinen hylkää, en ainakaan jää ykisin. Näin ollen voin työstää juuri tätä käyttäytymistä.

Henkilökohtaisesti, en voi kuin suositella kurssia lämpimästi. Ainoa harmistus oli, että se oli niin nopeasti ohi. Olisin opiskellut mielelläni vielä vähän lisää näistä asioista. Kiitos Helka tästä yhteityö mahdollisuudesta.

 

LUE MYÖS:
Käyttäytymiseni kaava
Tunnelukkoni
TAGIT:
Tunnelukot
Ihmissuhteet

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.