Hae
Big mamas home

Lasten kysymykset ja miten niihin vastata

Jokainen vanhempi tietää, että lapset kyselevät. Lapsille kaikki on lähtökohtaisesti uutta ja lasten kysymykset ovat välillä todella osuvia. Minun luonani niitä kysymyksiä laukoo eskarilainen ja kohta neljävuotias. Välillä sitä on itsekin ollut huuli pyöreänä lasten kysymysten edessä. Minun periaatteenani on ollut, että kaikesta puhutaan avoimesti lasten kanssa. Ikätaso toki huomioiden.

Nyt halusin jakaa kanssavanhemmilleni minun lasteni kiperät kysymykset ja sen, miten olen niihin vastannut. Jos tämä auttaisi. Joskus vastaus on herättänyt jatkokysymyksen ja joskus asia on jäänyt siihen.

Ja ennen, kuin mennään kysymyksiin ja vastauksiin, niin minähän en ole kasvatuksen ammattilainen, vaan äiti, joka kokee esimerkiksi seksuaalikasvatuksen äärimmäisen tärkeäksi. Olen itse etsinyt tietoa ja lukenut ammattilaisten tekstejä ja muodostanut näin oman tapani toimia. Samaan aikaan toivon, että en kasvatuksellani mene täysin metsään, kuten todennäköisesti kaikki muutkin vanhemmat.

Lasten kysymykset ja miten niihin vastata - BMH - Big mamas home by Jenni Lasten seksuaalikasvatus - Kehotunnekasvatus - BMH - Big mamas home by Jenni

Kysymyksiä & vastauksia:

Kysymys:  Äiti, miksi sulla on tuollainen laastari? (Ehkäisylaastari)

Vastaus: Se on lääkelaastari. Siitä menee lääkettä ihon alle ja verenkiertoon.

Kysymys: Mitä lääkettä?

Vastaus: Sellaista lääkettä, mikä auttaa siihen ettei vauvoja tule.

Kysymys: Etkö sä halua enää vauvoja.

Vastaus: Haluan, mutta en tällä hetkellä, kun vauvalle ei olisi isää.

 

Kysymys: Äiti, miksi sinä ja isä ette sovi sitä teidän riitaa ja muuta takaisin samaan kotiin?

Vastaus: Äiti ja isä ei osaa asua enää samassa kodissa. Äiti ja isä on onnellisempia näin eri kodeissa, vaikka se onkin teille lapsille varmasti vähän rankkaa. Kun äiti ja isi on onnellisia, niin me jaksetaan olla myös teidän kanssa paremmin.

 

Kysymys: Äiti mikä tää on? (Lapsi kävelee luokseni Satisfyerin kanssa, jonka on kaivanut esiin piilosta.)

Vastaus: Se on äidin lelu. Äiti leikkii sillä, kun äiti on itsekseen.

Seksuaalikasvatus - Kehotunnekasvatus - BMH - Big mamas home by Jenni Lasten kysymykset ja miten niihin vastata - BMH - Big mamas home by Jenni

Kysymys: Äiti, kasvaako kaikista tytöistä naisia?

Vastaus: Ei aina. Joskus lapsi, joka on syntynyt tytöksi, kokee todella vahvasti olevansakin poika. Silloin, lääkärien avun kanssa, tästä tytöstä voi kasvaa mies. Joistain pojista voi samalla tavalla kasvaa naisia.

 

Kysymys: Äiti, miksi sinulla ei ole poikaystävää?

Vastaus: Äiti ei ole löytänyt vielä ketään sopivaa.

 

Kysymys: Äiti, eikö niin että kaikki on vaan miehiä ja naisia?

Vastaus: Ei. On myös sellaisia, jotka tuntee olevansa vähän molempia ja myös sellaisia, jotka eivät koe olevansa kumpaakaan. Ja jokaisella on oikeus olla juuri sitä, miltä itsestä tuntuu.

Lasten seksuaalikasvatus - Kehotunnekasvatus - BMH - Big mamas home by Jenni Lasten kysymykset ja miten niihin vastata - BMH - Big mamas home by Jenni

Tässä on nyt teille luettavaksi muutama kysymys, joihin minä olen joutunut vastailemaan. Kaikkein kiperimmiksi olen kokenut nimenomaan sukupuoleen liittyvät kysymykset. Miten antaa asianmukaista tietoa niin, että lapsi ymmärtää sen. Kun välillä nämä sukupuoliasiat hämmentävät aikuistakin.

Olisi kiva kuulla millaisia kiperiä kysymyksiä teille on esitetty?  Ja koetteko te jonkun aihe-alueen erityisen vaikeaksi?

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Millaista on olla 3 ja 5-vuotiaiden lasten äitinä

Tarina oman sektion taustalla

Vaihtoehtona kumppanuusvanhemmuus

Mitä on olla sinkkuäiti?

3 kommenttia

 1. Katrikki kirjoitti:

  Ihania vastauksia! Mun mielestä esimerkiksi noihin sukupuoliasioihin voi vastata just tolleen, sinänsä asia voi olla lapsen näkökulmasta hyvinkin yksinkertainen 🙂

 2. Jepulisjee kirjoitti:

  Mä en vastaisi ihan noin lapselle sukupuolista, koska tärkeää olisi mainita myös biologinen sukupuoli ja sen merkitys. Biologisia sukupuolia on kaksi ja se ei muutu, vaikka sukupuolen korjaisikin. Nyt et maininnut lapselle mitään siitä.

  • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

   Mun mielestä on tärkeää se, että lapsillekin puhutaan rehellisesti myös muista sukupuolista. He tietävät kyllä biologiset sukupuolet, mikä selviää jo kysymyksestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.