Hae
Big mamas home

Mehevä kesäkurpitsakakku

Leivoin viikonloppuna aivan ihanan kesäkurpitsakakun, kun esikoisen kummit tulivat kahvittelemaan hänen synttäreitään. Poikaystäväni irvisteli ajatukselle kesäkurpitsasta kakussa, mutta tämä on käytännössä hyvin samanlainen kuin porkkanakakku. Uskallan väittää, että tästä tulee hyvä kilpailija perinteiselle porkkanakakulle. Tämä on erinomainen leivontavinkki esimerkiksi pääsiäiseen. Reseptiin tulee aavistus sitruunaa, mikä minun mielestäni on yksi pääsiäisen perusmakuja.

Mehevä kesäkurpitsakakku - BMH - Big mamas home by Jenni Mehevä kesäkurpitsakakku - BMH - Big mamas home by Jenni

Tällä reseptillä tulee tuollainen pienempi kakku. Eli, jos haluat tehdä esimerkiksi pellillisen, kannattaa suurentaa reseptiä. Minä viimeistelin kakkua leikkaamalla siitä reunat ja kannen pois ennen koristelua. Koristelussa käytin pistaasipähkinöiden lisäksi tuollaisia kultahippu strösseleitä.

Mehevä kesäkurpitsakakku - BMH - Big mamas home by Jenni Kilpailija porkkanakakulle - BMH - Big mamas home by Jenni

Kesäkurpitsakakku

 

1 kesäkurpitsa

1 pussi suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä

kananmunaa

2 dl sokeria

100 g voita

1 tl sitruunankuorta raastettuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

(korppujauhoja vuokaan)

 

Kuorrute

50 g pehmeää voita

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

1 rkl sitruunankuorta

Kilpailija porkkanakakulle - BMH - Big mamas home by Jenni

1. Huuhdo ja raasta kesäkurpitsa. Kuori ja murskaa pistaasipähkinät. Ota pistaasipähkinöitä noin desin verran leivontaan ja säästä loput koristeluun.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään. Lisää vaahdon sekaan voi, joka on sulatettu, mutta joka on ehtinyt jo jäähtyä. Lisää sekaan kesäkurpitsaraaste, rouhitut pähkinät ja sitruunan kuori.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vähän kerrallaan muun taikinan joukkoon.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

5. Paista 40 – 50 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä ennen koristelua.

6. Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri sileäksi kuorrutteeksi. Mausta sitruunalla.

7. Koristele kakku kuorrutteella ja pistaasipähkinöillä.

 

Kesäkurpitsa tekee kakusta todella mehevän ja tämä kakku paranee entisestään, kun se saa olla yön yli jääkaapissa. Suosittelen lämpimästi testaamaan, jos pidit porkkanakakusta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Murokeksit – Helppo resepti lasten kanssa

Muumimukisämpylät

Vähäsokerinen ja gluteeniton juustokakku

Ihana lakkakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *