Hae
Big mamas home

Meidän ensimmäinen yhteinen vuosi

Tässä on jäänyt vähän joulun ja ennenkaikkea sairastamisen jalkoihin se, että meillä oli ensimmäinen vuosipäivä kumppanini kanssa. Aikamoinen vuosi, kun ottaa huomioon, että ollaan ensimmäisen vuoden jälkeen saman katon alla ja minä aika tukevasti raskaana jo. Lisäksi meidän tarina alkoi sillä, että hän tartutti minun koronan ekoilla treffeillä.

Sinkkuäitien miniloma Porvoossa - BMH - Big mamas home by Jenni

Selfie, jonka lähetin hänelle Porvoosta.

 

Tinderkokeilu

Meidän suhde alkoi tinderkokeilusta. Minulla oli kertynyt Tinderiin satoja mykkiä matcheja. Eli sellaisia, joiden kanssa oli tullut match, mutta kumpikaan ei ollut laittanut viestiä. Viime vuoden lopussa päätin laittaa kaikille näille matcheille viestiä. Lähetin kaikille Baby Yoda GIF:in. Osa poisti matchin heti, osa ei vastannut mitään ja osan kanssa juttu lähti hiljalleen luistamaan, mutta kuoli kuitenkin nopeasti. Yhden kanssa keskustelu kuitenkin lähti luistamaan. Ja sitä yhtähän minä olin vain etsimässä. Kävi myös ilmi ettei hän olisi ikinä uskaltanut laittaa viestiä ensimmäisenä.

En muista enää, kuinka kauan olimme viestitelleet, kun hän halusi pyytää minua treffeille. Sovittiin treffit minun seuraaville lapsivapailleni, jotka ajoittuivat silloin joulunpyhiin. Tarkoitus oli mennä treffeille joulupäivänä. Lopulta hän päätyi kuitenkin luokseni aattona. Vietimme kolme päivää kiinni toisissamme ja ihastuimme. Pääsimme me myös niille ekoille treffeillekin. Menimme joulupäivänä elokuviin katsomaan Spider-Man: No way homen. Sen jälkeen ollaan muuten nähty kaikki Marvel uutuudet yhdessä.

Tammikuussa, hetken tuumailun jälkeen alettiin seurustelemaan.

Muru - BMH - Big mamas home by Jenni

Kevään kriisi

Itse huomasin keväällä tutut turhautumisen, ristiriitaisuuden, ahdistuksen ja kolmen kuukauden kriisin iskevän. Minulla iskee aina selkeästi suurinpiirtein siinä kolmen kuukauden kohdalla kriisi. Kai se on se hetki, kun tunteet alkavat syventyä kevyestä ihastumisesta johonkin syvempään. Tähän aikaan kuului minun osaltani muun muassa kiukuttelua, ärsyyntymistä ja haluttomuutta. Tunteet olivat hyvin ristiriitaisia. Mutta hiljalleen ne siitä selkenivät ja meidän suhde jatkui.

Olen tässä suhteessa joutunut käsittelemään uudella tavalla omaa haluttomuuttani seksin suhteen. Olen elänyt pitkään suhteessa, jossa seksi on ollut vallankäytön väline ja sitä valtaa on käytetty muun muassa pihtaamalla seksiä ja minun halujani on haukuttu luonnottoman suuriksi. Tämä on toistunut myös muissa suhteissani. Nyt, normaalissa ja terveessä parisuhteessa, minulle on selvinnyt, että ehkä minulla on ihan normaalit seksuaaliset halut ja tarpeet. Aiemmat suhteeni ovat vain olleet toksisia ja epänormaaleja. Olen kirjoittanut tästä aiheesta pidemminkin, jos se kiinnostaa.

Tallinnan matkapäiväkirja - BMH - Big mamas home by Jenni

Kesä

Kun kevät vaihtui hiljalleen kesäksi, kevään kriisi väistyi. Oloni oli taas hyvä parisuhteessa. Voitiin aloittaa meidän yhteinen kesä. Aika pianhan tässä kävi niin, että kumppanini alkoi viettämään noin 90% ajastaan minun ja lasten luona. Kotonaan hän kävi ehkä kerran viikossa yhden yön. Kesällä meillä oli myös yhteinen matka Tallinnaan, jossa alkoi vakavasti puheet vauvan yrittämisestä.

Oltiin silloin etsimässä tuliaisia lapsille ja minä bongasin söpön bodyn. Heitin ilmoille vitsinä tutun heiton: ”Mä haluan vauvan.” Sen sijaan, että puolisoni olisi vastannut siihen, kuten aina yleensä; ”Ei vielä”, hän vastasikin; ”Okei.” En ollut uskoa korviani ja tästä alkoikin muutaman viikon keskustelu siitä, oliko puolisoni nyt ihan tosissaan tässä vauva-asiassa. Oli hän. Ja no, lopputuloksen te tiedättekin jo.

Tallinnanmatka oli muutenkin ihan mielettömän ihana. Oli ihanaa saada kokea se kumppanini kanssa. Palataan Tallinnaan ehdottomasti uudelleen. Ehkä jo ensi kesän ja silloin otetaan kyllä tytöt mukaan.

Syksy

Syksyllä päätettiin sitten muuttaa saman katon alle. Meidän piti muuttaa yhteen oikeasti vasta ensi keväänä, mutta päätettiin aikaistaa tätä suunnitelmaa lopulta. Osittain tähän päätökseen vaikutti myös se, että minä jäin pitkälle sairaslomalle mielenterveysongelmieni vuoksi. Yhteinen talous pysyisi edes vähän helpommin tasapainossa. Olen kuitenkin älyttömän kiitollinen siitä, että minulla on riittänyt pienessä määrin sometöitä, myös tässä sairaslomani aikana. Se on auttanut pitämään jonkinlaista rytmiä arkeen ja tarjonnut muutakin tekemistä, kuin Netflixin. Puolisoni on ollut mieletön tuki tässä kaikessa ja toitottaa minulle koko ajan sitä, että nyt on kaikkein tärkeintä saada minut kuntoon.

Aika pian yhteen muuton jälkeen sitten kävi niin, että raskaustesti näytti positiivista. Me ollaan toki aivan innoissaan tulevasta. <3 Tuntuu, että vauva tulee meille juuri oikeaan aikaan. Mun mielenterveyden ongelmista huolimatta. Mä koen, että saan aikaa toipua ja käsitellä mun kokemia traumoja nyt paremmin. Samaan aikaan saan elämään jotain aivan uskomatonta.

 

Nyt me odotellaan yhdessä vuoden vaihtumista. Loppiaisena me lähdetään minireissulle Porvooseen ja Hotelli Runoon. Tämä reissu on minun joululahjani hänelle. <3 Juhlitaan samalla tätä meidän ensimmäistä yhteistä vuotta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Hei, hei mitä kuuluu?

Uusi honeymoon

Miten elämä uusperheenä on sujunut?

Rakkausviikonloppu

Erilaiset ongelmanratkojat parisuhteessa

2 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  En tiedä miten paljon puolisosi haluaa olla ”äänessä” blogissa, mutta itseä ainakin kiinnostaisi myös hänen mietteensä teidän tilanteesta. Uusperhe, vauva nopealla aikataululla jne. Hän kuitenkin taisi olla hieman nuorempi?

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Heippa. Puolisolleni on okei, että kirjoitan meistä tällä tavalla, kun olen kirjoittanut, mutta ainakin toistaiseksi hän haluaa itse pysyä poissa minun kanavistani ja työstäni. Ja hän on nuorempi. Mutta esimerkiksi tämä vauva asia lähti lopulta hänen aloitteestaan. Minä kerroin hänelle hyvin pian haluavani vielä lapsia, mutta että menemme hänen aikataulullaan tässä, koska hänelle se on isompi juttu kuin minulle. Ja itseasiassa hän oli se, joka ehdotti ensimmäisenä myös aikaisempaa yhteenmuuttoa. joten häntä kuunnellen tässä ollaan menty.
   Mitta en sano ei ikinä. Tällä hetkellä hän ei kuitenkaan halua olla äänessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *