Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus 14/22: Äidin lohta ja synttärit part 2.

Maanantai

Maanantai alkoi rakkaan vierestä. Lähdin kuitenkin kotiin hyvissä ajoin, sillä muru totesi olevansa kipeä. Ainakin saatiin nukkua tämä yö lähekkäin, vaikka hän olikin aika veto veks niin sunnuntain, kuin maanantainkin. Kotona ajattelin kokeilla siivota, mutta selkä vaati lepoa. Tähän mennessä selkäni oli jo melko hyvä. En kävellyt kumarassa ja vain jos liikuin paljon, niin se alkoi käydä selälle. Tällä hetkellä tavoite on elää mahdollisimman normaalia elämää kipujen antamissa rajoissa. Maanantain tavoite muuttui sen verran, että kunhan saan tiskattua ja pyykit viikattua, niin olen tyytyväinen. Seuraavana päivänä taas vähän lisää siivoamista. Sain lopulta järjestettyä lasten leluja ja tiskattua, mihin olin tyytyväinen.

Maanantaina saimme kuulla hallituksen valmistelevan pakkolakia murtaakseen hoitajien lakon. Eli orjuuttaminen on heistä parempi vaihtoehto, kuin palkan maksaminen hoitajille.

Viikon paras asia: Se, että sain äidiltä lapsuuden lempiruokani reseptin. Kyseessä on yleellinen uunilohi ja resepti on ajalta ennen somea, joten sitähän ei siis löydy mistään googlaamalla. Onneksi äidillä oli edelleen kyseinen mainoslehtisen sivu tallella.

Pääsiäinen - BMH - Big mamas home by Jenni Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni

Tiistai

Tiistaina poikaystävältä saatu mahapöpö iski kunnolla. Mistään ihan perinteisestä vatsataudista ei ollut kyse. Oksensin vain kerran ja mutten voin äärimmäisen huonosti koko ajan. Suurimman osan päivää pötköttelin sängyssä ja yritin katsoa 9-1-1:stä. Kirjoitinkin siitä, että K:n jälkeen ihan kaikki taudit ovat tarttuneet aivan äärimmäisen suurella varmuudella. Minulla on kutakuinkin yksivuotiaan vastustuskyky, mikä on vähintäänkin turhauttavaa.

Tiistaina myös tytöt tulivat takaisin luokseni. Ikävä oli kerynyt taas viiden päivän aikana valtavaksi. Voin vain toivoa, että vatsapöpö on sen verran lievä, että se ei tartu lapsiin. He eivät sairastaneet K:ta samaan aikaan kanssani, joten heillä todennäköisesti vastustuskyky riittä.

Viikon paras sarja: Lust HBO:lta. Eipä tässä taas voi muuta sanoa, kuin että kyllä ne ruotsalaiset osaa. Sarja kertoo neljästä keski-ikäisestä naisesta, jotka yrittävät pitää seksielämää yllä omassa arjessaan. Välillä helpommin sanottu kuin tehty. Olin kuullut tästä sarjasta kehuja jo ennestään. Ja onhan se viihdyttävä. Sellaista taattua ruotsalaista komediaa. Nauroin useamman kerran ihan ääneen.

Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni Pääsiäinen - BMH - big mamas home by Jenni Pääsiäinen - BMH - Big mamas home by Jenni

Keskiviikko

Toinen päivä vatsatautia. Parempi kuin ensimmäinen, mutta ei tätä oloa silti voinut kehua. Pysyin tolpillani sen minkä tarvitsi, mutta päikkärit otin useammat. Osan päivästä käytin siivoamalla trollausviestejä pois blogin kommenttiboksista. Ja edelleen en voi käsittää niitä ihmisiä, jotka jaksavat tehdä päivästä toiseen kiusaa toisten kanavissa. Sen kummempaa tässä päivässä ei oikeastaan ollut.

Viikon paras peli: Esikoinen sai kummeilta lahjaksi Life in the coral reef. Tosi simppeli ja hauska lautapeli, jossa on kaksi vaikeusastetta. Peliä suositellaan 4-vuotiaasta ylöspäin ja helpompi vaikeusaste oli todella hyvä nuorimmaiselleni. Pelattiin tätä monta erää heti ekana päivänä. Ennustan, että tässä on vielä tulossa aikuisten game night poikaystäväni kanssa, kun ollaan ilmeisesti kumpikin vähän kilpailuhenkisiä.

Life in the coral reef lautapeli - BMH - Big mamas home by Jenni Life in the coral reef lautapeli - BMH - Big mamas home by Jenni

Torstai

Poikaystävä oli kömpinyt yöllä töiden jälkeen viereeni. Sänky houkutteli siinä kohtaa äärimmäisen paljon, koska olisi ollut paljon kivempaa jäädä kainaloon, kuin nousta. Mutta siitä huolimatta kampesin itseni ylös sängystä ja lähdin viemään ipanoita hoitoon. Saimme viettää poikaystävän kanssa kuitenkin laatuaikaa kaksin. Ollaan huomattu, että tässä alkaa tosiaan tulemaan arki vastaan ja kahden aikuisen, sekä kahden lapsen elämien yhteen sovittaminen ei ole niin helppoa.

Illalla lasten kanssa puhuttiin Jeesuksesta ja pääsiäisestä, koska eskarilaisella oli ollut pääsiäisretki oman ryhmänsä kanssa kirkolle, jossa oli kerrottu pääsiäisen tarina.

Viikon paras resepti: Äidin uunilohi. Tätä reseptiä olen etsinyt pitkän aikaa, kunnes tajusin viimein pyytää sitä äidiltä. Kyseessä on lapsuuden lempiruokani ja koska resepti on ajalta ennen somea, en löytänyt sitä internetsistäkään. Onneksi äidiltä löytyi edelleen se mainoslehtisen sivu, jossa resepti oli.

Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni

Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni

Perjantai

Perjantaina oltiin liikkeellä ja laitettiin vähän pääsiäistä kotiin. Pidettiin vapaapäivä ja lapset toivoivat ruuaksi sushia, joten sushia he saivat. Minä sain syötyä buffassa hävettävän vähän, kiitos vatsapöpön ja onnettoman syömiseni. Käytiin myös isosti kaupassa ja meinasin lentää pyrstölleni, kun lohen kilohinta oli lähes 23 €. Meillä taidetaan jatkossa syödä lohta ihan äärimmäisen harvoin tuolla hinnalla. Kotona siivottiin vähän ja tosiaan, laitettiin pääsiäiskoristeet esille. Oli todella kiva, kun kotona on vähän pääsiäisjuttuja. Tämä on itseasiassa ensimmäinen vuosi, kun meillä on ihan oikeita pääsiäiskoristeita. Aiempina vuosina koristelu oli pajunkissojen tökkimistä kukkien sekaan.

Viikon paras herkku: Kesäkurpitsakakku. Vapise porkkanakakku, sillä tässä on sinulle kunnon haastaja. Kesäkurpitsakakussa oli todella paljon samaa, kuin porkkanakakussa, mutta oli uusi raikas versio sille. Ja ihan super mehevä. Tein meidän kakun K-Ruoka reseptillä. Jaan sen vielä täällä.

Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni Äidin lohta ja synttärit part 2 - BMH - Big mamas home by Jenni Viikkokatsaus - BMH - Big mamas home by Jenni

Viikonloppu

Lauantain vietin enemmän tai vähemmän keittiössä. Ensin tein ruuaksi perunamuusia ja lohta. Myöhemmin tein jäätelökakun pakkaseen hyytymään ja kesäkurpitsakakun uuniin paistumaan. Selkä pysyi aika hyvin menossa mukana. Pitkään seisoskelu ja kokkaaminen otti kuitenkin noidannuolen päälle ja osan ajasta puuhasin istuen keittiönpöydän ääressä. Lauantaina ruuaksi olis sitä äidin loht. Iloiseksi yllätykseksi uunilohi maistui edelleen juuri niin hyvältä, kuin silloin lapsena. Ruoka maistui erinomaisesti myös lapsille. Toki edellä mainitulla kilohinnalla sen oli syytä maistuakin. Ja ennen illan lumituiskua, ehdin juoda kauden ensimmäiset kahvit parvekkeella lämpimässä auringonpaisteessa. Pikku hiljaa se usko kevääseen ja kesään tässä lisääntyy.

Sain taas yöllä poikaystävän kainaloon, mikä oli aivan ihanaa. Oltiin sovittu, että tänään esikoisen kummit tulevat viettämään hänen synttäreitään, koska ne oli aiemmin jääneet väliin K:n vuoksi. Poikaystävä näki siis taas lisää ystäviäni. Päivällä siivottiin viimein koti loppuun siitä sairastelujen jälkeisestä kaaoksesta. Minä viimeistelin ja koristelin kesäkurpitsakakun ja iltapäivällä esikoisen kummit lapsineen tulivat meille. Kahviteltiin ja herkuteltiin ja lopulta pelattiin monta tuntia esikoisen samaa koralliriuttapeliä, joka oli oikeasti hauska. Aikuisten kilpailuvietti meinasi lähteä keulimaan pariin kertaan, mutta saatiin himmailtua. Päivä oli oikein onnistunut ja oli oikeastaan kiva, että saatiin juhlat myös kummien kanssa. Tässä illalla täällä on ollut pari melko ylikierroksilla käyvää lasta, jotka toivomme saavamme nukkumaan vielä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Viikkokatsaus: Kotona taaperon kanssa

Viikkokatsaus: Stressiä, jumppaa ja taas kipeänä

Viikkokatsaus: Avokattila ja eksynyt lumipyryssä

Viikkokatsaus: Pieniä vaatteita, vauvapuhetta ja epäkelpo ilmoitti

Viikkokatsaus: Kirjahyllyprojekti, lumi-inferno ja hullu kukkanainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *