Hae
Big mamas home

Kuukautiset sekaisin rokotteesta

Halusin kirjoittaa tästä postauksen, mutta ihan ensimmäiseksi sanon, että minusta jokaisen pitäisi ottaa rokote. Koronarokote on ainoa konkreettinen mahdollisuus saada tämä pandemia kuriin ja elämä normalisoitumaan. En kadu rokotteen ottamista, vaan olen vain kiitollinen siitä, että toisen rokotteen myötä olen pystynyt elämään vapaammin. Ja minusta on aivan mielettömän hienoa, että elän valtiossa, jossa molemmat rokotteet on voinut saada ilmaiseksi. Voin myös kertoa, että aion poistaa surutta kaikki rokotevastaiset kommentit, joita tähän postaukseen mahdollisesti tulee.

Koronarokote - BMH - Big mamas home by Jenni

Ensinnäkin säntillinen 28 päivän kiertoni oli tällä kertaa 25 päivää. Minulla heittelee kierto äärimmäisen harvoin ja olen pikemminkin säntillinen, kuin sveitsiläinen kello ennemmin kuin epäsäännöllinen. Minulla on ollut toisen synnytyksen jälkeen joka kuukausi PMS-oireita. Yleensä havahdun miettimään mikä minua vaivaa, kun olen alavireinen ja itkuinen. Itkin muun muassa vuolaasti kun kuuntelin Kroonisesti ärhäkän uusinta transjaksoa. Aihe ei varsinaisesti ollut herkistävä, mutta PMS:ssä sen ei tarvitsekaan olla. Normaalisti PMS:sään liittyvä alavireisyys kestää päivän, mutta tällä kertaa se kesti kaksi päivää.

Menkat - BMH - Big mamas home by Jenni

Kahden päivän PMS:sän jälkeen alkoivat itse kuukautiset. Ensimmäisenä päivänä vuotoa ei juuri näkynyt, mutta krampit kyllä tuntuivat. Mietin jo, että voisiko kyseessä olla joku muu vatsavaiva, kun krampit olivat niin kovat. Minulla vastaavia krappeja on yleensä kuukautisten toisena päivänä, kun kivut on pahimmillaan. Kivut kovenivat seuraavaa päivää kohden ja olin seuraavana päivänä käytännössä vuodepotilas kipujen vuoksi. Särkylääkkeet eivät purreet ja silloin kun liikuin, kävelin kaksin kerroin. Kivun vuoksi oksentaminenkin oli pariin kertaan lähellä.

Oma ohratyynyni ei meinannut millään riittää enää kivunlievitykseksi. Minulla siis lämpö on se, mikä auttaa kramppeihin parhaiten. Lopulta kävin ostamassa elektronisen lämpötyynyn, joka vei kivulta pahimman terän ja helpotti oloa huomattavasti.

Aluksi en osannut edes yhdistää tätä koronarokotteeseen, mutta kun otin asian puheeksi stooreissa, sain useampia viestejä asiasta. Toivon todella, että tämä rauhoittuu seuraavaan kiertoon. Mutta kärsin tämän ilomielin, kun rokotteen avulla voin välttää tappavan taudin. Ja haluan vielä täsmentää, että kaikki rokotevastaiset kommentit poistetaan suoraan.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Karanteeni ja sosiaalinenmedia

Karanteenipäiväkirja

Karanteenista röntgeniin

Positiivinen testitulos

4 kommenttia

 1. NanniK kirjoitti:

  Siis nyt on aivan pakko kommentoida!
  Itselläni on nimittäin myös normaalisti erittäin täsmällinen kierto aivan sekaisin toisesta rokotteesta, ja tällä hetkellä on menossa kiertopäivä 49, toisen rokotteeni sain syyskuussa aikalailla samoihin aikoihin kuin olisi ollut kiertoni normaali ovulaatio.

  Parinkymmenen vuoden aikana, jotka minulla on kuukautiset olleet, on tämä ainoa näin pitkä väli ilman kuukautisia (psl. raskaus), mutta raskaudesta ei pitäisi tällä kertaa olla kyse lukuisten testienkään mukaan… vähän hirvittää että millainen niagara tästä vielä seuraa ja mietityttää myös, että koska tästä pitäisi mennä lääkäriin, netistä kun olen lukenut että ”normaalina” voidaan pitää kolmenkin kuukauden taukoa ?

  Ja minäkin olen kyllä edelleen tyytyväinen että rokotteen otin, mutta on tämä silti aika hurja sivuoire.

  • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

   Kiitos kun kommentoit. Ja olen aivan samaa mieltä. En jättäisi rokotetta ottamatta, vaikka olisin tiennyt tästä etukäteen, mutta onhan tämä hurja oire. Toki naisen elimistö on todella herkkä ja jo pelkkä stressi voi aiheuttaa häiriötä kiertoon. Tsemppiä ja toivottavasti kuukautisesi normalisoituvat pian.

 2. Anna kirjoitti:

  Teitkö tästä haittavaikutusilmoituksen? Käsittääkseni ohje on, että pitäisi tehdä kaikista havaitsemistaan vaikutuksista (pois lukien ne ihan yleisimmät – pistoskohdan kipu, yms.)

  Tällä viikolla juuri THL:n rokoteinfowebinaarissa kysyttiin tästä rokotteen vaikutuksesta kuukautisiin. Vastaus oli, että ilmoituksia on tehty lukuisia ympäri maailman, mutta asiaa ei ole tutkittu koska syy-yhteyttä rokotteeseen ei voida osoittaa. Tämä herättää minussa kysymyksen, että mitä pitäisi tapahtua, että syy-yhteys voitaisiin osoittaa. Jos on ympäri maailman tehty ilmoituksia tästä, miten tämä voidaan jättää tutkimatta? Todella huolestuttavaa. Epäilenpä, että jos miehillä olisi kuukautiset, niin tämä olisi jo tutkittu. Toivoisin kovasti, että tästä tehtäisiin tutkimusta mistä johtuu, luottamus rokotteeseenkin kasvaisi, kun tietäisi enemmän mahdollisista sivuvaikutuksista sekä niiden syistä.

  Kiitos tästä mielenkiintoisesta postauksesta ja mukavaa syksyä sinulle!

  • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

   Hei. Tein kyllä. Olisin sen voinut kirjoittaa postaukseenkin, mutta joo kyllä tein. Koska todennäköisesti on nimenomaan tuosta toisesta annoksesta johtuva vaiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *