Hae
Big mamas home

#äläsomekiusaa

”Opetamme lapsille ja nuorille, että kaikenlainen kiusaaminen on väärin, mutta samalla aikuiset sortuvat tekemän sitä itse ruudun toisella puolella.” 


Vaikuttajamedia haastoi jokaisen, joka on kokenut somekiusaamista, mukaan #äläsomekiusaa-kampanjaan. Minulla edellisin somekiusaustapaus on vielä tuoreessa muistissa ja yksi kirjoitukseni on edelleen piilotettuna tämän kaiken vuoksi. Sain todella hävyttömiä kommentteja, jotka eivät kaikki edes liittyneet mitenkään kirjoittamaani. 
Big mamas home by Jenni S. #äläsomekiusaa

Minun on todella vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka tieten tahtoen haluavat satuttaa toista. Samoin minusta on järkyttävää se, miten jonkun mielestä toiselle ihmiselle voi puhua (tia kommentoida). Jonkun äidin mielestä on ihan ok, nimitellä toista somehuoraksi. Järkyttävää. Anonymiteetin suojissa on tavattoman helppoa sanoa jotain ilkeää. Liian helppoa. Niin helppoa, että sitä saattaa olla vaikeaa ajatella kiusaamisena. Ja seuraavalla hetkellä tämä sama ihminen saattaa hyvinkin opettaa omille lapsilleen ettei ketään saa kiusata. Nurin kurista, vai mitä?

Big mamas home by Jenni S. #äläsomekiusaa

Somekiusaamista on monenlaista. Jo pelkkä yksittäinen kommentti on paha. Sitten on niitä ihmisiä, jotka esimerkiksi estoista välittämättä näkevät vaivaa päästäkseen sanomaan sanottavansa. Jossain vaiheessa oli jo suoranainen trendi tehdä vaikuttajasta riittävän monta valitusta, jotta tämä saa kanaviinsa estot. Tiedän myös useamman vaikuttajan, josta on tehty perättömiä lastensuojeluilmoituksia. Tästä viimeisestä kärsii moni muukin taho, kun viranomaisten työaikaa menee hukkaan turhien ilmoitusten käsittelyyn. Se, mikä minua mietityttää, on se, tajuavatko aikuiset ihmiset todella mitä somekiusaaminen on? Ensinnäkin se on jo rikollinen teko. Minäkin olen joutunut viemään asioita eteenpäin viranomaisille, kun en nähnyt muuta vaihtoehtoa. Kiusaamista kun ei missään nimessä pidä hyväksyä.

Big mamas home by Jenni S. #äläsomekiusaa

Meistä jokaisella tulee vastaan tilanteita, joissa on mahdollista tehdä valinta sen suhteen kiusaako vai ei. Minä haluan ainakin toimia tyttärieni kanssa niin, että elän omien opetusteni mukaan. En ikinä, ikinä, halua joutua siihen tilanteeseen, että joutuisin selittämään lapsilleni tekojani.

Sanna, jota pidän ehdottomasti yhtenä hyväsydämisimmistä ihmisistä, jonka tiedän ja tunnen, sanoi omassa kanavassaan; ”Kun kuvailet toista, kerrot itsestäsi.” Minusta tätä voi käyttää myös tässä tilanteessa.

Big mamas home by Jenni S. #äläsomekiusaa

Minä toivon, että mahdollisimman moni vaikuttaja lähtee mukaan tähän kampanjaan ja somesta saataisiin parempi paikka meidän lapsia varten.

Mitä ajatuksia tämä herättää teissä? Millaista somekiusaamista te olette saaneet kokea?

Seuraa blogiani myös Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

4 kommenttia

  1. Iina M. kirjoitti:

    Voi, vaikka mitä. Melkein 12 vuoden bloggaamisen aikana kaikki, keitä rakastan, on haukuttu. Itsekin saan tietysti kokea kommentointia siitä, miten en miellytä ihmisiä. Niin kuin tässä elämässä pitäisi miellyttää ketään muuta kuin itseään.

  2. Hanna Mari kirjoitti:

    Hyvä teksti!❤

  3. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Sulla on niin pitkä ura takana, että siihen mahtuu varmasti yhtä ja toista. ? Ikävä kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.