Hae
Big mamas home

Yksin, mutta ei yksinäinen

Päädyin tässä lukemaan omaa kirjoitustani kahden vuoden takaa. Yksinäinen pääsiäinen juttua kirjoittaessani olin eronnut muutama kuukausi sitten ja vietin ensimmäistä juhlapyhääni yksin koskaan, joten ymmärrän sen aikaisen melankolian. Toki myös elin silloin yhtä elämäni rankimmista elämänvaiheista, vaikka se ei juuri näkynyt ulos päin silloin. Minulla oli valtava tarve pitää ulospäin kulissia siitä, että kaikki on kunnossa, vaikka ei oikeasti ollutkaan.

Postauksessa kirjoitin siitä, miten harmistunut olin siitä, että vietän pääsiäisen yksinäni. Kirjoitin olevani perhekeskeinen ihminen, jonka vuoksi pääsiäinen ei kuulemma tuntunut miltään ilman lapsia. Toki lasten ilo ja riemu on monessa juhlassa se kirsikka kakun päällä. Mutta ensinnäkin voin olla perhekeskeinen ihminen, vaikka en olisi murheen murtama ilman lapsiani. Toisekseen, pyhistä voi nauttia muutenkin. Väitän, että aiempaa kirjoittaessani myös eron käsittelyprosessi painoi mieltäni, sillä nykyisin vietän mielelläni juhlapyhiä myös yksin.

Yksin, mutta ei yksinäinen - BMH - Big mamas home by Jenni Vaaleanpunainen mekko - BMH - Big mamas home by Jenni

Mekko – H&M

Korvakorut – SMILING DESIGN

Kengöt – ZADAA Second hand

Vaaleanpunainen mekko - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Kuin joulu ilman paineita

Pääsiäinen on kuin kevään joulu. Useampi päivä pyhiä ja joutenoloa. Kaiken lisäksi siinä on vielä bonari, jota joulussa ei ole. Eli silloin on valoisaa. Meillä oli viime vuonna lasten kanssa todella kiva pääsiäinen keskenämme. Kirjoitin siitä täällä. Ja totta kai vanhemmuus ja lasten ilo tuovat pyhiin ihan uutta merkitystä. Kukaan ei innostu meidän pääsiäispupuista, pajunkissoista ja suklaamunista, niin kuin lapseni. Mikä on aivan ihanaa. Se into tarttuu. Mutta koska pyhät tulevat ja menevät vuoroasumisen rullatessa, sitä on hyvä sopeutua myös yksinoloon. Toisaalta, eipä minulla introverttina siihen kummoista sopeutumista tarvita. Loppupeleissä nautin siitä.

Ja sivuhuomionia, jos ihan rehellisiä ollaan, olen viettänyt juhlapyhiä kunnolla vasta näin eron jälkeen. Edelliselle kumppanille pyhät olivat vain päiviä muiden joukossa, eikä häntä kiinnostanut niiden viettäminen. Joulu oli ainoa pyhä, jota meillä vietettiin silloin kunnolla, koska se oli minulle niin tärkeä.

Toki, olisi ihanaa viettää pääsiäistä lasten kanssa, mutta vietän sitä todella mielelläni myös itsekseni. Otan pyhät täydellisen rentoutumisen kannalta. Kirjoitin lähes puoli vuotta sitten joulusta, että aion istua sohvalla kukkamekossa, siemailemassa glögiä. No, joulu meni hyvin erilaisissa merkeissä lopulta, joten ehkä otan revanssin näin pääsiäisenä. Glögin tilalle pitää ehkä keksiä jotain muuta. Ehkä gin tonic. Aion myös käydä retkellä suosikkipaikassani täällä Itä-Helsingissä. Lisäksi meillä on Katrin kanssa meidän oma henkilökohtainen terapiatuokio sunnuntaiaamuna kuvailujen merkeissä.

Yksin, mutta ei yksinäinen - BMH - Big mamas home by Jenni Yksin, mutta ei yksinäinen - BMH - Big mamas home by Jenni

Vaikka vietän pääsiäistä yksin, en ole lainkaan yksinäinen. Minulle yksinolo on myös palauttavaa. Joten loppujen lopuksi, miksi ihmeessä olen edes stressannut siitä. Minulla on tulossa lasteni kanssa vielä lukuisia pääsiäisiä ja muita pyhiä, joita saamme viettää yhdessä. Seuraava on jo ihan nurkan takana. Joten ollessani itsekseni keskityn itseeni ja omaan hyvinvointiini. Silloin jaksan olla myös parempi äiti.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Yksin lasten kanssa

Seurustelen, mutta olen yhä sinkkuäiti

Parhaita juttuja just nyt ja hieman kuulumisia

Sinkkuäitien miniloma Porvoossa

Toinen sinkkuvuosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *