Hae
Big mamas home

Tehdään pride tarpeettomaksi

Hyvää pride-viikkoa ja pride-kuukautta! Näin, vähän viime tingassa, haluan tarttua aiheeseen omalta osaltani. Toki sitä voi miettiä, olenko oikeasti viime tingassa, koska ihmisoikeuksista pitäisi puhua ihan vuoden jokaisena päivänä. Niille joiden mielestä pride ei ole aiheellinen, voin kertoa, että niin kauan kun jollain vähemmistöllä on vuodessa tasan yksi kuukausi jolloin on okei puhua omista oikeuksistaan, se todellakin on aiheellinen ja tarpeellinen. Itse olen saanut kokea syrjintää ensimmäisen kerran peruskoulussa.

”En omalla kohdallani koe, että sukupuolet olisivat se juttu. Ennemmin, niillä ei ole väliä.

Tehdään bride tarpeettomaksi - BMH - Big mamas home by Jenni

En ole puhunut tästä aiemmin omissa somekanavissani, koska en ole oikein tiennyt miten ottaisin asian puheeksi. Sen lisäksi en ole osannut luokitella itseäni. Suurin osa parisuhteistani on ollut heterosuhteita, mutta historiastani löytyy myös jokunen naissuhde. Ensimmäinen naisihastukseni on ollut yläasteella ja kun tämä tieto levisi väärän ihmisen kautta koko koulun tietoon, minua kiusattiin. Samoin ihastukseni kohdetta, joka oli täysin syytön tilanteeseen. Tilanne tuntui äärimmäisen pahalta meidän molempien puolesta. 

Olin kuitenkin siitä onnekas, että vaikka minua kiusattiin koulussa, minulla oli todella hyvä, oma tyttöporukka, jossa pidimme aina toistemme puolia. Ja nämä ystävät hyväksyivät myös seksuaalisen suuntautumiseni.

Tehdään bride tarpeettomaksi - BMH - Big mamas home by Jenni

Siitä huolimatta minun on ollut aina vaikea määritellä itseäni. En ole selvästi täysin hetero, mutta en koe identifioituvani myöskään biseksuaaliksi. En omalla kohdallani koe, että sukupuolet olisivat se juttu. Ennemmin, niillä ei ole väliä. Koen voivani ihastua ja rakastua myös sellaiseen ihmiseen, joka määrittelisi oman sukupuolensa intersukupuoliseksi. Joten ehkä panseksuaali olisi siinä mielessä kaikkein lähimpänä. Mutta rehellisesti sen oman määritelmän miettiminen on ihan äärimmäisen vaikeaa ja ahdistavaa, ainakin minulle.

Kun suutin osa suhteistani on ihan tavallisia heterosuhteita, mietin onko minulla oikeutta kutsua itseäni biksi tai paniksi. Lisäksi, aikuisiän heterosuhteet ovat suojelleet minua halveksinnalta, jota olisin todennäköisesti saanut muuten osakseni. Tietyllä tapaa, koen päässeeni liian helpolla, jotta voisin pitää itseäni seksuaalivähemmistönä.

Tehdään bride tarpeettomaksi - BMH - Jenni

Siitä huolimatta, että olen edelleen, näin kolmikymppisenä hukassa oman seksuaalisen suuntautumiseni kanssa, olen aina halunnut pitää vähemmistöjen puolia. Aina. Minusta jokaisella pitäisi olla täysi oikeus olla omia itsejään ja rakastaa sitä, jolle se oma sydän sykkii. Minä saan olla ja meikata juuri niin näyttävästi ja pukeutua niin naisellisesti, kuin haluan, koska olen cisnainen. Miksi ihmeessä se on väärin jonkun muun kohdalla? Kenen tahansa. Vaatteet eivät tunne sukupuolta. Eikä niin ikään meikitkään.

 

Voitaisiinko me nyt vaan olla juuri niin avoimia ja neutraaleja kaikkia kohtaan, kuin me väitetään olevamme. Tehdään pridesta tarpeeton.

-Jenni

 

Lue myös

Kaikki voivat saada feikkiorgasmin

Torjuminen satuttaa

Kun löysin uudestaan naiseuteni

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

2 kommenttia

  1. Mia kirjoitti:

    Tosi hyvä ja ajankohtainen postaus 🙂 ..mutta mun on ihan pakko viilata pilkkua, sillä bride tarkoittaa morsianta ja tarkoitit varmasti puhua Priden puolesta 🙂

    • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

      Hei, joo kiitos huomiosta. Mun lukihäiriö teki tällä kertaa temput tässä, kun omaan silmään näytti siltä, että kirjoitin oikein. Korjasin postauksen heti. Hyvä muistutus taas itselle, että ei kirjoita väsyneenä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.