Hae
Big mamas home

Katkeran kodinhoitajan tilitykset – eli kuinka päätin hankkia robotti-imurin

Tiedättekö te, mitä kolmikymppinen perheenäiti tekee päivittäin? Imuroi! Ennen lapsia imuroin kaksi tai kolme kertaa viikossa ja pidin päivittäin imuroijia lähinnä neuroottisina ja pöpökammoisina. Nykyään, saatan imuroida pari kertaa päivässä. Eikä meillä ole edes yhtään lemmikkiä. Minulla on vain kaksi lasta. Silti heidän mukanaan kantautuu sisälle kotiin hiekkaa, lunta, kuraa ja lehtiä, vahtelevina kokonaisuuksina, pitkin vuotta. Jo se, että tytöt ovat olleet ulkona, niin lenkkareiden sisässä kantautuu kotiin melkein hiekkalaatikon verran hiekkaa.

Tässäkin asiassa, jokainen valitsee taistelunsa ja minä olen valinnut imuroimisen. Pidän siitä, että kotona on siistiä. Inhoan varpaissa pyörivää hiekkaa, sekä murusia. Koska selkeästi melkein kuusi ja neljävuotiaat syövät edelleen vähintäänkin murustellen, v aikka suurinosa ruuasta pysyykin jo lautasella. Tämän lisäksi olen vielä pölyallergikko, joten imuroiminen vaikuttaa siltäkin osin omaan hyvinvointiini.

Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Iittala kastehelmi kynttilälyhdyt - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni

Nyt tämän nykyisessä arjessa, kun olen yksin lasten kanssa suurimman osan aikaa ja myös uupumisen myötä, jatkuva imurin varressa kiinni heiluminen alkoi potuttaa. Olen haaveillut jo varmaan pari vuotta robotti-imurista arjen helpottajana. Ajattelin kuitenkin sen olevan sellainen ylellisyys johon minulla ei ole varaa. Plus minulla on siivouskomerossa täysin toimiva perinteinen imuri, joten uuden hifistelylaitteen hankkiminen tuntui turhalta.

Nyt tämä imurointi asia on potuttanut minua yhä enemmän ja enemmän ja viimein allekirjoittaneella tuli mitta täyteen. Niinpä hankin meille robotti-imurin toiveena, että  tämä jatkuva potutus helpottaisi ja sitä myötä tietty osa elämänlaadusta paranisi.

Robotti-imuri - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Robotti-imuri - BMH - Big mamas home by Jenni Robotti-imuri - BMH - Big mamas home by Jenni

Jotain mitä en tarvinnut

Robotti-imuri ei varsinaisesti ole jotain sellaista, mitä olisimme oikeasti tarvinneet. Mutta se oli jotain, mitä minä halusin. Jotain, jolla voisin helpottaa omaa arkeani ja kuormitustani. Tiedostan myös, että vanhasta imurista tuskin kannattaa luopua, koska murustelijat. Mutta näin viikon käytön jälkeen, voin kertoa että tuo robotti-imuri oli paras ostos hetkeen. Se ei ole surruutellut joka päivä, mutta aika lailla joka toinen päivä ja se nuohoaa kyllä joka nurkan ja reunan. En usko, että osaisin itse imuroida yhtä säntillisesti joka senttiä, kuten tämä robotti-imuri. Imuroimista helpottaa se, että nostaa kaiken ylimääräisen lattialta pois. Kuten ruokapöydän tuolit. Sen jälkeen imuri kulkee omassa järjestyksessään asunnon läpi hyvin säntillisesti ja rekisteröi samalla imuroimaansa aluetta. Tarvittaessa se käy välillä latautumassa ja jatkaa sitten.

Lapset antoivat imurille nimeksi Fifi ja siksi sitä nyt meillä kutsutaan. Malli on kuitenkin Mi Robot vacuum mop. Ja kuten nimikin kertoo, Fifi myös moppaa. Toki hänen moppauksensa on ennemmin sellainen kevyt, kostea pyyhintä, kuin mikään todellinen moppaus. Mutta sekin on erittain kiva ominaisuus.

Robotti-imuri - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Second hand sohvapöytä - BMH - Big mamas home by Jenni Robotti-imuri - BMH - Big mamas home by Jenni

Loppujen lopuksi robotti-imuri on äärimmäisen näppärä vekotin. Imurointi hoituu tavaroiden siirtämisellä ja napin painalluksella. Minun ei tarvitse joka päivä olla huhkimassa imurin varressa. Lattialistoja Fifi ei ikävä kyllä imuroi, sen joudun tekemään edelleen itse, mutta muuten se on paljon tarkempi imuroija, kuin esimerkiksi minä. Eivätkä hyllyjen aluset tuota sille ongelmia. Ainoa ongelma on meidän kotiteatterisetin johdot, joille on ehdottomasti kehiteltävä joku säilytysratkaisu, koska Fifi on jatkuvasti jumissa niissä. Mutta tämä on täysin ratkaistavissa oleva ongelma.

Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni Second hand sohvapöytä - BMH - Big mamas home by Jenni Olohuone - Uusi koti - BMH - Big mamas home by Jenni

Ennen kaikkea, robotti-imuri keventää sitä kotitöiden kuormittavuutta merkittävästi. Kotityöt eivät katoa arjessa mihinkään. Edelleen on pestävä ja viikattava pyykkiä, tiskattava ja pyyhittävät pölyjä ja laitettava ruokaa. Minulla ei ole varaa siivoojaan, joka kävisi keventämässä kotitöiden taakkaa. Mutta minulla oli tässä tilanteessa varaa tähän ja olen kiitollinen tästä kevennyksestä.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Yksinkertaistamisen jalo taito

Kuinka kotityöt jakautuvat meillä

Mikä ilahduttaa juuri nyt

Esittelyssä nypynpoistaja

2 kommenttia

  1. Annu kirjoitti:

    Kiinnostus on herännyt täälläkin syksyn mittaan, mutta niiden tehokkuus huolettaa. Mitenkäs teillä, jaksaako imuroida tuon paksun maton?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *