Hae
Big mamas home

Raskausviikko 17 (16+0 – 16+6)

Beben koko: Päärynä

Oireet: Liitoskivut, närästys, tunteet pinnassa.

 

Raskausviikko 17

Tämä on ollut aika hyvä raskausviikko. Liitoskivut ovat helpottaneet aika paljon. En toki osaa sanoa, onko se liikunnan vai jonkin muun ansiota. Mutta olen kiitollinen siitä, että ne ovat helpottaneet. Eivät ne ole kokonaan kadonneet ja muistuttelevat itsestään päivittäin. Olen iloinen, että jaksan edelleen hyvin.

Ahdistus on lisäntynyt jonkin verran, mutta juteltuani lääkärin kanssa, se todennäköisesti liittyy raskauteen ja tämän hetkiseen hormonitoimintaani.

Käytiin myös ihan tämän raskausviikon alussa ultraäänitutkimuksessa Preggossa. Saatiin keskiraskauden ultra yhteistyön merkeissä, mutta kävin kyseisellä klinikalla varhaisraskauden ultrassa omaan piikkiin. Oli aivan ihanaa päästä katsomaan miten pikku tyypillä menee. Siellä hän jumppasi ja touhusi menemään. Saatiin myös ensimmäinen arvaus sukupuolesta. Jota ei tosin kerrota kenellekään ihan yllätyksen ja vauvan kehorauhan vuoksi. Sukupuoli arvauksen ansiosta meillä on todennäköisesti myös nimi valmiina. Vaikka sinänsä hauska, että nimi tulee ihan sattumalta olemaan sukupuolineutraali.

Näyttäisi siltä, että vauvalla on kaikki niin hyvin, kun voi vain olla tuolla yksiössään. Tämän perusteella odotan varhaisultraa aika rauhallisin mielin. En vain jotenkin usko, että siellä olisi luvassa enää mitään suuria yllätyksiä. Toki kaikkea voi tapahtua, mutta olen silti aika luottavainen.

Vauvan mitat vastasivat viikkoja ja liikkeet tuntuvat joka päivä selkeämmin ja useammin. Selkeästi hänellä on edelleen tilaa pyöriä ja hyöriä kohdussa mielensä mukaan, koska liikkeitä tuntuu edelleen harvakseltaan. En kuitenkaan huolestu. Vanhemmista lapsista en muistaakseni edes tuntenut liikkeitä vielä tässä vaiheessa.

Raskauden osalta tämä on tosiaan ollut hyvä viikko. Oireet eivät ole vaivanneet liiaksi, vaikka tiedän olevani raskaana. Nyt olen uskaltanut tehdä jonkin verran hankintoja. Pitää kyllä tehdä jonkin näköinen inventaario siitä, mitä kaikkea on vielä isommilta säästössä ja mitä kaikkea pitää vielä hankkia. Pitää myös vähän suunnitella makuuhuoneen järjestystä ja oikeastaan vaikka mitä. Onneksi tässä on vielä aikaa.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 16 (15+0 – 15+6)

Raskausviikko 15 (14+0 – 14+6)

Seksi alkuraskaudesta

Raskausviikko 14 (13+0 – 13+6)

Raskausviikko 13 (12+0 – 12+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *