Hae
Big mamas home

7. luukku: Glögisiirappi – Helppo tapa tehdä glögi itse

Puolisoni, joka työskentelee baarimestarina, on perehdyttänyt minut erilaisten makusiirappien maailmaan. Glögisiirappi on ilmeisesti suht yleinen baareissa, jossa myydään kunnon glögiä, eikä mitään marjamehua. Puolisoni lupasi kehittellä teille ja toki meillekin glögisiirapin reseptin tänne joulukalenteriin. Tämä on äärimmäisen helppo keino nauttia itse tehtyä glögiä.

 

Jaan ensimmäiseksi itse siirapin reseptin. Vähän myöhemmin jaan teille kaksi jouluista drinkkiä, jotka kumppanini kehitteli teidän iloksenne. Drinkit ovat alkoholiton ja alkoholillinen, jotta kaikille löytyy oma versio.

Mutta ensin itse siirapin pariin.

 

 

Tämä siirappi on vaalea ja siideripohjainen. Oma henkilökohtainen baarimestarini sanoi, että juomasta tulee vaalean glögin lisäksi mieleen kuuma siideri, mitä muualla maailmassa myös juodaan. Siirapista olisi voinut tehdä myös punaviinipohjaisen, mutta tällä kertaa hän päätyi siideripohjaiseen siirappiin.

Ja onneksi päätyi. Tämä glögi on ollut aivan ihanaa. Tosi kivaa vaihtelua valmiille punaiselle glögille, jota ollaan juotu. Tämä on samaan aikaan mausteinen ja raikas sitruunan ansiosta. Ollaan pohdittu, että viedään tätä myös jouluviemisiksi aattona.

 

Glögisiirappi

 

2 plo alkoholitonta omenasiideriä

1 rkl kaardemummaa

1 sitruunan kuori

1 appelsiinin kuori

3 kpl kanelitankoja

5 kpl neilikoita

4 kpl tähtianiksia

1 vaniljatanko

5 dl sokeria

1 rkl fariinisokeria

 

1. Laita kaikki muut ainekset kattilaan, paitsi sokerit. Sitrushedelmien kuoret kannattaa lisätä mieluummin palasina ennemmin, kuin raasteena.

2. Anna seoksen kiehua hiljalleen. Tällöin kaikki erilaiset maut liukenevat nesteeseen. 10 – 15 minuuttia riittää, mutta seosta voi keittää kauemmin, jolloin mausteet alkavat maistua voimakkaammin.

3.  Siivilöi neste siivilällä puhtaaseen astiaan. Halutessa nesteen voi siivilöidä kertaalleen myös suodatinpussin lävitse, jolloin pieninkin sakka saadaan pois.

4. Lisää sokeri vielä lämpimään nesteeseen, sekoita ja anna sen liueta nesteen sekaan.

5. Pullota tai purkita.

 

Muista, että siirappi toimii, kuin mehutiiviste. Tästä yhdestä keitetystä siirappisatsista saa aikaan aika monta lasillista glögiä.

 

Siirapista saa helposti tehtyä glögiä, kun laittaa lasiin 4 – 5 ruokalusikallista siirappia ja kaataa päälle kuumaa vettä. Sen vaikeampaa se ei ole. Puolisoni tarjoiluvinkit on laittaa glögin sekaan viipale sitruunaa ja tähtianis.

Siirappi säilyy parhaiten jääkaapissa. Se säilyy hyvänä varmasti noin 1 kk, ehkä vähän pidempään jääkaapissa.

Suosittelen kokeilemaan lämpimästi tätä reseptiä. Tästä tuli kertaheitolla yksi lempi joulujuomistani.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

2. luukku: Jouluinen ystäväkirja

1. luukku: Pikkujoulu ja lasten pikkujoululahjat

Joulukussa aion…

Jouluinen sunnuntai ja lasten valitsemat joulukoristeet

Blogijoulukalenteri! Odotetaan joulua yhdessä

6 kommenttia

  1. Kaija kirjoitti:

    Kiitos hyvästä ohjeesta ja kivasta joulukalenterista. 0let nähnyt paljon vaivaa sen eteen. Hyvää joulunalusaikaa ja onnea vauvauutisesta. T. Kaija

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Kiitos ihanasta palautteesta. Ihana kuulla, että joulukalenterista on ollut iloa. Tämä glögisiirappi on oikeasti aivan ihana. Kannattaa kokeilla.

  2. krissstiina kirjoitti:

    Kuuluuko siirappi säilyttää huoneenlämmössä? Ja kauanko se säilyy?

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Siirappi kannattaa säilyttää jääkaapissa. Siirappi säilyy noin 1 kk.

  3. Ellu kirjoitti:

    Minkä merkkisestä alkoholittomasta siideristä ohjeen siirappi on tehty? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *