Hae
Big mamas home

Ihanat Geisha browniet

Olen taas näyttänyt rakkauttani perheelleni leipomalla. Yhden lapsen nimipäivän kunniaksi leivoin aivan taivaallisia Geisha brownieita. Näistä tuli juuri sellaisia ihania, vähän tahmeita ja suussa sulavia kute brownieiden kuuluu ollakin. Samalla ne maistuvat yhdeltä lempi suklaaltani Geishalta. Nämä on myös super helpot tehdä. Tässä on myös se ongelma, että koko ajan tulee käytyä jääkaapilla napostelemassa.

Löysin reseptin tavalliseen tapaan googlaamalla, kun eräänä viikonloppuna etsin ja mietin jotain leivottavaa. Alkuperäinen resepti löytyi Annin uunissa blogista. Tätä reseptiä on muuten tosi helppo soveltaa omalla lempi suklaallaan.

Ja muuten, olen nyt noin viimeisen kuukauden ajan leiponut keittiövaa-an kanssa. En olisi oikeasti koskaan uskonut, miten paljon tarkempi vaaka voi olla. Esimerkiksi 100 g voita vaihteli isosti niillä voipaketin mitoilla leikattuna. Välillä se oli 85 grammaa ja välillä 115 grammaa. Joten suosittelen ostamaan keittiövaa-an. Meidän vaaka on ihan Prismasta eikä se ollut kovin kallis. Leipominen muuttuu kerta heitolla.

 

Geisha browniet

Noin 8 annosta

 

Browniet
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g Geisha suklaata

 

Geisha vaahto
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g Geisha suklaata

 

Browniet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28cm) leivinpaperilla. (Vinkki: Saat pellillisen brownieita tuplaamalla reseptin.)
  2. Sulata voi kattilassa ja jätä jäähtymään.
  3. Vispaa munat, sokerit ja siirappi kevyesti sekaisin Ei tarvitse vaahdottaa.
  4. Lisää jäähtynyt sulanut voi munasokeriseokseen.
  5. Rouhi Geisha-suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  6. Lisää kuivat aineet ja suurin osa Geisha-rouheesta taikinan sekaan. Kääntele tasaiseksi, mutta sekoita mahdollisimman vähän.
  7. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle loput Geisha-rouheet.
  8. Paista brownieta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  9. Anna brownien vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.

 

Geisha vaahto
  1. Sulata Geisha vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa, niin tee se 10 sekunnin erissä ja sekoita suklaata jokaisen erän välissä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Kääntele sula suklaa kermavaahdon sekaan.
  4. Levitä vaahto jäähtyneen brownien päälle.
  5. Koristele browniet vielä rouhitulla Geishalla.

 

Meinaatko kokeilla tätä herkkua?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Perinteinen mustikkapiirakka – Helppo ja nopea resepti

Herkullinen pavlova

Helppo ja nopea marjaherkku

5 kommenttia

  1. Sun kirjoitti:

    Apua kun tuntuu että aloin kuolaamaan tätä lukiessa. Ihanaa että jaksat kehitellä reseptejä vauva-arjessa. Itsellä tarjoilut on tyyliä puoliksi syöty keksipaketti.

  2. Katja Kemppainen kirjoitti:

    Hei!
    Tämä ei liity aiheeseen, mutta tuli mieleen, kun olet useassa postauksessa kertonut lapsenne sukupuolen. Silloin odotusaikana kerroit, ettette aijo sanoa vauvan sukupuolta, koska ette voi olla varmoja miksi hän itsensä tuntee sitten myöhemmin. Onko teillä tullut ”järki päähän” asian suhteen vai miksi olettekin kertoneet sukupuolen julkisesti?

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Ei todellakaan ole tullut ”järki päähän”. Meillä ei vain missään vaiheessa ollut tarkoitus varsinaisesti salata lapsen biologista sukupuolta raskauden jälkeen. Meillä puhutaan kotona pääsääntöisesti neutraalisti lapsista ja vauvasta, eikä toitoteta jatkuvasti sukupuolia. Ollaan edelleen samaa mieltä, että sukupuoli on pelkkä arvaus siihen asti, että lapsi osaa itse sanoittaa sen.

      Raskauden aikainen salaaminen koettiin tärkeäksi sen vuoksi, että haluttiin muistuttaa kaikille vauvan olevan niin paljon enemmän, kuin kätilön arvaus genitaaleista. Vastustan vahvasti esimerkiksi sukupuolen paljastus juhlia, koska koen ne pelkäksi sukuelinten juhlinnaksi ja minusta se on jopa vähän vastenmielistä. Olen myös sanoittanut näitä ajatuksia julkisesti.

  3. Anni kirjoitti:

    Heippa 🙂 Ihanaa, että olet löytänyt ohjeeni ja tykästynyt siihen niin että päätit jakaa sen myös omassa blogissasi. Olisipa ollut kiva, jos olisit vielä maininnut reseptin lähteen, kun se on suoraan minun sivuiltani kopioitu

    https://www.anninuunissa.fi/geisha-brownie-geisha-vaahdolla/

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Hei Anni. Ihan ensimmäiseksi anteeksi. Ei ollut tarkoitus olla epäkohtelias. Resepti on tosiaan ihana ja olet ihan oikeassa, että olisin voinut mainita lähteen heti. Korjasin tekstin. Anteeksi vielä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *