Hae
Big mamas home

Meidän neljähenkisen perheen viikon arkiruuat

Meillä suunnitellaan arkiruuat aina viikoksi kerrallaan ja käydään kaupassa kerran viikossa. Sen lisäksi, jos tarvitsee, käydään täydentämässä jotain. Me otettiin tämä käytäntö käyttöön vuoden vaihteessa ja siitä lähtien siinä on pitäydytty. Tästä on ollut monia hyötyjä meidän perheelle, joista kerron erikseen omassa postauksessaan.

Nyt sain viimein dokumentoitua meidän perheen yhden viikon arkiruuat ja jaan ne teidän kanssanne.

Tällä viikolla meillä on ollut tosi vaihdelleen porukkaa ruokapöydässä. Meidän arki ei ole hirveän säännöllistä, koska lapset ovat osan viikosta toisessa kodissa ja puoliso tekee iltapainotteista työtä. Tällä kyseisellä viikolla ruokapöydässä oli alkuviikosta vain kaksi aikuista. Lapset tulivat meille viikon puoli välissä, mutta loppuviikosta puoliso teki sellaista vuoroa töissä, että hän ei syönyt kotona ollenkaan. Yritän ottaa näitä asioita huomioon ruokien suunnittelussa. Esimerkiksi aikuisten kesken me ollaan paljon kokeilullisempia. Lasten kanssa turvaudutaan sellaiseen paljon yksinkertaisempaan ja sellaiseen, mikä todennäköisesti menee alas molemmilla.

Tässä on viikon suunnitelma, joka ei kuitenkaan ole täysin kiveen hakattu.

Viikon ruokasuunnitelma

Ma: Kaksivärinen kasvissosekeitto

Ti: Perunamuussi ja kala

Ke-to: Kana bowl

Pe-la: Jauhelihakeitto

Su: Lohkoperunat ja porkkanat, sekä kalapuikot

Kaksivärinen kasvissosekeitto

Tämä on tehty Valion reseptillä. Ja oli todella hyvää. Voin suositella lämpimästi. Eikä tämä ollut juurikaan työläämpi, kuin mikä tahansa sosekeitto, vaikka tähän tehtiinkin periaatteessa kaksi keittoa. Tätä meillä syötiin itseasiassa maanantaista keskiviikkoon. Minä syön itse hyvin usein kerran päivässä lämpimän aterian. Tämä lähinnä siksi, että syön aamupalan yleensä lounasaikaan. Keskiviikkona käytiin myös lounastreffeillä puolison kanssa, jolloin loput tästä meni illlalla.

Perunamuussi ja kala

Tämä oli minun ja kuopuksen torstaipäivän lounas, vaikka alkuperäinen suunnitelma olikin tiistaille. Hyvin upposi myös lapseen nämä kalafileet, vaikka ilmassa oli epäilyksiä.

Jauhelihakeitto

Minulla on ollut periaatteena, että maksimissaan yksi jauheliharuoka per viikko. Lapsethan eivät muuta söisikään. Lisäksi harrastan myös lihan soijarouheella korvaamista. Jauhelihakeitto oli lasten toive ja tein tämän torstaina ja sitä syötiin päivälliseksi lasten kanssa. Tätä riitti hyvin myös viikonlopun puolelle. Kattila tyhjeni sunnuntaina.

Kanabowl

Viikonloppuruokana meillä oli bowlia, jossa proteiinina oli kanaa. Rakastan erilaisia bowleja lasten kanssa. Lapset saavat valita juuri sellaiset jutut kulhoon, joista he itse tykkäävät. Aikuiset voivat sitten kerätä kulhoon kaikkea hyvää. Tämä on myös äärimmäisen helppo saada lautaselle ropppakaupalla kasviksia. Lapsille tuntuu olevan helpompi syödä salaattia näin, kun kurkut, tomaatit ja herneet ovat lautasella omissa sektoreissaan eikä sekaisin niin kuin salaatissa yleensä.

Lohkovihannekset ja kalapuikot

Tätä en enää iltasella dokumentoinut, mutta meillä oli sunnuntaina vielä pitkän päivän päivälliseksi lohkottuja perunoita, porkkanoita ja kalapuikkoja. Lapsille ketsupilla ja aikuisille Valion valmiilla ranch kastikkeella, jota jäi bowleista vielä yli.

 

Kuten näkyy, vaikka suunnittelen viikon ruokalistat aika jämptin oloisesti, niissä on tosi hyvin liikkumatilaa. Me myös syödään ruokia tosi limittäin. Keitot on suosikkejani, koska niitä on helppoa tehdä muutaman päivän satsi, jolloin niitä voi hyödyntää helposti lounaina, jos päivälliseksi on jotain muuta.

Olisi kiva kuulla tykkäisittekö tällaisista viikon arkiruoka listauksista? Tiedän varsin hyvin, että ruokasuunnittelu on välillä todella tahmeaa ja itse luen mielelläni esimerkkejä muilta. Kommentoi, jos kaipaat näitä lisää.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Juustoiset quesadillat

Ekaluokkalainen leipoo ystävänpäivän pöffinssit

Amerikkalaiset pannukakut

Kalapuikkotacot

Nerokas kanakastike, jolla saa lautaselle hieman lisää kasviksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *