Hae
Big mamas home

Ihmiset joita en ymmärrä

On olemassa ihmisryhmä, jota en vain kykene ymmärtämään ja ne ovat pahansuovat ihmiset, sekä sellaiset, jotka saavat kiksejä toisten epäonnesta. Olen itse ihminen, joka pyrkii ajattelemaan ja ymmärtämään hyvää lähtökohtaisesti kaikista. Yritän ymmärtää tiettyjä toimintatapoja ja ajatella ettei kukaan ole lähtökohtaisesti paha. Mutta aina välillä vastaan tulee ihminen, joka romuttaa tämän oman kyseisen ajatusmallin. Välillä on vain todella vaikeaa ymmärtää ihmisen toimintatapoja ja tarkoitusperiä.

Ihminen, joka tieten tahtoen valitsee toimia niin, että siitä tulee paha mieli jollekin, on mahdollisimman kaukana omasta maailmastani. Yleensä ihmisillä kuitenkin on halu toimia reilusti toisia kohtaan.

Somekiusaaminen - BMH - Big mamas home by Jenni

Nettitrollit

Yksi tähän ihmistyyppiin sopiva ryhmä on kaikenlaiset nettitrollit. Eli ne, jotka käyttävät päivästään ja arjestaan tunteja pahoittaakseen toisen ihmisen mielen. Somevaikuttajana trollauskulttuuri on itselle harvinaisen tuttu, sillä olen itse joutunut jo useampia kertoja nettikiusaamisen uhriksi. Parhaimmillaan trollit ovat todella perusteellisia. He käyävät läpi sivukaupalla matariaalia ja kirjoittavat pitkiä kommentteja takertuen monen moneen pilkkuun. Edes minä en jaksa nähdä samaa vaivaa omien somekanavieni eteen, vaikka pitäisi. Aika ajoin toivoisin olevani edes puoliksi yhtä aikaansaava, kuin trolli. Mutta en vain ymmärrä, miksi nähdä kaikki se vaiva vain toisen ihmisen pahan mielen vuoksi. Koska yhdelläkään trollilla ei ole tarkoitus olla ystävällinen.

Riidanhaluiset ihmiset

Itse olen ihminen, joka luikkii mieluummin karkuun, kuin riitelee. Sitten on ihmisiä, jotka riitelevät kauan ja hartaudella ja pitävät useita riitoja yllä vuosia. Riitaan tarvitaan usein kaksi, mutta niin tarviteaan myös sopimiseen. Joskus riita puhdistaa ilmaa ihmissuhteissa ja se tekee suhteelle vain hyvää. Muistan varmaan ikuisesti riidan erään ystäväni kanssa, joka alkoi väärinkäsityksestä, mutta johti siihen että saimme puhuttua ja tuuletettua ystävyyttämme. Olemme sen jälkeen olleet paljon avoimemmpia ystävyydessämme.

Toisen ihmisen kanssa riiteleminen on niin monella tapaa epämukavaa, että henkilökohtaisesti en voi käsittää niitä, jotka tuntuvat riitelevän harrastukseksi.

Ihmiset joita en ymmärrä - BMH - Big mamas home by Jenni

toisen suhteen rikkojat

On olemassa tilanteita, joissa ymmärrän pettäjiä. Olen itse ollut tilanteessa, jossa en saanut ihmissuhteeltani mitään. En rakkautta, en läheisyyttä, en kosketusta tai intiimiyttä ja kyllä pettäminen kävi monta kertaa mielessä. Halusin kuitenkin kunnioittaa suhteen toista osapuolta, enkä siksi pettänyt. Vaikka mieli teki. Eikä tämä tee minusta itsestäni yhtään sen parempaa, koska mietin kuitenkin pettämistä. En koe edes ajatusten tasolla tapahtuvan pettämisen olevan reilua kumppania kohtaan. Siinä kuitenkin ylitetään kahden ihmisen monogamisessa parisuhteessa rajoja, joista ei ole yhdessä sovittu.

Mutta sitten on ihmisiä, jotka tietentahtoen pyrkivät parisuhteeseen varatun ihmisen kanssa. Toki pettäjä tekee itse lopulta päätöksen pettää ja suhteeseen tarvitaan aina vähintään kaksi. Mutta itsestäni ei olisi siihen, että rikkoisin jonkun parisuhteen. Aikuisilla suhteeseen liittyy monesti lapsia ja suhteen rikkoutuminen vaikuttaa myös näihin lapsiin. Enkä ikinä voisi olla osallisena jossain sellaisessa, joka satuttaa toista ihmistä niin syvältä. Sillä, vaikka oma suhteeni oli kuollut ja kuopattu, kun kuulin vuosia jatkuneesta pettämisestä, se loukkasi ja sattui silti. Ja se jäi vaivaamaan kuukausiksi.

Kiusaajat

Ja nyt tarkoitan kaikenlaisia kiusaajia, niin koulukiusaajia, kuin nettikiusaajia, kuin niitä, jotka tehtailevat ilkeyttään ihmisistä ilmoituksia viranomaisille. Nimimerkillä, minustakin on tehty perättömiä rikos- ja lastensuojeluilmoituksia enemmän, kuin jaksan laskea. Muistan yläasteelta tilanteen, kun yritin päästä siihen niin kutsuttuun coolien tyttöjen porukkaan ja jouduin tilanteeseen, jossa yhtä tyttöä kiusattiin. En uskaltanut sanoa tilanteessa sanaakaan. Mutta ensimmäinen reaktioni oli rynnätä lohduttamaan ja auttamaan tyttöä siinä vaiheessa kun nämä ”coolit tytöt” lähtivät pois. Oloni oli kaamea jo siitä, että olin tässä kiusaavassa porukassa, enkä asettunut kunnolla väliin. Lisäksi minua hävettää jopa kirjoittaa tästä tilanteesta, vaikka olin sen sattuessa vielä lapsi.

 

Onnekseni, minun ei edes tarvitse ymmärtää kaikkia ihmisiä. Riittää, että pyrin itse toimimaan oikein ja kasvattamaan tyttäreni samalla tavoin.

-Jenni

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Mikä on kune enää rehellinen suomalainen mies ei kelpaa naisille?

Onko orgasmi edellytys hyvälle seksille

Yksi mätä omena

Penetraatiokeskeisyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *