Hae
Big mamas home

Uuden kodin esittely: Makuuhuone

Haluaisin esitellä teille meidän kodin huone huoneelta, vähän sitä mukaan kun saan niitä laitettua valmiiksi. Aloitin tämän uuden kodin esittelyn lastenhuoneesta, jonka laittamista olen odottanut uudessa kodissa eniten. Nyt esittely vuorossa on minun makuuhuoneeni. Muuttaessani tähän kotiin tajusin, että minulla on ensimmäistä kertaa ikinä täysin oma makuuhuone. Olen aina aiemmin jakanut sen jonkun kanssa. Ensin sisarusteni kanssa, nuoruusvuosina asuntolassa kämppiksen kanssa ja asuessani avomieheni kanssa, niin toki meillä oli yhteinen makuuhuone. Kolmekymppiseksi piti elää, että pääsin kokemaan tämänkin.

Kun puhuin aiheesta Instagramissa, sain joltain seuraajalta feng shui-neuvoja. Niiden mukaan sänky ei saisi olla suoraan ikkunan edessä ja oveen pitäisi olla välimatkaa.

Oma huone on kyllä aivan ihana. Minusta on mukavaa, kun kodissa on paikka ihan vain minulle. Kaksiossa sitä ei ollut. Haluan pitää makuuhuoneen tunnelman mahdollisimman rauhallisena, enkä halua sinne mitään ylimääräistä. Samalla toivon, että osaan luoda sinne kodikkaan, mukavan ja seesteisen tunnelman.

Makuuhuoneen esittely Makuuhuoneen esittely Makuuhuoneen esittely Makuuhuoneen esittely

Omaa tilaa

Olen edelleen iloinen siitä, miten kumpikin makuuhuone on tässä asunnossa todella järkevän kokoisia. Minun makuuhuoneeni on huoneista pienempi ja se johon asettuu parhaiten parisänky. Tässä makuuhuoneessa on myös kahden vaatekaapin kokonaisuus, johon suurin osa vaatteistani mahtuu. Huonekaluja minulla on tällä hetkellä sänky, yksi yöpöytä, musta lipasto, sekä yksi Ikean Ypperlig-tuoleista. Eikä tänne tarvita kalusteita yhtään sen enempää. Niillä on omat paikkansa ja huoneessa pystyy hyvin liikkumaan.

Makuuhuoneen esittely Makuuhuoneen esittely Ikea Hemnes

Sängyn paikka

Yllättävän isoksi ongelmaksi on muodostunut tuon sängyn paikka. Olen vaihtanut sitä noin kolme kertaa. Näissä kuvissa se on ikkunan edessä. Tällä tavalla se näyttää kivalta ja tuntuu hallitsevan huonetta, niin kuin sängyn kuuluukin. Mutta tämä vaikeuttaa hieman esimerkiksi valokuvaamista, mikä minulle on aika iso juttu. Sen lisäksi tässä, huoneen patteri jää sängyn taakse, mikä ei tunnu hyvältä ratkaisulta.

Kun puhuin aiheesta Instagramissa, sain joltain seuraajalta feng shui-neuvoja. Niiden mukaan sänky ei saisi olla suoraan ikkunan edessä ja oveen pitäisi olla välimatkaa. En ole perehtynyt feng shuihin sen kummemmin, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että ehkä sängyn paikka olisi kuitenkin tuolla toisella seinällä.

Boobs

Makuuhuoneen esittely

Sisustus suunnitelmat

Vaikka en haluakaan huoneeseen mitään turhaa, jotain sinne olisi kuitenkin vielä. Tällä hetkellä asunnossa eniten ärsyttää se, että täällä ei ole minkäänlaista isoa pielipintaa. Joten kokovartalopeili makuuhuoneessa tuntuisi hyvältä ratkaisulta. Minulla ei ole myöskään vielä verhoja makuuhuoneessa. Itseäni se ei haittaa. Tykkään katsella ikkunani takana kohoavaa puuta, mutta toki verhot toisivat kaivattua yksityisyyttä. Yritän löytää jostain jotkut kivat, neutraalit pimennysverhot. Ja tällä ajattelen lähinnä niitä mahdollisia, herkkäunisia yövieraita, koska itse nukun vaikka olisikin valoisaa. Tämän lisäksi kaipaan huoneeseen myös mattoa tuomaan lattialle pehmeyttä ja lämpöä. Mutta siinä ne toiveet ja suunnitelmat makuuhuoneen osalta sitten olivatkin.

Tässä oli siis minun makuuhuoneeni. Käyn siellä lähinnä nukkumassa, vaihtamassa vaatteita ja joskus, ottamassa omaa aikaa, kun tytöt touhuavat omia juttujaan. Sen vuoksi en kaipaa huoneeseen mitään tämän kummempaa toiminnallisuutta. Tämä riittää ja viihdyn huoneessa hyvin näin.

-Jenni

Lue myös:

Tauluseinän päivitys

Ensimmäiset kuvat uudesta kodista

Muuttohaikeutta ja iloakin

Seuraa myös:

Instagram

Facebook

Tiktok

6 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Näyttää ihanalta!

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Kotiesittely on aina kivoja ja mielenkiintoisia. Antavat lisää kosketuspintaa ihmiseen ?

  Outi Karita
  https://outikarita.vaikuttajamedia.fi/

 3. Nina ja minit kirjoitti:

  Onpa kotoisa makuuhuone! Kauniin värinen tuo lattia myös. Mä en oo sisustanut vieläkään meidän makkaria lainkaan, käyn siellä vaan nukkumassa ?

  • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

   Kiitos. Tää lattia on kyllä yks parhaita juttuja tässä kodissa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.