Hae
Big mamas home

Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu?

Huh huh, etten sanoisi. Miten siellä jaksellaan? Toivottavasti tilanteeseen nähden hyvin. Joudun tässä heti postauksen alkuun syömään sanani. Uhosin jonkin aikaa sitten, että oma someni ja blogini tulee olemaan koronavapaata aluetta. No, enpä tiennyt mitä olin lupaamassa. Faktahan on, että on todella vaikeaa olla kirjoittamatta mitään tästä poikkeustilasta. Jos tämä kestäisi vain kuukauden, se saattaisi onnistua, vaikka olisi vaikeaa. Tämä poikkeustila vaikuttaa kuitenkin meidän kaikkien elämään niin paljon, että sen sivuuttaminen on mahdotonta. Muutan siis tuota lupaustani hieman. Lupaan keskittyä muihin aiheisiin, mutta täysin koronavapaata vyöhykettä en tästä saa. Koettakaa siis kestää.

Ajattelin siis kertoa, mitä meille kuuluu tämän poikkeustilan keskellä.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Kuten tiedätte, minulla jatkuvat työt ihan normaalisti ja tytöillä päivähoito. Tämä on suurin syy sille, miksi tilanne tuntuu lähes normaalilta. Ja sanon heti tähän, vaikka tämä lisääkin meidän riskiä sairastua, on tämä myös se ratkaiseva tekijä, jonka ansiosta en ole tullut jo hulluksi. Rehellisesti sanottuna, introverttina, ainoana aikuisena talossa, täysi karanteeni tekisi tiukkaa. Vaikka rakastankin tyttäriäni yli kaiken, pelkästään kaksi- ja neljävuotiaan seura 24/7 alkaisi nopeasti tökkimään. Töissä minulla on sentään muita aikuisia seurana ja saan jutella ihan aikuisten juttuja. Plus, meillä pysyy arjessa jonkinlainen rytmi, enkä pääse ihan niin pahasti metsittymään. Vaikka viime aikoina vaatteeni ovat olleet aika lailla sitä neule ja legginssit kategoriaa. Mutta suihkussa täytyy käydä ja tukka pestä säännöllisesti, jos meinaa töihin mennä.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Töissä en ole koronatilanteen eturintamassa, vaikka hoitoalalla olenkin. Silti on mahdollista, että meilläkin iskee vielä tiukat paikat, jos meidän asiakkaat sairastuvat. Meillä valmistaudutaan jatkuvasti pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen ja yritetään siinä samalla hoitaa ne ihan perushommat. Jotenkin nyt kriisin keskellä sitä huomaa, kuinka arvokas hyvä työporukka on. Osataan me arvostaa meidän tiimiä jo ihan perusarjessakin, mutta nyt tämä porukka on kultaakin kalliimpaa. Hommat hoituu ja pää pysyy kasassa hyvässä tiimissä.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Yksi asia, mitä en toivo kenellekään tässä pandemian aikana, on eron järjestäminen. Se ei ole kerta tai kaksi, kun olen miettinyt, kuinka vaikeaa tämä kaikki voi olla. No, ei varmasti normaalisti olekaan. Nyt on muutamia kertoja meinannut huumorintaju loppua. Sen lisäksi sitä joutuu yksineläjänä kovimpaan mahdolliseen kouluun, kun työt ja lastenhoito pitää hallita jotenkin. Kun tuolla oman kodin seinien ulkopuolella leviää vaarallinen virus, lastenhoitajan saaminen on enemmän kuin haastavaa. Eikä siirto pienestä perhepäivähoidonryhmästä vuoropäiväkotiin, jossa taudit kuulemma leviävät salamana, houkuta juuri nyt. Toki vuoropäiväkoti on meille enemmän, kuin aiheellinen ja mahdollisimman pian, jotta pärjään itsenäisesti silloin kun tytöt asuvat luonani.

Ja sellainenkin käytännön ongelma liittyy tähän, että miten saan hankittua itselleni sängyn, jos kotiinkuljetus jättää sen tässä tilanteessa vain ovelle.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Mutta niin, miten tämä meidän kotona olo sujuu muuten. Ihan hyvin, kiitos kysymästä. Olen onneksi kotona viihtyvää tyyppiä, joten kotiin eristäytyminen ei ole mikään ongelma. Tehdään lasten kanssa kotona paljon sellaisia asioita, kuin muutenkin, eikä meidän ole tarvinnut kikkailla. Tästä iso kiitos kuuluu puhtaasti varhaiskasvatukselle, josta tytöt saavat edelleen nauttia viikoittain. Lapsille muutos, joka on tehnyt eniten tiukkaa, on ollut se ettei hoitoon saa tällä hetkellä ottaa omaa unikaveria. Tätä uutta sääntöä selitetään ja kerrataan ihan viikoittain, jos ei nyt joka aamu. Muuten tytöt ovat sopeutuneet tilanteeseen hienosti. Onneksi emme aloittaneet esikoisen kanssa tanssiharrastusta vielä, koska säännöllisen harrastuksen pois jääminen olisi ollut varmasti kova pala purtavaksi. Katsotaan syksymmällä sitten.

Ystäviä on tietysti ikävä. Niin äidillä, kuin lapsillakin. Minulla on pian omaa aikaa enemmän kuin koskaan viimeisen neljän vuoden aikana, kun lasten vuoroasuminen käynnistyy. Olisi ihanaa jakaa tämä aika ystävien kanssa, mutta toistaiseksi se tapahtuu skypen välityksellä. Erikan kanssa otettiin muuten selvää, miten saadaan äänitettyä podcastia etänä, joten podijaksoja ilmestyy poikkeustilasta huolimatta.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Huomaan, että olen viime aikoina yrittänyt vähentää uutisten lukemista. Ihan vain hallitakseni omaa ahdistustani. Koko ajan nousevat luvut tartuntojen määrästä ja kuolleista ahdistavat. Vielä enemmän tuskanhikeä nostavat iholle erilaiset ennusteet siitä, kuinka kauan tätä poikkeustilaa vielä kestää. Vaikka yritänkin pitää itseni ajan tasalla, huomaan tietoisesti hakeutuvani toisenlaisen median pariin. Nyt jos koskaan vaikuttajien tuottama sisältö tulee tarpeeseen. Tekee hyvää saada muuta ajateltavaa ja myös vertaistukea tässä tilanteessa. Onneksi korona iski nyt, kun elämme sosiaalisenmedian aikaa. Yksin lasten kanssa pienessä pirtissä tilanne kävisi aika ahdistavaksi.

Big mamas home by Jenni S. Miten elämä poikkeustilanteessa sujuu? Koronavirus, Covid-19

Tällä hetkellä pyrin elämään tätä aikaa päivä kerrallaan ja yritän olla miettimättä sitä liian pitkälle. Ei tämä ikuisuuksia kestä, mutta kuitenkin niin kauan kuin tarvitaan. Yritän parhaani mukaan nauttia etenevästä keväästä, joka on lempivuoden aikani. Valo ja kevään eteneminen antaa valtavasti voimia.

Olisi kiva kuulla, miten poikkeustila sujuu siellä ruudun toisella puolella. Kertokaa kuulumisianne. Koitetaan jaksaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.