Hae
Big mamas home

Raskausviikko 37 (36+0 – 36+6)

Beben koko: Vahakurpitsa

Oireet: Hikoilu, kevyt turvotus, närästys, selkäkivut ja supistukset.

Himot: Ei mitään erityistä.

 

Raskausviikko 37

Raskausviikko 37 on tullut nyt täyteen ja vauva on virallisesti täysiaikainen. Hänellä on siis lupa syntyä. Se ei toki tarkoita sitä, että hän syntyisi hetkenä minä hyvänsä. Isommilla on ollut kummallakin niin hyvät oltavat kohtuni suojissa, että heitä on saanut kirjaimellisesti kiskoa sieltä ulos. Jotenkin on vaikea uskoa, että tämä nuorimmainen olisi poikkeus. Toki, olen avoin iloisille yllätyksille.

Täysiaikaisuus tuntuu taas melkoiselta etapilta. Ollaan taas askel lähempänä sitä, että saadaan meidän vauva hyvinvoivana syliin.

Tämä kulunut viikko on ollut jo helpompi kuin edeltäjänsä. Muutaman asteen pudotus lämpötiloissa tuntuu kyllä heti tässä omassa kropassa. Olen saanut nukuttua heti paremmin ja olen voinut päivälläkin paremmin. Hikoilu on edelleen jotain ihan järkyttävää. En todella muista, milloin olisin hikoillut tällä tavalla. Siksi epäilenkin sen johtuvan tästä raskaudesta. Yksi aamu heräsin varsinaisest hikilammikosta. Tämä ei varsinaisesti ole mitään herkkua. Käyn pari kertaa päivässä suihkussa pesulla. Toivon, että tämä helpottaisi viimeistään synnytyksen jälkeen, mutta taitaa olla turha toivo.

Synnytystapa-arvio

Minulla oli tällä viikolla synnytystapa-arvio. Palaan siihen vielä paremmin täällä blogissa. Sanon nyt kuitenkin sen verran, että lääkäri ei nähnyt mitään esteitäi sponttaanille alatiesynnytykselle. Pakko sanoa, että korjaavalle synnytyskokemukselle voisi olla tilausta kahden aiemman koitoksen jälkeen.

Tällä viikolla oli ensimmäistä kertaa myös useampia sellaisia supistuksia, jotka itse liitän synnytyksen lähestymiseen. Tuli noin parin tunnin ajan suht säännöllisesti ja ensimmäistä kertaa niiden aikana joutui vähän hengittelemäänkin. Ne rauhoittuivat kuitenkin nopeasti, ainakin tällä erää. Jos ei muuta, niin nämä supistukset muistuttelivat siitä, että synnytys todellakin lähenee. Olen saanut sairaalakassin aluille ja lista pakattavista jutuista valmiiksi. Sitten on ainakin helppo heittää loput tavarat listan mukaan laukkuun.

Nyt tässä oikeastaan jännityksessä odotetaan, että koska alkaa tapahtua.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 36 (35+0 – 35+6)

Raskausviikko 35 (34+0 – 34+6)

Raskausviikko 34 (33+0 – 33+6)

Raskausviikko 33 (32+0 – 32+6)

Raskausviikko 32 (31+0 – 31+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *