Hae
Big mamas home

Milloin viimeksi – haaste: 50 kysymystä ja vastausta

Tartuin nyt omasta puolestani tähän blogeissa kiertäneeseen Milloin viimeksi – haasteeseen, joka on mielestäni melko hauska. Ja kaiken painavan asian ja ränttäämisen oheen on hyvä saada jotain kevyttä ja kivaa.

Milloin viimeksi blogihaaste - Big mamas home by Jenni

1.Karjuit

En muista. Mutta todennäköisesti se on ollut joku kerta, kun olen ollut ahdistunut ja olen karjunut tyynyyn. Mutta täytyy sanoa, kun elämäntilanteeni on parantunut hiljalleen tässä viimeisen vuoden aikana, karjumistakin on ollut vähemmän. Mutta olen kyllä tehnyt sitä.

2. Ajoit autoa

Tämä on helppo. En ole ikinä ajanut autoa. Siis en ikinä.

3. Halasit ei-perheenjäsentä ajattelematta, että se on turvallista.

Halasin viime viikolla ystävää, joka tarvitsi tukea. Siinä vaiheessa en todellakaan miettinyt, että onko se turvallista vaan vain sitä, että ystäväni tarvitsi minua.

4. Urheilit

Kävin eilen lenkillä ja ajattelin lähte seuraavaksi uudestaan lenkille, koska tuolla on niin uskomattoman hyvä ja kaunis ilma. Ohjenuorani liikunnassa on edelleen se, että teen sitä, mikä tuntuu hyvältä, eli uin ja liikun luonnossa. Koska liikunta on ihan eri tavalla kivaa, kun siitä nauttii. En usko, että olisin ikänä saanut esimerkiksi saliliikunnasta näin säännöllistä, mitä tämä mun tekeminen on nyt ollut.

5. Olit pelokas

Viime torstaina. Olin aivan paniikissa ja ahdistunut, sain paniikkikohtauksia. Minulta meni valehtematta pari päivää toipua tästä.

6.Itkit

Viime torstaina.

7. Söit vain herkkuja lounaaksi

Mikä lounas? Olen ollut viimeaikoina niin huolimaton oman syömisen kanssa, että ei tosikaan. Syön yhden kunnon ruuan päivässä ja ehkä yhden välipalan. Mikä on ihan älytöntä. Minun pitäisi niin yrittää skarpata tämän asian suhtene.

8. Sheivasit

Tänään suihkussa. Sheivaan yleensä kaiken leuasta alaspäin, koska en itse pidä omista ihokarvoistani.

9. Olit kateellinen jollekin toiselle

Olen varmaan päivittäin positiivisesti kateellinen jollekin. Mutta minulle se aiheuttaa ylenssä sen, että haluan tavoitella niitä haluamiani asioita. Oli se sitten uraan liittyvää tai materiaa tai mitä vain. Kaikkea ei voi saada heti, mutta asioita voi kuitenkin toivoa ja tavoitella. Kateudesta voi valjastaa positiivisen voimavaran.

10. Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon

En ikinä. Olen tutkinut tätä, mutta kun tällä hetkellä elän opiskelijan tuilla pääsääntöisesti, niin en uskalla sijoittaa. Mutta ehkä sitten, kun opinnot ovat takana.

Pluskokoisten muotia - Big mamas home by Jenni

11. Olit yksin kotona koko yön

Aina lapsivapailla. Eli viimeksi viime yönä. Vaikka minusta on maailman ihaninta nukkua kolmevuotias kainalossa, niin nautin suunnattomasti jokaisesta keskeyttämättömistä yöunistani, jotka voivat tarvittaessa jatkua vaikka kymeneen asti aamulla.

12. Sait olla yksin kotona

Aina lapsivapainani. Se hyvä puoli tässä eron jälkeisessä elämässä on, että minun on oikeasti mahdollista saada aikaa myös ihan rehellisesti yksin. Olen huomannut nauttivani yksinolosta yhä enemmässä määrin ja vaikka käynkin paljon treffeillä lapsivapaillani, niin otan silti aikaa vain itselleni.

13. Nauroit niin, että meinasi tulla pissa housuun

Eilen. Nämä kerrat ovat lisääntyneet huomaavasti sen jälkeen, kun latasin Tiktokin. Edelleen ihailen sitä, kuinka uskomattoman lahjakkaita ja hauskoja ihmisiä maailma on pullollaan.

14. Valvonut aamulla kello neljään

Ehkä vappuna. En tosin kerro mistä syystä.

15. Olet bailannut aamuun saakka

Joskus ikuisuus sitten. Tämä on tapahtunut varmasti joskus ennen lapsia. Viime kesänä, puistoviinillä Erikan kanssa päästiin kyllä aika lähelle tätä, mutta kyllä se vielä yötä oli kun kömmin nukkumaan.

16. Teit jotain, mitä et uskonut ikinä tekeväsi

Apua. Ensin pitäisi miettiä, mitä tämä, mitä en uskonut ikinä tekeväni voisi olla. Olen ylittänyt itseni monta kertaa kuluneen vuoden aikana, mutta en laske niitä tähän. Mutta toisaalta, ajattelen hyvin vähän asioista “ei koskaan”, koska koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

Mutta ehkä voin sanoa tähän sen, että pukeuduin tänä keväänä kukkamekkoon. Sanoin nuorempana, että en tule ikinä pukeutumaan kukkamekkoon. Mieli muuttui viimein näin kolmekymppisenä.

17. Rukoilit

Kun sain kuulla läheiseni vakavasta sairaudesta. En rukoile säännöllisesti, mutta silloin tällöin.

18. Kävit Alkossa

Eilen.

19. Kävit ulkomailla

En muista. Joskus esikoisen ja kuopuksen raskausaikojen välissä.

20. Kävit järvessä uimassa

En muista. Toissaviikolla kävin kyllä uimassa meressä. Viime kesänäkin uin vain meressä.

Milloin viimeksi blogihaaste - Big mamas home by Jenni

21. Söit ulkona ravintolassa

Varmaan viime kesänä. Olen nyt tänä lockdownina tukenut ravintoloita lähinnä Woltin kautta. Mutta ensi viikolla olen menossa oikeasti lounaalle ravintolaan.

22. Maistoit itsellesi uutta ruokaa

Vappuna. Ehkä. Olen melko nirso, mutta yritän kokeilla uusia ruokia aina kuin mahdollista ja päästä omasta nirsoudestani.

23. Kiroilit

Siitä tuskin on hirveän kauan. Kiroilen hävyttömän paljon.

24. Olit humalassa/kännissä

Viime kesänä. Kiitos Erikan. Juon itseni hyvin harvoin humalaan, koska inhoan humalan tunnetta. Parhaan ystäväni kanssa meillä monesti lipsahtaa sinne kännin puolelle.

25. Leikkasit kynnet

En muista. Lapsen kynnet leikkasin toissa päivänä.

26. Turhauduit

Päivittäin jostain. Normaalia lapsiperheessä. Turhaudun muun muassa siitä, kun imuroin ja siivoan ja ensimmäisen sitä seuranneen aterian jälkeen pöytä ja sen ympäristö on aivan ruuassa.

27. Juoksit coopperin testin

Joskus yläasteella ja silloin pärjäsin ihan hyvin. Nykyään varmaan kuolisin sadan metrin jälkeen.

28. Luit raamattua

Joku kaksi viikkoa sitten. Syy tähän on Tiktok.

29. Nukuit yön yli

Viime yönä. Tämä on näitä erovanhemmuuden hyviä puolia.

30. Mietit omia arvojasi

Kuuntelin Kroonisesti ärhäkkä-podcastin rasismijakson. Mietin omaa suhtautumistani rasismiin ja moneen muuhunkin asiaan. Rakastan kyseistä podcastia, koska ensinnäkin, se tarjoaa ihan valtavan määrän uutta tietoa. Olen oppinut niin paljon Monalta ja Ireneltä ja pyrkinyt muuttamaan omia asenteitani moneen asiaan. Toisekseen, kyseinen podcasti herättelee todella rajusti nykymaailman epäkohtiin. Mikä on vain todella hyvä juttu. Me kaikki olemme kasvaneet tässä meidän kulttuurissamme ja muun muassa sen vuoksi sisäistäneet sekä rasismin, että naisvihan. Varsinaisesti omat arvoni eivät ehkä muutu tämän myötä, mutta opin toimimaan entistä paremmin niiden mukaan.

Pluskokoisten muoti - Big mamas home by Jenni

31. Teit hutiostoksen

Nyt en kyllä rehellisesti muista. Viimeisin, jonka muistan on viime kesältä. Se on huonosti istuvat farkut, jotka seisovat edelleen vaatekaapissani. Pitää ehkä laittaa myyntiin, vaikka Zadaahan. Teen aika vähän hutiostoksia, koska tunnen oman tyylini. Mutta teen niitä kyllä. Jonkun verran tätä käy kokojen kanssa. Olen kuitenkin viimeisen vuoden aikan hoikistunut kahteen väärässä koossa ostettuun vaatteeseen. Toinen on tämä paita, josta kirjoitin.

32. Puhuit englantia

Puhun ylipäätään englantia tosi vähän, koska pelkään mokaavani. Mutta osaan nykyään ostaa kahvia englanniksi Nespresso bontiquesta. Olen niin ylpeä itsestäni, koska joskus taannoin olisin voinut jättää kahvit ostamatta, koska olen kammonnut kielen käyttämistä niin paljon.

33. Olit rohkea

Kun pidin puoleni. Se vaati minulta todella paljon rohkeutta, kun omien puolieni pitäminen on mahdollisimman kaukana omasta mukavuusalueestani.

34. Sanoit “Minä rakastan sinua.”

Perjantaina, kun jätin tytöt päiväkotiin. Kerroin kummallekin rakastavani heitä ja toivotin heille hyvää viikonloppua. Kun tytöt ovat kotona, sanomme tämän päivittäin toisillemme.

35. Maksoit laskun

Kuun alussa.

36. Lahjoitit hyväntekeväisyyteen

Olisiko ollut joulukuussa. Haluaisin tukea hyväntekeväisyyttä enemmän, mutta fakta on, että varsinkin näin talouteni ainoana aikuisena ja vielä opiskelijana, tarvitsen pennoset yleensä itse. Mutta esimerkiksi tyttöjen silpomisen vastainen työ on sellaista, johon haluan aina lahjoittaa.

37. Koit olevasi hyvä äiti

Kun pyysin lapseltani anteeksi. Olen melko tepmpperamenttinen ja lyhytpinnainen ihminen. Välillä tulee huudettua yhdessä lasten kanssa. Mutta kuten Maaret Kallion on sen sanonut “Aina voi korjata” ja tämä ajattelutapa on ollut oman äitiyteni perusta. Lapselle tekee hyvää nähdä vanhemmillakin tunteita. Ja minulle on äärimmäisen tärkeää pyytää anteeksi ja jutella tyttöjen kanssa tilanteista, joita meille tulee arjessa vastaan. Ei tarvitse olla täydellinen äiti, ollakseen hyvä äiti.

38. Ajattelit onnistuneesi

Kun olen saanut omalta opettajalta kehuja ja kiitosta. Olen välillä tosi epävarma oman ammattitaitoni kanssa, vaikka minulla sitä jo on.

39. Ostit itsellesi jotain ihanaa

Jotain viikkoja sitten, kun ostin itselleni ihanan kukkamekon kesäksi ja muita kesävaatteita.

40. Häpesit jotain sellaista, jota oikeasti joutuu käsittelemään.

Viime viikolla. Mun oma koulutustausta on sellainen mitä häpeän ihan valtavasti. Huomaan, että aika harvaa kiinnostaa se, miten on kouluni käynyt, mutta minä joka olen kasvanut ympäristössä jossa on toitotettu “kouluttamattomien olevan luusereita”, häpeän tätä aivan valtavasti. Olen käsitellyt tätä muun muassa tunnelukko terapiassa.

Milloin viimeksi blogihaaste - 5 kysymystä ja vastausta - Big mamas home by Jenni

41. Oli sun menkat

Loppuivat tänään.

42. On tullut verta nenästä

En rehellisesti muista koska viimeksi. En ole kovin taipuvainen tähän.

43. Myönsit olleesi väärässä

Viime viikolla.

44. Harrastit seksiä

Toissapäivänä

45. Annoit positiivista palautetta palvelusta / tuotteesta.

Eilen. Annoin hyvät arvostelut Woltissa.

46. Pyysin apua ystävältä

Tämä on saletisti joku minun ja Erikan Ikea reissu. En yleensä pyydä apua ja olen ihan yhtä huono ottamaan sitä vastaan. Vaikka olisi tilanteita, joissa apua tarvitsisin, niin sitten selviän mieluummin yksin.

47. Pyysit anteeksi

Viime viikolla. Pyysin anteeksi lapsilta, kun taas kerran hermostuin.

48. Suutuit puolisollesi

Ei ole puolisoa. Joten ennen eroa.

49. Nolasit itsesi

Apua, en muista. Koen olevani lähtökohtaisesti vähän nolo ja heittäydyn asioihin siitä huolimatta. Enkä minä yleensäkään kovin paljoa nolostele, vaan pyrin olemaan tilanteessa kuin tilanteessa oma itseni.

50. Tunsit pakahtuvasi onnesta

Tänään lenkillä. Olin yksin, luonnon keskellä. Olin onnellinen ja sinut itseni kanssa. Olen ylipäätään ollut kuluneen vuoden aikana lähinnä onnellinen.

-Jenni

Kuvat: Heidi / Editointi: Minä

 

Lue myös

8 kysymystä ja vastausta kodista

Aikuisten ystäväkirja

Menneitä jouluja

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.