Hae
Big mamas home

Söpöt minimarengit kinuskikreemillä

Tein esikoisen juhliin söpöjä minimarenkeja tarjottavaksi. Googlasin juhlia suunnitellessa vaaleanpunaisia reseptejä (kyllä, luit oikein), jolloin törmäsin näihin Meidän kotona sivustolla. Olen treenannut marenkien tekemistä usemman vuoden ajan ja nyt se on alkanut oikeasti sujumaan. Marenkia ei ole vaikeaa tehdä, kun sitä malttaa vain vatkata oikeasti kauan ja riittävästi.

Tein juhliin marenkeja kolmessa värissä, mutta kaikkien väliin pursotin kinuskikreemiä. Kinuskikreemi, jonka tein, poikkeaa hieman tuosta alkuperäisestä ohjeesta. Oma versioni oli kuitenkin todella hyvä ja uskallan suositella testaamaan sitä.

Minimarengit

(30 kpl)

 

Marengit
  • 4 kpl valkuaisia
  • 2 dl erittäin hienoa sokeria
  • Elintarvikeväriä
Kinuskikreemi
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1/3 dl kuohukermaa
  • 200 g Valion kinuskikreemiä

 

Marengit
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri valkuaisvaahdon sekaan vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun se on kiiltävää, raskasta ja pitää muotonsa.
  3. Värjää marenki elintarvikevärillä. Jos haluat värjätä marengin eri väreillä, niin jaa se osiin ja värjää jokainen osa omalla värillään.
  4. Pursota marenkimassa pieniksi nokareiksi leivinpaperilla suojatulle uuninpellille.
  5. Kuivata marengit uunissa 100 asteessa 60-90 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun ne tuntuvat kuivilta ja kevyiltä.
Kinuskikreemi
  1. Sulata voi kattialassa. Anna sen kiehua hiljalleen keskilämmöllä, kunnes se muuttuu hieman ruskeaksi. Sekoita koko ajan ja varo polttamasta sitä pohjaan.
  2. Anna voisulan jäähtyä ja nosta se hetkeksi jääkaappiin.
  3. Kun voisula on pehmeää, vatkaa sen sekaan tomusokeri, niin että seos on kuohkeaa, vaaleaa vaahtoa.
  4. Vatkaa kerma.
  5. Yhdistä kerma ja kreemivaahto keskenään. Lisää lopuksi joukkoon purkillinen kinuskikreemiä.
  6. Täytä marengit juuri ennen tarjoilua. Pursota kreemi marengin tasaiselle pinnalle ja lisää toinen marenki ikään kuin kanneksi.

Nämä olivat oikeasti herkullisia ja juuri sopivan kokoisia pieniä suupaloja. Kannattaa kokeilla!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Veriappelsiini-juustokakku

Maailman helpoin juustokakku

Red velvet muffinssit

Marry me pasta, eli mennään naimisiin pasta (veg)

Kolmen suklaan kakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *