Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus: Suomiräppiä & paikallinen musta-aukko havaittu

viikkokatsaus, viikon parhaat,
Muistatteko vielä perinteisen Viikkokatsauksen? Syksy oli sen verran hektinen, että tämä viikkokuulumisten kirjoittaminen jäi vähän vähemmälle. Mutta ajattelin jatkaa viikkokatsausta nyt siinä muodossa, jollainen se oli kaikkein pisimpään. 
Kulunut viikko on ollut melko leppoisa. Minulla oli pitkä vapaa ja sain arkiaamuina olla kotona rauhassa ennen iltavuoroja. Olen soittanut kotona suomiräppiä (mikä ei ole ollenkaan tapaistani) ja nauttinut omasta tilasta. Tyttöjen kanssa olen sitten nauttinut viikonlopusta. 
viikkokatsaus, viikon parhaat,

viikkokatsaus, viikon parhaat,
Kulunut viikko oli aavistuksen rankka, sillä meidän tytöt olivat kolme päivää varahoidossa uudessa päiväkodissa ja erityisesti nuorimmaiselle tämä oli vaikeaa. Jos saisin päättää, niin olisin vielä kotona hänen kanssaan, eikä hän olisi päivähoidossa. Mutta koska en saa, olen todella iloinen perhepäivähoitajastamme. Päiväkodin iso ryhmä ja vieraat tädit olivat introverttiluonteiselle bebelle ihan selkeästi liikaa. Ensimmäinen päivä vielä meni, mutta kahtena muuna hän oli todella itkuinen, väsynyt ja sylinkipeä. Yöt hän on nukkunut välissä. Meidän tavoite onkin ollut tarjota hänelle kotona mahdollisimman paljon syliä ja läheisyyttä, mikä tuntuu auttaneen. 
Viikon paras ostos: Zaran alennusmyynnit. Tilasin Zaralta tytöille aivan ihania vaatteita ja jälleen kerran aivan olemattomaan hintaan. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta Zara on paras alekauppa ikinä. 
Viikon jännitysmomentti: Sokerointi. Kävin ensimmäistä kertaa ikinä sokeroinnissa läheisessä kauneushoitola Makeassa (@makeasti). Jännitin sitä, mutta koko toimenpide oli todella jees. Sokeroija oli ihana, eikä se sattunut oikeastaan enemmän, kuin selän tatuoiminen. 
viikkokatsaus, viikon parhaat,

viikkokatsaus, viikon parhaat,
Olen tällä viikolla myös höyryttänyt vaatteita sellaisella innolla, mikä on saanut perheeni aika hämilleen. Päädyin hankkimaan höyryttimen noin vuoden harkinta-ajan jälkeen ja kuten sanottu, olen ollut aivan lapsellisen innoissani siitä. Höyryttimellä saa esimerkiksi tyttöjen vaatteista kaikki rusetit ja röyhelöt minttiin ja juuri oikeaan asentoon, koska höyry auttaa kangasta löytämään sen luonnollisen asentonsa. Eli lisää rusetteja ja rimpsuja tiedossa tulevaisuudessa. 
Perjantai oli höyrytys- ja lasten laatikoiden siivouspäivä. Taas ne mokomat ovat hujahtaneet pituutta monta senttiä. Tuntuu siltä, että kun huokaisen helpotuksesta ja totean vaatevarastoiden olevan kunnossa, lapset kasvavat yhdessä yössä yli nykyisestä koosta. 
Viikon paras uusi-vanha ystävä: Oikeastaan tämä on koko menneen kuukauden paras juttu, mutta Pinterest. Instagramvillityksen myötä Pinterest jäi hieman taka-alalle, mutta on se edelleen ihan paras, kun pitää taltioida luovia ideoita ja palata niihin myöhemmin. Rakastan tätä sovellusta. 

Viikon paras hetki: Yksin kotona, ennen iltavuoron alkua. Eli tyhjä kämppä, spotify, kuulokkeet ja vähän kotitöitä. Meillä on ollut sellainen yhden naisen show samalla, kun kotityöt on hoidettu pois jaloista. 
viikkokatsaus, viikon parhaat,

viikkokatsaus, viikon parhaat,
Tällä viikolla mietimme myös mieheni kanssa millainen musta-aukko päiväkoti voi olla. Esikoiselta hävisi jäljettömiin kahdessa päivässä kumpparit, sekä kaulahuivi. Perhepäivähoidossa ei ole hävinnyt koskaan mitään. Tämä harmittaa hieman, mutta yritän ajatella positiivisesti, sillä Little E olisi muutenkin tarvinnut uudet, isommat kumppari. 
Viikon paras kukka: Tulppaanit. Blogin vakkarilukijat ehkä muistavatkin, että minulla on sääntö. Tulppaaneita ei osteta ennen tammikuutta (ja tammikuussa vedetään sitten tulppaaniöverit). Tämä siksi, kun minulle tulee kyseisistä kukista todella vahva fiilis keväästä, enkä halua sitä sotkemaan jouluttamista. Keskellä talvea pilkahdus keväästä on kuitenkin ihan tervetullut. 
Paras uuden vuodenlupaus: Lupaus itselle, ottaa vähän rennommin. Haluan ajatella olevani sellainen rento, hauska tyyppi, mutta taustalla on kuitenkin useampia pakkomielteitä ja pieniä neurooseja. Tulevana vuonna haluan ottaa hieman iisimmin ja olen sanonut miehelleni, että hänen täytyy huomauttaa, kun nuttura alkaa taas kiristyä. 
viikkokatsaus, viikon parhaat,

Viikonloppuna tein yhden aamuvuoron, mutta muuten nautin tyttöjen seurasta. Käytiin ostamassa uusi huivi kadonneen tilalle, leikittiin barbeilla ja katsottiin pari elokuvaa. Pikkusisko on koko ajan enemmän menossa ja tekemisessä mukana, mikä on Little E:n mielestä sekä kivaa, että kamalaa. Ehkä pian hän saa meidän kuopuksesta hyvän leikkikaverin. 
viikkokatsaus, viikon parhaat,

viikkokatsaus, viikon parhaat,

Viikon paras elokuva: Veljeni vartija. Olen tämän kanssa todella myöhässä, mutta katsoin elokuvan viimein, kun se tuli Ruutu+:saan. Ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Cheekin ura on kiinnostanut minua pitkään, kuten myös Cheek hahmona, joten minä todella odotin tätä elokuvaa. Enkä vähiten siksi, että tuplapääosaa näytteli Antti Holma. Odotukset sitä kohtaan olivat hieman ristiriitaiset, mutta elokuva todella yllätti positiivisesti. Kannattaa katsoa, vaikka ei Cheekistä välittäisikään. Leffa on muutakin, kuin räppiuhoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.