Hae
Big mamas home

Itsekriittisyys & #positiivisuushaaste

Ensinnäkin, ketä kiinnostaa kolmekymppisen mammaihmisen höpötykset?

koti, sisustus, olohuone, skandinavinen, klassisen boheemi,
Minun piti julkaista tämä vähän myöhemmin helmikuun puolella. Mutta yllättäen teksti kirjoitti itse itsensä, enkä vain voinut jättää julkaisematta tätä. 
No filter-podcastin viimeisessä jaksossa puhuttiin itsekriittisyydestä ja heitettiin ilmoille #positiivisuushaaste. On nimittäin totta, että me ihmiset sorrumme todella usein itsekriittisyyteen ja sellaiseen alemmuudentunteessa rypemiseen. 
Ennen, kuin kerron missä asioissa olen hyvä, todella hyvä ja erinomainen, niin kerron yhden jutun missä tunnen huonommuutta. 
koti, sisustus, olohuone, skandinavinen, klassisen boheemi,
Yksi asia mikä pyörii usein mielessäni, joka ahdistaa ja millä ei ole oikeastaan väliä. Hieman huvittavaa tässä on se, että asia ahdistaa minua silloin, kun ajattelen blogiani. Muuten olen asian kanssa ihan sinut. Teistä osa varmasti nauraa, kun kerron mikä se on. Tarkoitan nimittäin nyt ikääni. Täytän kesällä kolmekymmentä ja koen olevani tässä blogiskenessä niin vanhus, kuin olla ja voi. Ihan kuin olisin kuusikymppisenä lähtenyt opiskelemaan kokonaan uutta alaa, josta minulla ei ole minkäänlaista kokemusta entuudestaan ja minun pitäisi olla heti mestari. 
Lähes kaikki ihailemani vaikuttajat ovat minua nuorempia ja jo todella menestyneitä. Välillä mietin, että menikö tämä juna minun osaltani jo. Ensinnäkin, ketä kiinnostaa kolmekymppisen mammaihmisen höpötykset? Miten minä voisin menestyä tällaisella alalla, kun kaikki pitäisi osata jo heti. Niillä muilla on ollut niin paljon enemmän aikaa treenata, kun ne ehtivät mukaan kelkkaan jo silloin ihan alussa. Mietin mitä kaikkea olisin voinut saavuttaa jo, jos olisin aloittanut kymmenen vuotta sitten. 
Kaiken lisäksi muut ovat ehtineet kehitellä taitojaan ihan kaikessa jo monen vuoden ajan. Minä alan nyt vasta ymmärtää valokuvaamisen ja editoinnin päälle. Stailaamisesta ei kannata vielä edes puhua. Mutta hitto, kun pitäisi olla jo ihan pro, jos mielii mukaan gameihin. Myöhästyin niin pahasti junasta, ettei tosikaan. 
koti, sisustus, olohuone, skandinavinen, klassisen boheemi,
Pääsääntöisesti uskon siihen, että pääsen junaan mukaan, kunhan teen vain kovasti töitä. Ikä ei ole mikään este. Tiedän myös bloggaajia ja vaikuttajia jotka tekevät upeaa uraa ja ovat minua vanhempia. Ei se ikä, vaan ne muut tekijät. Teen neljättä vuotta tätä hommaa ihan valtavalla intohimolla ja palolla ja uskon, että jonain päivänä se kantaa hedelmää. Kehitän itseäni koko ajan, mutta olen opetellut tuntemaan omat rajani ja voimavarani. En minäkään kaikkeen pysty, mutta moni asia on mahdollinen. 
Päätin jo pitkän aikaa sitten vähän himmata ja lopettaa sellaisen täydellisyyden tavoittelun, johon omat resurssini eivät yksinkertaisesti riitä. Sen sijaan menen ja teen asiat omalla tavallani, sekä omilla resursseillani. 

koti, sisustus, olohuone, skandinavinen, klassisen boheemi,
Nyt positiivisuushaasteen hengessä kerron itsestäni kolme asiaa. Kerron yhden asian jossa olen hyvä, todella hyvä ja erinomainen. 
Olen hyvä… 
Piirtäjä. Vaikka taitoni taitavat olla tällä hetkellä todella ruosteessa, niin pidän itseäni edelleen keskivertoa parempana ja hyvänä. Haluaisinkin itse asiassa löytää uudelleen innon piirtää. Tämä harrastus oli kuitenkin vuosikymmeniä joka päivänen asia elämässäni. 
Olen todella hyvä… 

Valokuvaaja. Tässä asiassa olen kehittynyt viimeisessä kahdessa vuodessa ihan mielettömiä harppauksia ja kuvani alkavat näyttämään siltä, mitä niiltä haen. Samaan aikaan myös kuvankäsittelytaitoni ovat kehittyneet. Minusta tuntuu, että alan nyt olla siinä pisteessä, että voin alkaa kehittää ja hienosäätämään taitojani. 
Olen erinomainen… 
Äiti. Tästä toteamuksesta saatan joutua roviolle, mutta sanon sen silti. Minä olen erinomainen äiti. Esikoisen kanssa mietin todella paljon äitiyttä ja koin valtavaa epävarmuutta asioista, mutta asiat helpottivat. Se, miksi pidän itseäni näin vaatimattomasti erinomaisena (en täydellisenä) äitinä, johtuu siitä, että olen oppinut tekemään asioita omalla tavallani ja relaamaan. Kun lakkasin tavoittelemasta sitä täydellistä äitimyyttiä, palaset loksahtelivat kohdilleen. Olen paras mahdollinen äiti juuri näille omille tyttärilleni, eikä minun tarvitse täyttää muiden odotuksia. 

koti, sisustus, olohuone, skandinavinen, klassisen boheemi,
Haluan myös No filterin Artun ja Vienan tavoin kehottamaan kaikkia vastaamaan tähän haasteeseen omalla tavallaan. Jos haluat jakaa vastaukset sosiaaliseen mediaan tägää postaukseen @no_filter_podcast ja #positiivisuushaaste. Käykää ihmeessä kuuntelemassa myös No filterin jakso aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.