Hae
Big mamas home

Missä vaiheessa opintoni ovat nyt

Siitä on vierähtänyt tovi, kun olen viimeksi puhunut teille opinnoistani. Ne, jotka eivät tiedä, niin viimeistelen lähihoitajan tutkintoani oppisopimuksella. Tie ei ole ollut kaikkein tasaisin. Jostain syystä, kaikki mikä on voinut mennä pieleen, on mennyt pieleen. Alkaen hävinneistä papereista, jatkuen väärään sähköpostiosoitteeseen ja siihen, että jouduin tilaamaan vanhasta opinahjostani paperit kolmeen kertaan, ennen kuin kaikki oli viimein kasassa. Mietin jossain vaiheessa jopa oppilaitoksen vaihtoa, mutta nyt viimein olemme siinä tilanteessa, että opintoni oikeasti etenevät.

Big mamas home by Jenni S. Missä vaiheessa opintoni ovat nyt

Tilanne on se, että ammattiopinnot minulla on melkein tehty. Minulta puuttuu tasan kaksi näyttöä ja sen puolesta olen valmis. Mutta YTO-opinnoistani on niin kauan aikaa, että niiden eteen joudun tekemään vähän töitä. Joudun näyttämään jokaiselle aineenopettajalle osaamiseni erityisillä tehtävillä. En siis joudu käymään kaikkia kursseja alusta loppuun, mutta eivät tehtävät ole myöskään mitään kaikkein pienimpiä.

YTO-opinnoilla tarkoitetaan siis kaikille pakollisia yleisiä opintoja, kuten äidinkieltä yms. Ei ole vaan äikkä ja enkku kuten ennen vanhaan. Sen sijaan, että taivuttelisin täällä sijamuotoja ja laskisin jakokulmia, minä osallistun digitaalisessa ympäristössä toimisen kurssille, sekä harjoittelen viestintää omalla äidinkielelläni.

Big mamas home by Jenni S. Missä vaiheessa opintoni ovat nyt

Helppoa ja samalla haastavaa tässä on se, että teen näitä kursseja kotona omalla tahdilla. Helppoa siksi, että minun ei tarvitse osallistua fyysisesti kursseille koulun penkillä, vaan voin keskittyä arkena työn tekemiseen. Haastavaa siksi, että minun täytyy itse pitää huoli siitä, että otan riittävästi aikaa kurssien tekemiseen. Minulla on loppuvuoteen asti aikaa suorittaa tutkinto loppuun. Aikarajana nämä kuukaudet ovat ihan kohtuullisia. Minun täytyy vain muistaa myös opiskella, kaiken tämän muun ohella.

Big mamas home by Jenni S. Missä vaiheessa opintoni ovat nyt

Tällä hetkellä tämä meidän arki on melkoinen palapeli hallittavaksi. On lapset, on työ, on opinnot ja on blogi ja sen lisäksi pitäisi muistaa elää, nähdä ystäviä ja käydä treffeillä. Ei siinä, en luopuisi yhdestäkään palasesta, vaikkka saisin valita. Tiedän hallitsevani tämän ja lopussa kiitos on varmasti melkoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.