Hae
Big mamas home

Vuoden 2020 teemana hyvinvointi – mitä se on minulle?

Ei ole mikään uusi ajatus puhua hyvinvoinnista tammikuussa, jolloin salijäsenyyksien myyntiluvut kohoavat piikkimäisesti ylöspäin. Se on ehkä jopa hieman kulunutta. Mutta koska olen valinnut yhdeksi vuoden teemoista hyvinvoinnin, niin aloitan kirjoittamalla teille omia ajatuksiani kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Hyvinvointi on minulle nimenomaan kokonaisuus ja monen asian summa. En koe itseäni hyvinvoivaksi pelkästään ryystämällä smoothieita tai pelkästään liikkumalla. Minulle hyvinvointi on myös iltoja ystävien kanssa, aikaa perheen kanssa, kotona riittävän siistiä, jotta hyvää sarjaa katsoessa ei tee mieli hinkata pöydänkulmaa puhtaaksi. Se on sitä, että syön monipuolisesti ja sopivasti, pidän huolta siitä, että saan riittävästi unta ja teen itselle mieluisia asioita. Minulle hyvinvointia on niin fyysistä, kuin myös henkistä. Sen vuoksi olen myös menossa työterveyden kautta puhumaan terapeutille tästä vallitsevasta tilanteesta, jotta psyykkinen kuorma ei kävisi ylivoimaiseksi. Olen puhunut siitä ennenkin, mutta minut vuosien masennus, opetti kuulostelemaan itseään ja omia voimavaroja herkällä korvalla ja toimimaan tarvittaessa.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Tänä vuonna, osana omaa hyvinvointia ja terveyttä, tavoitteeni on ottaa liikunta säännölliseksi osaksi elämääni ja pudottaa painoa. Tavoitteeni on hyvin yksinkertainen. Näin aluksi liikkua vähintään kerran viikossa kunnolla. Lajeiksi olen miettinyt lenkkeilyä ja uimista. Vähintään toisen täytyy toteutua kerran viikossa, kaikki muu on plussaa. Tähän palaan vielä omassa postauksessaan.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Iso osa omaa hyvinvointiani on myös se, että olen viimein, kaikkien vuosien jälkeen sinut itseni kanssa. Teini-iän kipuiluiden, vuosia jatkuneen masennuksen ja painoon liittyvien haitallisten ajatusten jälkeen olen onnellinen, kun voin viimein katsoa itseäni peiliin tuntematta vastenmielisyyttä. Ei ole kerta tai kaksi, kun kehopositiivisuus puheiden yhteydessä sanotaan, että minun kokoiselleni on sairasta olla tyytyväinen itseensä. Minusta tämä ajatus ei voisi olla enempää väärässä. Tiedostan kyllä painooni liittyvät terveysriskit. Mutta ei minut tarvitse olla laiha rakastaakseni itseäni. Siksi minusta tuntuu hyvältä pudottaa painoa terveys, eikä ulkonäkö edellä. Halulla voida hyvin, on paljon kauaskantoisemmat seuraukset, kuin peiliin tuijottelulla. Näin minä ainakin uskon.

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Big mamas home by Jenni S. Vuoden 2020 teemana hyvinvointi - mitä se on minulle?

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Olisi todella mielenkiintoista kuulla, mitä te ajattelette hyvinvoinnista ja mitkä tekijät teistä vaikuttavat siihen?

Seuraa blogiani ja minua myös Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.