Hae
Big mamas home

Tyttöjä naapurikyliltä ja taapero tahtoi pullaa jälkkäriksi

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
Huh huh, meillä oli kyllä niin älytön sunnuntai ja eilinenkin, että mä en ole ehtinyt edes vilkaista läppärin suuntaan ja olen vain kaatunut illalla rättiväsyneenä sänkyyn. Siinä on blogikin jäänyt pariksi päiväksi. Onneksi se hyvä kirjoitusrytmi on helppoa löytää uudestaan. Nyt olisi vuorossa meidän viime viikon kuulumisia.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
✖Kävin Alexa Dagmarin ja Linda Juholan järjestämässä lukijaillassa. Minun ei ollut aluksi edes tarkoitus mennä sinne, kun näin ensimmäistä kertaa ilmoituksen Alexan blogissa. Sitten illasta oli ilmoitus IG:ssä myöhemmin viikolla ja totesin, että kyseisenä iltana avomieheni hakisi tytöt hoidosta, koska olin pidempään töissä. Ehtisin kuitenkin töistä iltaan, jos menisin suoraan. Niinpä minä sitten ilmoittauduin iltaan.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,

 

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
✖Alexan ja Lindan lukijaillassa päädyin sattumalta juttelemaan kaikista ihmisistä juuri niiden siskosten kanssa, jotka ovat sattumalta lähtöisin samoilta kyliltä. Heidän kanssaan sain ilokseni huomata, että oma murteeni ei olekaan ihan täysin kuollut, niin kuin luulin. Moni arkipäiväinen sana on ollut käytössä kaikki nämä vuodet, vaikka en ollut edes tajunnut sen olevan oulua. Olen onnistunut siirtämään murretta myös esikoisellemme, joka sanoo oululaisittain ”äkästä” pihlajanmarjoista. Lisäksi tämä tapaaminen on auttanut siihen, että olen hieman huomaamattani alkanut kiinnittää huomiota puheeseeni ja Oulun murre on alkanut pilkahdella puheessani enemmän. Olisi todella hienoa, jos saisin elvytettyä sen vielä näin kahdenkymmenen vuodenkin jälkeen.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
✖Little E oli innoissaan, sillä tytöillä oli viikolla yksin ryhmäperhepäivähoidossa. Hän tykkää varahoidon isommasta ryhmästä ja nauttii suunnattomasti näistä erikoispäivistä. Kun olin vielä kotona beben kanssa, pidin E:n yleensä kotona niinä päivinä, kun varahoidolle olisi ollut tarve. Tässä välissä oli siis ehtinyt mennä melkein vuosi niin, ettei hän ollut päässyt muiden kanssa ryhmikseen. Ensimmäinen kerta pitkän tauon jälkeen ei kuitenkaan tuntunut missään, vaan hän kyseli jo, koska pääsee seuraavan kerran. Bebekin on ihan sinut varahoidon kanssa ja isommat lapset ovat vauvasta aivan haltioissaan.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,

 

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
✖Lauantaina me käytiin tyttöjen kanssa katsomassa, millainen paikka se uusi kauppakeskus Redi oikein oli. Olin kuullut paljon negatiivissävyistä kommenttia sen sokkeiloisuudesta, mutta se on taatusti tottumiskysymys. Käytiin testaamassa paikan pieni leikkipaikka, josta tytöt olivat innoissaan. Bebe tosin yritti jatkuvasti kontata karkuun ja kauppoihin tutkimusmatkalla.
Kävimme myös kahvilla Redissä. Little E valitsi itselleen smoothien ja sellaisen suklaapallon. Ja meinasi jälkiruuaksi vedellä vielä äidin pullankin. Kotona päiväunille kellahti kaksi väsynyttä tyttöä.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,

 

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
✖Sunnuntaina kuvattiin koko päivä Erikan kanssa. Meillä oli ihan älyttömän hauskaa ja sää suosi. Kirkas, syksyinen auringonpaiste toi omat haasteensa kuvaamiselle, mutta kyllä me löydettiin hyvät, suojaisat paikat ja saatiin useampi setti kuvattua. Erika on siitä ihana kuvauskaveri, että hän osaa räväkkänä ihmisenä houkutella minua hieman mukavuusalueitteni ulkopuolelle ja löytää minulle sopivia kuvausasentoja, joita en tule itse ajatelleeksi. Joka tapauksessa, me naurettiin sunnuntaina niin paljon ja niin kovaa, että oli ihme etteivät meikit sotkeutuneet sen paremmin. Joku saattoi myös bongata minun IG tarinositani (@bigmamashomeblog) sen, kun yritimme löytää sunnuntaina Redin parkkihalliin.
Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,

 

Kauppakeskus Redi, arki, perhe, lapset, lapsiperhe,
Kuvat: Erika Huhta @epssu | Editointi: Minä

Mulla olisi myös pari netflixsuositusta.

✖Elokuvasuositus on 22 July, joka perustuu 22 heinäkuuta 2011 tehtyihin Norjan terrori-iskuihin ja painottuu nimenomaan sen jälkiselvittelyihin. Aiheen huomioiden elokuva ei ole heikkohermoisille. Me valitsimme mieheni kanssa elokuvan yhteiseksi katsomiseksi.
✖Toinen suositukseni liittyy sarjaan. Yksi suosikki sarjoistani on ollut Onc Upon A Time, jossa tutut sadut ovat saaneet aivan uudenlaisen näkökulman. Ajattelin, sarjan loppuvan kuudennen kauden onnelliseen loppuun, mutta nyt Netflixissä on saatavilla seitsemäs kausi. Uusi kausi aloittaa kokonaan uudet seikkailut ja tarinat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.