Hae
Big mamas home

Pelot uuden edessä

Fiilistelin aiemmin Instagramissa sitä, miten statukseni on ehtinyt muuttua tässä tyttöystäväksi. Mikä on ehkä maailman ihaninta juuri nyt. Mutta hitto, kun minun tapauksessani se ei ole pelkkää ruusunpunaista hattarapilveä. Se on myös järkyttävää epävarmuutta, pelkoa ja paniikkikohtauksia. Kerroin aiemmin siitä, miten koen hylätyksitulemisen pelkoa ja erityisesti näin uuden suhteen kynnyksellä se nostaa päätään hyvin vahvasti.

Big mamas home by Jenni S. Pelot uuden edessä

Olisi ihanaa sukeltaa siihen suloiseen, kutkuttavaan tunteeseen ja nauttia täysin rinnoin siitä toisesta. Mutta olen huomannut, että aina ei voi tietää mikä pelon laukaisee. Osaan jo ennakoida tiettyjä tilanteitta ja puhua itselleni järkeä. Mutta sitten tapahtuu jotain yllättävää, joka aktivoi pelon. Pahimmalla hetkellä meinaan lyödä hanskat tiskiin ja epäilen suurinpiirtein kaikkea ja kaikkia. Pelko on jotenkin äärimmäisen käsin kosketeltavaa ja todellista sillä hetkellä. Vaikka siihen ei välttämättä olisi yhtään perusteltua syytä.

Big mamas home by Jenni S. Pelot uuden edessä

Vakuuttelen jatkuvasti itselleni, että vaikka minua on aiemmin kohdeltu huonosti, se ei tarkoita sitä, että jokainen vastaantulija on valmis tekemään näin. Asiat voivat muuttua. Minä voin muuttaa asioita.

Omien pelkojen lisäksi mielessä pyörii ajatus siitä, että tilanne on epäreilu myös toiselle osapuolelle. Minä tulen uuteen suhteeseeni omine, massiivisilta tuntuvine ongelmineni, jotka eivät johdu hänestä. Olen kertonut kokemastani ja tutemuksistani avoimesti. Uskon, että avoimuus on kaikessa avain onnistumiseen. Joistain asioista puhuminen on ihan myös äärimmäisen pelottavaa, mutta tarpeellista. Ja onnistumiset tuovat varmuutta. Minuun on valanut varmuutta se, että kuinka kipeästä asiasta olenkaan puhunut, siihen on suhtauduttu rauhassa ja asenteella, että se on osa minua. Vaikka itse odotin sellaista käsien pystyyn nostamista ja “kiva, kiitti, moi”-repliikkiä. Kumpaakaan ei ole tullut.

Big mamas home by Jenni S. Pelot uuden edessä

Samaan aikaan minua hävettää, että tunnen näin. Tuntuu, että ylireagoin kaikkeen ja pilaan näin itse itseltäni mahdollisuudet onneen. Vaikka yritänkin tehdä myös oikeita asioita.

Kuvat: Katri Konderla / Editointi: Minä

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Hyvä asu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.