Hae
Big mamas home

Kun meinasin lopettaa bloggaamisen

Olen kirjoittanut tätä nykyistä blogia pian kahdeksan vuotta ja olen nauttinut siitä suunnattomasti. Pikkulapsi vuosina, sen kaiken säätämisen ja arjen lisäksi minulla on ollut jotain täysin omaa. Jotain, joka on vienyt ajatuksia pois siitä kaikesta muusta. Jotain, jossa olen saanut olla luova ja tehdä sitä, mikä tuntuu minusta hyvältä. Olen aina rakastanut kirjoittamista ja tuntuu, että blogissa saan ilmaistua itseäni paremmin, kuin missään muussa kanavassa. Saan kirjoittaa ajatukseni auki ja lisätä kuvia ilman rajoituksia.

Olen pääasiassa miettinyt etten ihan heti keksi syytä, miksi lopettaisin bloggaamisen.

Kun meinasin lopettaa

Kerran olen kuitenkin harkinnut ihan tosissani blogin lopettamista. Siitä on jo jokunen vuosi aikaa. Kyseinen ajanjakso oli aivan äärimmäisen kuormittavaa aikaa, mikä näkyi omassa ulkoisessakin olemuksessa. Minulla ei ole varmaan ikinä ollut niin tummia silmänalusia kuin tuona aikana.

Jouduin digitaalisen vainoamisen uhriksi. Vainoaminenhan on suomessa kriminalisoitu teko. Myös digitaalinen vainoaminen. Digitaalista vainoamista on muun muassa:

  • Toistuvat, häiritsevät viestit ja puhelut eri sovellusten kautta.
  • Sosiaalisenmedian seuraaminen oikeudetta.
  • Älylaitteiden käyttäminen tiedon hankkimiseksi
  • Mustamaalaaminen verkkoyhteisössä tai sosiaalisessa mediassa.

Tässä on itseasiassa vain muutama esimerkki siitä, mitä digitaalinen vainoaminen on. Tätä minä sain osakseni. Tähän itseasiassa liittyi myös perättömiä lastensuojelu- ja rikosilmoituksia vainoajien osalta. Nimenomaan vainoajien, tiedän nykyään, että minua vainosi ryhmä ihmisiä, ei vain yksi tyyppi.

Digitaalinen vainoaminen on myös aivan hirveää henkistä väkivaltaa. Siihen aikaan pelkäsin omassa kodissani. Ja tämä on jättänyt itseeni hyvin vahvan jäljen. Pelkään edelleen sitä, että vainoaminen alkaisi jossain kohtaan uudestaan. Pelkäsin silloin edes avata blogiani. Tuntui, että kaikki varotoimet joita tein, eivät olleet riittäviä. Silloin ainoalta järkevältä vaihtoehdolta tuntui laittaa pillit pussiin.

Mutta jo silloin päässäni kyti hyvin vahvana ajatus siitä, että jos nyt lopetan, annan vainoajilleni juuri sen, mitä he haluavat. He haluavat minun lopettavan. Tämä ajatus sai minut jatkamaan sitkeästi.

Miksi en tehnyt rikosilmoitusta

Halusin tehdä rikosilmoituksen. Halusin sillä saada tämän kaiken loppumaan. Olin itseasiassa silloin yhteydessä rikosuhripäivystykseen. Mutta loppujen lopuksi, minulla oli hyvin vähän voimavaroja lähteä silloin taistelemaan tämän asian vuoksi. Olin ottanut talteen kyllä kaikki todisteet, mitä vainoamisesta oli, mutta koin silti, että sitä oli liian vähän. Poliisi ei tehnyt asiaa yhtään sen helpommaksi omalla asenteellaan. Joten rikosilmoituksen tekeminen jäi silloin.

Jos tilanne toistuisi tänä päivänä, en miettisi hetkeäkään ilmoituksen tekemistä. Vainoaminen on rikos, eikä sitä pidä kenenkään kestään. Tämän takia minua treggeröi valtavasti ihmisten mielipiteet siitä, että kun on valinnut itselleen julkisen työn ja aseman, niin sen huonot puolet pitää vain kestää. Ei todellakaan pidä. Sosiaalisella medialla itsensä elättävien ei todellakaan tarvitse olla mikään kansan likakaivo.

Yksi asia, josta olen aivan äärimmäisen ylpeä on se, että en lopettanut blogia tai somen tekemistä. Sain pidettyä kiinni minulle äärimmäisen tärkeästä asiasta ja näytettyä ettei minua tuosta noin vaan nujerreta. Sen jälkeen kanavani ovat kasvaneet entisestään. Niiden pariin on löytänyt valtava määrä ihmisiä, jotka saavat inspiraatiota ja vertaistukea minun tekemisestäni. Ja nämä ihmiset ovat myös kertoneet sen.

Laitan tähän loppuun muutaman palautteen, jonka sain, kun kysyin Instagramissa miksi minua seurataan.

 

”Pluskokoisten muotia. Sunlaisia vaikuttajia ei ole nimittäin liikaa.”

 

”Koska oot inspiroiva ja ihana ihmistyyppi, sekä esteettisesti kauniit kuvat, julkaisut löytyy sekä vakavaa, että ”hömppä” aihetta hienosti avattuna ja kirjoitettuna.”

”Koska arvot tuntuvat kohtaavan ja jaat hyvin tietoa.”

”Oot aito ja tuot rehellisiä mielipiteitä kaikesta, sulla ei ole mitään somekulissia, arvostan.”

 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Mitä virheitä tein, kun aloitin bloggaamisen

Kun aloitin bloggaamisen

Some ei ole koko totuus

Miten Menesty lempeästi ohjelma on lähtenyt sujumaan?

Minut voi blokata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *