Hae
Big mamas home

Passionjuustokakku

Kysyin Totelta, mitä hän haluaisi syödä pääsiäisenä jälkiruuaksi. Hän toivoi passionjuustokakkua. Oli kuulemma syönyt joskus jossain ja olisi kiva saada sitä pääsiäispöytään. Minä aloin sitten googlaamaan reseptejä. Päädyin Annin uunissa-reseptiin. Meidän juustokakku ei tosin ollut gluteeniton niin kuin reseptissä.

Nyt uskallan viimein sanoa, että omena ei kauas puusta pudonnut ja joku meistä sisaruksista on todella perinyt meidän äidin taidon leipoa. Se tosin on vaatinut pitkäjänteistä harjoittelua ja kokeilua. Pikku hiljaa ne leipomukset ovat alkaneet näyttää samalta kuin pääni sisällä. Mikä on ihanaa.

Käytin kakkuun 20 cm halkaisijan vuokaa.

Passionjuustokakku

 

Pohja
  • 200 g Digestive keksejä
  • 100 g voita
Täyte
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 passionhedelmää
  • 6 liivatelehteä + sitruunamehua
Kiille
  • 7 passionhedelmää
  • 1 dl mangososetta
  • 2 liivatelehteä + sitruunamehua

 

Pohja
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään.
  3. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin.
Täyte
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toiseen kulhoon mascarpone, sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa notkeaksi.
  4. Lisää passionhedelmien liha mascarponeseokseen.
  5. Purista liivatteista pois liika vesi ja sulata ne kuumaan sitruunamehutilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  7. Kääntele kerma seoksen joukkoon.
  8. Kaada täyte vuokaan. Rasvista vuokaa hieman, jotta täyte tasoittuu ja asettuu. Kopauta vuokaa, jotta ilmakuplat häviävät.
  9. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kiille
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaavi passionhedemien liha kulhoon.
  3. Mittaa joukkoon mangosose.
  4. Sulata liivatelehdet tilkkaan sitruunamehua.
  5. Kaada liivate hedelmäseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada kiille varovaisesti kakun päälle.
  7. Anna kakun hyytyä vähintään muutama tunti tai kaikkein mieluiten yön yli.

Koristelin kakun kerma-tuorejuusto seoksella, vadelmilla, suklaamunilla, mintun lehdillä ja yhdellä passionhedelmällä. Vadelmat täydensivät mielestäni kakun makumaailmaa ihanasti ja suklaamunat sopivat pääsiäiseen. Kakusta tuli mielestäni todella kaunis ja sen lisäksi herkullinen. Suosittelen testaamaan.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Suussa sulavat suklaabrowniet mansikkavaahdolla

Veriappelsiini-juustokakku

Maailman helpoin juustokakku

Red velvet muffinssit

Marry me pasta, eli mennään naimisiin pasta (veg)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *