Hae
Big mamas home

Päiväretki Porvooseen

Teimme viime viikolla Heidin kanssa sinkkuäitien retken Porvoon vanhaan kaupunkiin. Porvoo on minulle äärimmäisen rakas kaupunki. Olen viettänyt siellä paljon aikaa teininä ja sanon sen olevan henkinen kotikaupunkini. Oli ihanaa vierailla siellä monen vuoden tauon jälkeen. Kun ajoimme kaupunkiin, omat tuntemukseni olivat samat kuin kotiin tullessa. Päivä oli pilvinen ja taivaalta tihutti vettä, mutta se ei vähentänyt yhtään iloani.

Ajoimme Porvooseen maisemareittiä, minun lapsuuden maisemieni läpi. Olen siis asunut Etelä-Sipoossa silloin, kun muutimme Oulusta etelään. Kävimme läpi historiaani tutuissa maisemissa.

Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Riimikko lelukauppa - Vanha Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Riimikko lelukauppa - Vanha Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Meidän ainoa suunnitelma oli kierrellä kävellen vanhaa kaupunkia ja käydä aamiaisella Ani’s Cafessa, muuten oli tarkoitus vain haahuilla pitkin poikin katuja. Ennen Ani’s Cafeta pyörähdimme tietysti Riimikossa. Kyseessä on siis maailman ihanin lelukauppa, jossa olen haahuillut jo nuoruudessani ja haaveillut rakentavani lapsilleni uskomattoman upean nukkekodin. Ihastelin paikan päällä taas kaikkia niita ihania miniatyyri esineitä. Tytöille löysin kivat pikku tuliaiset kaupasta. Kävimme vielä yhdessä liikkeessä ennen kahvilaa, joka aukesi yhdeltätoista.

Ani's Cafe - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Ani's Cafe Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni

Olimme Heidin kanssa aamun ensimmäisiä asiakkaita, mikä oli todella hyvä, koska välillä jonoa oli tiskiltä ulos asti. Otimme kumpikin paikan all day breakfastin, johon kuului täytetty croisantti, chia vanukas, vihersmoothie ja vapaavalintainen kuuma juoma. Meidän tapauksessamme siis kahvi. Täydennettiin tilausta vielä kakkupaloilla. Omani oli mielettömän hyvä sitruuna-marenkikakku. Ei ole olemassa taivaallisempaa yhdistelmää kuin sitruuna ja marenki. Ani’s Cafen aamiainen oli todella hyvä. Mozarellalla, tomaatilla ja basilikalla täytetty croisant oli taivaallinen. Samoin myös sitruuna-marenkikakku. Suosittelen tätä paikkaa lämpimästi, jos liikutte Porvoossa.

Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Hyvää kesää - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni

Päätimme jatkaa kävelyä vanhassa kaupungissa ja vierailimme muun muassa antiikkiliikkeessä, jossa kuolasin kaikkea lasista. Loppujen lopuksi mukaan Porvoon retkeltä ei lähtenyt muuta kuin lasten tuliaiset.

Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni By Pias - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni By Pias Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni By Pias Porvoo - BMH - Big mamas home Jenni By Pias - Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni By Pias - BMH - Big mamas home by Jenni

Pyörähdimme vierailulla myös By Pias liikkeessä. Kyseinen brändi on ihanan boheemi. Todella harmi, että vaatteiden koot eivät riitä minun kokooni asti. Mutta minä sain liikkeestä sisustusinspiraatiota. Haluaisin tuoda sisustukseen lisää boheemeja elementtejä. Tällä hetkellä niitä ei ole sillä tavalla kuin haluaisin, vaan ilme on enemmän modernin kalssinen. Esimerkiksi makramerahi tai lattiatyyny olisi täydellinen lisä tähän kotiin.

Porvoo - Vanha kaupunki - Päiväretki Porvooseen - BMH - Big mamas home by Jenni Teehuone - BMH - Big mamas home by Jenni Teehuone - BMH - Big mamas home by Jenni Teehuone - BMH - Big mamas home by Jenni Teehuone - Vanha Porvoo - BMH - Big mamas home by Jenni Teehuone - BMH - Big mamas home by Jenni

Viimeiseksi kävimme ihanalla teehuoneella juomassa kupilliset kahvia. Teehuone oli ihana yhdistelmä Pariisia ja venäjää. Tarjolla näytti olevan myös mieletön valikoima teetä ja mitä erilaisimpia herkkuja. Me jätimme tällä kertaa kakut väliin ja nautimme kahvista. Ajoituksemme oli jälleen täydellinen, sillä ehdimme kahville juuri ennen, kuin ulkona alkoi sataa kunnolla. Toisten kahvien jälkeen ajettiin kotiin Plantagenin kautta.

Retki oli todella kiva. Suunnitelmissa ja toiveissa olisi palata Porvooseen vielä myöhemmin tänä syksynä. Ja vielä monta kertaa sen jälkeenkin. Porvoolla on edelleen aivan erityinen paikka sydämessäni.

-Jenni

 

Lue myös

Kivinokan ranta – Retkellä lasten kanssa

Kesän viimeinen veneretki

Ajatuksia retekeilystä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.