Hae
Big mamas home

Kihlat ja sormuksen tarina

Moni teistä tietää, että me menimme Toten kanssa kihloihin jouluaattona. Oltiin puhuttu kaiken muun ohellä läpi myös kihlaukseen ja kosimiseen liittyvät asiat jo ennen yhteen muuttoa. Itse ajattelen, että nämäkin asiat on oikeasti hyvä keskustella yhdessä. Ei tule sitten erimielisyyksiä tai pettymyksiä. Meillä oli kummallakin toiveena se, että jossain vaiheessa mentäisiin naimisiin ja sitä ennen haluttiin kihlat. Minulla oli vieno toive, että minua kosittaisiin. Toki oltaisiin voitu mennä kihloihin myös sellaisesta yksinkertaisesta yhteisestä päätöksestä, mutta kerroin haaveilevani kosinnasta. Totte sanoi, että tämä onnistuu kyllä.

Sen jälkeen olen vitsaillut muutamia kertoja siitä, että sormessani ei näy sormusta, johon Totte on vain todennut ettei hän tiedä vielä edes sormukseni kokoa. Muistaakseni se oli marraskuuta, kun sitten totesin, että käydään mittauttamassa se nimetön. Oltiin sillä hetkellä sopivasti kauppakeskuksessa liikenteessä, joten marrissimme suoraan lähimpään kultasepän liikkeeseen. Saimme sillä reissulla sormeni koon selville ja Totte kirjoitti sen ylös.

Sormuksen tarina

Olin sanonut, että haaveilen vintagesormuksesta kihlasormukseksi. Minulla on toiveissa sellainen aika yksinkertainen vihkisormus, joten kihlasormus voisi olla näyttävämpi. Kerroin toiveistani avoimesti ja lähetin Totelle jopa parit mallikuvat. Toki, viimeisen valinnan tekisi lopulta Totte. Voin ehkä tässä vaiheessa paljastaa, että kyseessä ei ole vintagesormus, mutta minulle sopivasti kuitenkin second hand sormus.

Siinä vaiheessa, kun Totte alkoi suunnitella kosintaa, hän selaili läpi kaikkia sellaisia kauppoja, joista saattaisi löytää vintagesormuksia. Hän pyysi apua useammalta minun ystävältäni ja puhui asiasta omille ystävilleen ja tutuilleen. Tämän kosinnan takana oli siis useampi ihminen. 😀

Sormus oli tuottanut hieman päänvaivaa. Lopulta eräs Toten ystävä oli tuonut hänelle sormuksen saatesanoilla, että sillä sormuksella minua pitäisi kosia. Tätä ystävää oli kosittu aikanaan tällä samaisella sormuksella, mutta silloin kyseessä oli ollut kuulemma väärä mies ja väärä sormus. Ystävä kertoi, että hän koki sormuksen jääneen hänelle ikään kuin säilöön, odottamaan oikeaa omistajaa. Ja nyt hänestä tuntui, että omistaja oli löytynyt minusta. Sormus oli vielä täsmälleen oikean kokoinen minulle, joka tuntui vaan vahvistavan tätä tarinaa.

Minussa on sen verran hihulia, että tämä tarina puri minuun täysin. Olen innoissani, että kihlasormuksellani on tällainen ihana tarina.

Suunnitelma paljastui

Tarinassa on vielä pieni käänne. Pari päivää ennen h-hetkeä Totte kyseli minulta arvaanko jo, mitä luukusta 24 paljastuisi. Hän oli antanut minulle muutamia vihjeitä. Olin siihen mennessä arvoillut muun muassa merkkilaukkua. Mutta sillä kerta minulle oli tullut hyvin vahva intuitio siitä, että viimeinen luukku olisi sormus. Vastasin sen enempää miettimättä tämän intuintion mukaan. Mies kielsi ettei luukussa mitään sormusta olisi ja, että olen arvaukseni kanssa hakoteillä. Hyväksyin tässä vaiheessa tämän selityksen.

Siinä vaiheessa möläytin, että en välttämättä haluaisi tulla kosituksi jouluaattona. Tämä meni Totella ihonalle, jonka jälkeen hän halusi keskustella siitä, miksi en halunnut näin ja tässä vaiheessa tajusin lopulta sen, että kyllä se viimeinen luukku oli se sormus. Saatiin asiat puhuttua halki vielä saman illan aikana. Sovittiin, että Totte ei paljasta minulle muuta suunnitelmistaan, vaan hän kosisi minua jouluaattona.

Minä siis tiesin aattona, mitä tuleman pitää, mutta yksityiskohdista en tiennyt. Totte oli kirjoittanut minulle kirjeen, jonka sain joulukalenterin viimeisenä luukkuna. Kirje oli kirjoitettu äärettömän ihanasti. Vaikka olen melkoinen kyynikko, niin tässä vaiheessa itkin. Jätän kirjeen sisällön meidän tietoomme, mutta viimeisenä siinä oli ”tuletko vaimokseni?” Tässä kohtaan Totte ojensi minulle sormuksen ja toisti tämän kysymyksen, johon vastasin kyllä. Kosinta on muuten videolla ja tallennettuna Instagram-profiilini (@bmhjenni) kohokohtiin.

Ja minua ei siis haittaa, että yllätys paljastui. Jos totta puhutaan, Totte ei olisi oikeasti se ihminen johon rakastuin, jos hän ei olisi tätä möläyttänyt. Kun hän innostuu jostakin, hänen on äärimmäisen vaikeaa pitää sitä sisällään. Mikä on oikeastaan aika hellyyttävä piirre. Tämä kertoo oikeastaan vain siitä, kuinka tärkeä asia on kyseessä. <3

Nyt me päästään suunnittelemaan häitä! Ollaan puhuttu nyt alustavasti elokuusta 2026, jotta meillä on riittävästi aikaa. Häähumua jaan totta kai myös täällä blogissa. Ajattelin tehdä tänne ihan oman hääblogi-osion, josta löytyy tämän aiheen postaukset helposti.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Seksi raskauden ja synnytyksen jälkeen

Miten meidän parisuhde voi vauva-arjessa?

Älkää tyytykö! Pitäkää rima korkealla!

Reilussa vuodessa suurperheen vanhemmaksi

Seksi loppuraskaudesta

4 kommenttia

  1. NK kirjoitti:

    Aivan ihana tarina ja kaunis sormus! Onnea vielä kerran molemmille! <3

  2. Annie kirjoitti:

    Aaaah rakkautta!!!!! Paljon onnea!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *