Hae
Big mamas home

Saako äiti-ihminen nauttia lapsivapaista?

Nyt kun lapset ovat olleet kipeinä viikon verran non stop ja sinä aikana on käyty läpi kaikki mahdollinen vuorotellen, niin tunnustan avoimesti odottavani edessä häämöttävää lapsivapaata. Odotan sitä, että saan nukkua useamman yön ilman keskeytyksiä. Odotan myös sitä, että minua ei tarvita viiden miinuutin välein johonkin. Tämä ei varsinaisesti haittaa, mutta kun vapaa häämöttää nurkan takana, niin kyllä minä niitä odotan.

Äidin pitäisi olla koko ajan fiiliksissä äitiydestä ja lapsestaan

Yhteiskunnalla on hyvin vahva käsitys siitä millaisia äitien pitäisi olla ja miten äitien pitäisi käyttäytyä. Äidin pitäisi olla koko ajan todella fiiliksissä äitiydestä ja elää sille. Äidillä ei saisi olla omaa aikaa tai omia mielenkiinnonkohteita. Lapsen pitäisi olla koko elämä. Vaikka se lapsi tietyllä tapaa onkin koko elämä, niin on vain tervettä että elämässä on muutakin sisältöä. Jossain vaiheessa ne lapset kuitenkin itsenäistyvät ja lentävät pesästä. Siinä vaiheessa on hyvä, jos elämä ei ole pyörinyt pelkästään lasten ympärillä.

Minäkin sain deittaillessa useampia viestejä siitä, että minun pitäisi keskittyä lapsiin tinderöimisen sijaan. Aivan kuin treffailevana äitinä olisin unohtanut lapseni täysin. Mutta todellisuudessa, kun lapset ovat osan ajasta toisessa kodissa, minulla on omaa aikaa jolloin voin kesittyä omiin asioihini. Silloin, kun olen lasteni kanssa, voin keskittyä heihin 110 %. Tämä on mahdollista senkin vuoksi, että saan omalla ajallani levättyä ja palauduttua lasten kanssa vietetystä ajasta.

Saako äiti-ihminen nauttia lapsivapaistaan - BMH - Big mamas home by Jenni

Jotenkin yhteiskunnan asenteista tulee sellainen fiilis, että äidit eivät saisi nauttia omasta ajastaan. Vaikka sillä omalla ajalla on suora vaikutus lapsen hyvinvointiin. Olen itse huomannut todella selkeästi sen, miten oma huonovointisuuteni vaikutti äitiyteeni ja sitä kautta lapsiini. Kirjoitinkin siitä, miten jaksan olla nyt paljon parempi äiti, kuin esimerkiksi vuosi sitten.

Joten aion jatkossakin nauttia täysin siemauksin omata ajastani ja lapsivapaistani. Teen niitä itselleni rakkaita ja tärkeitä asioita. Teen niitä omalla tahdilla. Käyn pitkillä lenkeillä ja kuvaamassa. Vietän aikaa poikaystäväni ja ystävieni kanssa. Olen minä. Rakastan lapsiani, mutta kaipaan keskustelulta välillä muutakin, kuin väittelyä siitä, mikä Ryhmä Hau hahmo olen. Lapsivapaista on tullut tärkeä osa oman hyvinvoinnin ylläpitämistä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Yksin lasten kanssa

Ihmiset joilla ei ole lapsia, mutta on paljon mielipiteitä

Miten puhun lasten kanssa deittailusta

Lasten kysymykset ja miten niihin vastata

Vaihtoehtona kumppanuusvanhemmuus

4 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Ehdottomasti saa nauttia lapsivapaasta! Itse taas koen, että yhteiskunta kannustaa nykyään vanhempia olemaan muutakin kuin vain vanhempi, mikä on positiivinen muutos.

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Kiva kuulla, että sulla on tällainen kokemus. Omassa lähipiirissäni tämä on myös enemmän itsestäänselvyys. Mutta saan myös jatkuvasti sitä kommenttia, että minunkin olisi hyvä keskittyä enemmän lapsiini.

 2. Elisa kirjoitti:

  Valitettavasti ikävimpiä äitiyteen liittyviä kommentteja laukovat yleensä ihmiset, jotka kituuttavat huonoissa parisuhteissa ja pysyvät yhdessä ”vain lasten takia” – toisten erilaiset valinnat ja onnellisuus erovanhemmuudesta huolimatta tuntuu provosoivan näitä ihmisiä erityisen paljon.

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Tämä on varmasti totta. Onhan se jo todettu, että nimenomaan pahaolo saa ihmiset kommentoimaan negatiivisesti muille. Kiitos sinulle kommentistasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *