Hae
Big mamas home

Lasten synttärit

Iidan matkassa ihana Iida puhui Instagramissaan lasten synttäreistä ja erityisesti lasten kaverisynttäreistä. Iidan esikoinen oli saanut tänä vuonna ensimmäiset kaverisynttärit, joka oli antanut pontta kyseiselle aiheelle. Halusin itse tarttua myös tähän puheenaiheeseen pidemmin täällä blogin puolella.

Taustoitan hieman, että meillä oli ensimmäiset kaverisynttärit viime vuonna, kun esikoinen aloitti ensimmäisellä luokalla. Olin ajatellut, että siihen asti riittää sukulais/ystäväjuhlat meidän omassa lähipiirissä. Näihinkin juhliin kuitenkin osallistuu lapsia ja meidän sukulaiset, sekä ystävät ovat tietysti lapsille tärkeitä muutoinkin. Olin alunperin ajatellut, että nuoremman tytön kanssa toimitaan samoin. Mutta nyt kun esikoisella on ollut yhdet kaverisynttärit ja hän on eskarissa, on hän pyytänyt moneen kertaan niitä kaverisynttäreitä. Todennäköisesti tulen suostumaan tähän.

Teemasta ja koristelusta

Minusta on pääasiassa ihanaa järjestää juhlia. Tykkään miettiä tarjoiluja ja juhlien teemaa, minkä te varmaan jo tiedättekin. Tykkään panostaa lasten juhliin. Joten meillä on lähes aina ollut jonkinlaiset teemajuhlat. Nykyään lapsillakin on vahvat mielipiteet teemaan liittyen, kuin myös tarjoiluihin. Tänä vuonna ollaan palloteltu halloween ja Pokémon teemoja. Halloween synttärit meillä oli myös viime vuonna.

Minulla on ollut periaatteena, että ostan juhliin teemaan sopivat kertakäyttöastiat ja ilmapalloja. Ihan hirveästi en ole muuta juhlatilpehööriä ostanut. Viime vuoden halloween juhliin askarreltiin jos jonkin näköistä kummitusta, mikä oli oikeastaan aika ihanaa. Toisen lapsen kissateemaisille synttäreille väkersin sokerimassasta kymmeniä pienen pieniä kissankorvija, joilla koristeltiin sitten mufinit. Todennäköisesti etsin taas jotain kirvoja askarteluideoita, kun juhlien teemat on päätetty. Pokémon juhliin olisi ihan varmasti tarjolla kaiken maailman valmista härpäkettä, mutta yritetään olla luovia. Parasta on, että puoliso on tässä kaikessa yhtä innoissaan mukana. <3 Viime vuonna hän leikkeli minun kanssani kummituksia kartongista.

Vierasmäärät

Ollaan puhuttu siitä, että mahdollisesti pidettäisiin isoille tänä vuonna yhdet yhteiset sukulaissynttärit ja molemmille omat kaverisynttärit. Ollaan myös pohdittu vaihtoehtona yhteisiä HopLop-kaverisynttäreitä. Heidän syntymäpäivänsä ovat suurinpiirtein kuukauden välein, jolloin yhteiset juhlat olisivat mahdolliset.

Viime kaverisynttäreillä rajattiin vieraiden määrä viiteen kaveriin. Kipuilin tämän kanssa paljon. Olen tietoinen siitä, että kun kutsutaan vain tietty määrä kavereita, niin hyvin herkästi joku luokalla saattaa jäädä aina ilman kutsua. Omassa lapsuudessani, ala-asteella, se olin itseasiassa minä, joka jäi ilman kutsua ellei kaikkia luokan tyttöjä ollut kutsuttu. Reiluinta olisi kutsua koko luokka tai vaikka esimerkiksi kaikki tytöt tai kaikki pojat. Meillä ei kuitenkaan ole esimerkiksi tilaa tai resursseja. Meillä oli tupa ja ruokapöytä jo aivan täynnä, kun kotona oli omat lapset ja viisi muuta lasta. Meillä ei ole siis mahdollisuuksia juuri suurempaan vierasmäärään.

Viikon kootut - Ilmapalloviiri - Big mamas home by Jenni Viikon kootut - Ilmapalloviiri - Big mamas home by Jenni

Ohjelmanumerot

Niillä lastensynttäreillä, missä me ollaan oltu koulu- ja päiväkoti/eskaripiireissä, suosittu ohjelmanumero on ollut pinjata. Jos nyt oikein muistan, niin kaikilla kaverisynttäreillä on ollut pinjata ja sitä lapset toivovat myös omiin juhliinsa. Ja viimeksi meillä olikin sellainen. Mutta mietin, onko se lopulta ihan järkevää syytää lapsille lisää karkkia ja herkkuja, kun niitä on juhlissakin tarjolla. Näitä pinjatassa on yleensä sisällä.

Todennäköisesti tuleville kaverisynttäreille kehittelen jotain muuta ohjelmaa, koska sitä ainakin kaverisynttäreillä tuntuu tarvitsevan.

Pöytäkoriste - BMH - Big mamas home by Jenni

Lahjat

Yritän parhaani mukaan rajoittaa kotiin kantautuvaa tavaraa ja annan kyllä mielelläni ohjeita lahjojen ostamista varten. Ristiäisiä varten tehtiin itseasiassa nettiin ihan konkreettinen lahjalista vieraiden avuksi. Lisäksi olen sanonut, että käytetyt lahja on enemmän, kuin vain ok ja kannustan myös aineettomiin lahjoihin. Viime vuonna lahjatulvaa sai jarrutella vielä ehkä keskimääräistä enemmän ja kaverisynttäreiden jälkeen kotiin rantautui vielä useampi pehmolelu lisää. Niistä meillä ei varsinaisesti ole pulaa.

Itse toivoisin, että kaverilahjojen suhteen voitaisi alkaa puhua yhä enemmän siitä, että mitä jos kaverisynttäreille toisikin vain itse askarrellun kortin. Tässä kun olen kaverilahjoja ostellut, niin se on ollut ajoittain äärimmäisen hankalaa. Sellaiseen, kun ei viitsisi käyttää kovin montaa kymppiä. Olisi myös kiva, että se olisi muutakin kuin nurkkaan nopeasti unohtuva muovilelu. Ja loppujen lopuksi, lapset ovat aina enemmän innoissaan itse juhlasta ja siitä, että kaverit tulee kylään. Joten onko se kaverilahja nyt niin tärkeä?

Olisi todella kiva kuulla teidän ajatuksia tästä aiheesta. Miten teillä vietetään lasten synttäreitä? Entä mitä ajattelette vierasmääristä tai kaverilahjoista?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Yhteiset baby shower juhlat

Vappubrunssi ja croisant buffet

4 vinkkiä vappubrunssin suunnitteluun

7-vuotiaan kissasynttärit

Isänpäivää viettämään

4 kommenttia

  1. Sini kirjoitti:

    Entä jos juhlat järjestäisi leikkipuiston tilassa? Tietty kyllähän sekin maksaa ja tavaroiden roudaus + loppusiivous on oma häslinkinsä, varsinkin pienen vauvan kanssa

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Siis mä en ole tiennyt, että leikkipuiston tiloja saisi vuokrattua. Perehdyn tähän ehdottomasti.

  2. Taija-Tiia kirjoitti:

    Omia muksuja ei ole, mutta muistan hyvin meillä järjestetyt juhlat kun olin lapsi. Meilläkin äiti tykkäsi panostaa juhliin ja valittuun teemaan ja olin tosi ylpeä kun kaverit olivat haltioissaan siitä mitä äitini oli tällä kertaa keksinyt.
    Mukavat kokemukset juhlien järjestämisestä on kantanut tähän päivään ja itsekin rakastan keksiä kaikenlaista koristetta ja leipomusta. 🙂 on edelleen mukavampaa myös askarrella itse koristeita kuin ostaa kaupasta valmiita!

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Lapsille se panostus, pienikin, on oikeasti tosi iso juttu. <3 Meillä juuri niistä halloween synttäreistä, mihin askarreltiin vaikka ja mitä, päivänsankari totesi niiden olleen hänen parhaat synttärinsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *