Hae
Big mamas home

Viikkokatsaus 16/22: Ensimmäinen kouluviikko

Maanantai

Toinen pääsiäispäivä me vietettiin poikaystävän kanssa kahdestaan. Kun minun aamuäreydestäni oli selvitty, halailtiin, oltiin lähekkäin ja katsottiin sarjoja yhdessä. Ikävä kyllä poikkikselle oli iskenyt miesflunssa, joten hän lepäili osan päivää myös itsekseen. Muun muassa sen hetken, kun kävin pitkällä lenkillä Heidin kanssa. Ulkona oli uskomattoman lämmin ilma ja hikoilin lenkin aikana ihan kunnolla. Havahduin jossain vaiheessa lenkkiä siihen, että poikaystäväni ei ollut soittanut tai laittanut kertaakaan viestiä, että koska tulen. Väkivaltaisessa parisuhteessani kumppanini soitteli ja viestitteli viiden minuutin välein, koska tulen ja meneekö minulla kauan. Oli jotenkin todella rauhoittavaa tajuta, että menemisiäni ei kytätä enää samalla tavalla kuin ennen. Saan mennä ja tehdä myös omien aikataulujeni mukaan.

Arkiasu - BMH - Big mamas home by Jenni

Asu, jossa olen viettänyt suurimman osan päivistäni kotona ollessa. Eli legginssit ja kauluspaita.

Koti - BMH - Big mamas home by Jenni

Lenkkimaisemat ilta-auringossa.

Tiistai

Sain vielä tänä aamuna herätä poikaystäväni kainalosta. Mokoma oli kuitenkin ehtinyt tartuttaa miesflunssansa myös minuun. Oloni ei ollut kovin paha, mutta en viitsinyt kurkkukivun vuoksi lähteä fyysisesti koululle. Onneksi sähköposti pelasi ja sain sovittua kesäkuulle ruotsin lähiopetusta ja sain aloitettua matikan tehtävät. Iltapäivällä hain lapset kotiin. Käytiin kotimatkalla puistoilemassa vähän. Lapset juoksi vehkeeltä toiselle ja minä nautin auringosta samalla, kun valvoin heitä. Kotona me maalailtiin vähän vesiväreillä Pikku Kakkosen jälkeen. Ilta oli pientä säätöä, kun mennyt ikävä purkaantui nyt kevyenä kiukutteluna. Kumpikin lapsi halusi nukkua makuuhuoneessani. Toinen vieressäni ja toinen sängyn vieressä patjalla. Ja se on minulle enemmän kuin ok, jos se helpottaa heidän oloaan. Ja on ihanaa saada kumpikin lapsi lähelle, kun olen joutunut olemaan erossa heistä monta päivää.

Itis - BMH - Big mamas home by Jenni Koti - BMH - Big mamas home by Jenni

Keskiviikko

Vein aamulla lapset päiväkotiin ja eskariin ja suuntasin kodin kautta koululle, jossa minua odotti tukihenkilöni. Saimme minulle viimein kulkuluvan koulun tiloihin ja suunnittelimme hieman tulevaa. Tukihenkilöni, joka on koulun työohjaaja oli maailman ihanin tyyppi. Kerroin hänelle käytännössä koko elämäntarinani ja hän kyseli minulta ahdistuneisuushäiriöstäni. Katsottiin tärkeimpiä juttuja valmiiksi ja sovittiin, että tavattaisiin viikon päästä uudestaan. Olin ahdistuksen vuoksi kahden tunnin jälkeen aivan totaallisen poikki. Ehdin onneksi päiväunille kotiin. Toki niistä päiväunista taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä olin loppuillan aivan töttöröö.

Tomaatin taimi - BMH - Big mamas home by Jenni

Meidän tomaatintaimi, josta toivon mukaan kasvaa tänä kesänä tomaatti.

Arkiasut - BMH - Big mamas home by Jenni

Kukkamekossa matkalla kouluun.

Viikkokatsaus - BMH - Big mamas home by Jenni

Torstai

Kuopus nukkui yöllä huonosti ja herätti minutkin pariin kertaan, joten unet jäivät katkonaisiksi, mikä tuntui taas aamulla. Vein lapset aamulla päiväkotiin ja eskariin ja tulin kotiin tankkaamaan kahvia. Minulla oli tapaaminen sovittuna koululla vasta iltapäivällä, joten aamu meni enemmän tai vähemmän toipuessa väsymyksestä. Iltapäivällä saavuin koululle sen verran reilusti etuajassa, että menin istuskelemaan kirjastoon. Tapaaminen oli nopeasti ohi. Ahdistus oli taas tapissa tapaamisen jälkeen. Menin tämän jälkeen moikkaamaan poikaystävääni hänen työpaikalleen ennen kuin hain lapset. Illalla poikkis tuli vielä meidän luokse ja luki lapsille iltasadun. Me saimme istuskella hetken aikaa yhdessä sovalla katsomassa telkkaria ennen kuin menimme nukkumaan.

Keijupurkki - BMH - Big mamas home by Jenni

Viikon isoin hitti oli myöhästynyt lahja kummitädiltä, eli keijupurkki. Yllättävän paljon täällä meidänkin nurkissa pyörii erilaisia keijuja.

Mietin, että löytyisikö sängynalta myös maahinen kultapatoineen?

Enkelikoru - BMH - Big mamas home by Jenni

Minut yllätettiin ihanalla lahjalla.

Kevät - BMH - Big mamas home by Jenni

Meillä saippuakuplat ovat varmaakin varmempi kevään merkki.

Perjantai

Perjantai oli lapsimessupäivä. Kuten kirjoitinkin, se alkoi varhain, kun lähdin Erikan luokse meikkaamaan ja juoruamaan. Bestikseni on muuttanut juuri kumppaninsa kanssa uuteen, isompaan ja aika viihtyisään kotiin. Vitsailimme jo siitä, että meidän pitäisi poikaystäväni kanssa muuttaa yhdessä heidän naapuriinsa. Siinä sitä vasta olisi ryhmä rämä naapurustossa. 😀 Olisihan se tavallaan tosi siistiä, mutta katsotaan nyt mihin elämä vie. Lapsimessuja ennen käytiin moikkaamassa taas mun poikkista työpaikalla. Messuilla oli kivaa ja oli ihanaa nähdä tuttuja siellä. Messujen päätteeksi käytiin vielä kahvilla kahdestaan ennen kuin lähdettiin eri suuntiin. Minä ehdin pyörähtää pikaisesti kotona ennen kuin hain lapset päiväkodista. Poikkis tuli taas illaksi meille ja luki tänäkin iltana lapsille iltasadun. Olen ihan järjettömän kiitollinen siitä, kuinka osallistuva hän on tässä meidän arjessa ja millainen halu hänellä on tutustua mun lapsiin. Esikoinen käy antamassa hyvänyön halit jo molemmille meistä. ♥

Viikkokatsaus 16/22 - BMH - Big mamas home by Jenni Viikkokatsaus 16/22 - BMH - Big mamas home by Jenni

Leivoin lauantaiaamuna tuoreita muumimukisämpylöitä. Resepti on niin helppo ja nopea, että tällainen aamuleipominen ei tunnu edes työltä.

Viikkokatsaus 16/22 - BMH - Big mamas home by Jenni

Viikonloppu

Lauantaiaamu oli varsinainen uusperheaamu. Minä leipasin aamulla reippaana muumimukisämpylöitä, pelattiin yhdessä lautapeliä ja lopulta minä sain ottaa pikku tirsat, kun poikkis vei lapset pihalle ulkoilemaan. Lopulta lauantai meni ohi enemmän tai vähemmän sumussa, kiitos kovan päänsärkyni. Havahduin jossain vaiheessa siihen, että oli aika hoputtaa lapsia iltatoimiin. Sunnuntai meni huomattavasti paremmin. Sain siivottua, kuvattua kuvat erääseen kamppanjaan, laitoin ruokaa ja käytiin kaupassa. Kahden aikaan tuli stoppi touhuamiselle. Tämä ei toki koskenut lapsia vaan he suostuttelivat minut kanssaan pelaamaan Koralliriuttaa. Iltapäivä otettiin kuitenkin huomattavasti rennommin. Lapset leikkivät myös hyvän tovin ulkona pihan kavereiden kanssa. Edellisessä kerrostalossamme ei asunut muita lapsia, eikä siellä ollut myöskään kunon pihaa, joten sieltä ei myöskään löytynyt kavereita. Nyt meidän taloyhtiössä lapsia riittää ja lapset ovat ystävystyneet muiden lasten kanssa. On kivaa, kun leikkikavereita on niin lähellä.

Viikkokatsaus 16/22 - BMH - Big mamas home by Jenni Viikkokatsaus 16/22 - BMH - Big mamas home by Jenni

Siinä oli tämä viikko pähkinän kuoressa. Aivan ihanaa alkavaa viikkoa teille!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Viikkokatsaus 15/22: Pääsiäisviikko

Viikkokatsaus 14/22: Äidin lohta ja synttärit part 2.

Viikkokatsaus 13/22: Koko viikon kestänyt noidannuoli

Vuoden ensimmäinen viikkokatsaus

Viikkokatsaus: Ihan vain perus arkea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *