Hae
Big mamas home

Patriarkaatti kusettaa myös miehiä

Patriarkaatilla on oma tiukka mallinsa niin miehelle, kuin naiselle. Miehen malli on loppujen lopuksi ihan yhtä suppea, kuin naisenkin. Tosimies ei puhu tunteistaan, eikä itke. Tosimies tuo leivän pöytään, eikä osallistu akkojen hommiin, kuten siivoamiseen, lastenhoitoon tai ruuanlaittoon. Ja samaan aikaan naiset puhuvat keksenään siitä, kuinka seksikäs mies voi olla viikatessaan pyykkiä tai ollessaan lasten kanssa. Itse voin ainakin vahvistaa sen, että oma puolisoni on kaikkein vetävimmillään silloin, kun hän on tukena ja turvana lapsilleni. Kun katson häntä silloin, vetovoima ja halu tuntuu sisuskaluissa asti.

Joten, eikö tuo patriarkaatin miehen mallli tunnu tässä vaiheessa isolta kusetukselta? Miehille kerrotaan, mitä heidän pitää olla, samalla kun naiset kaipaavat aivan päinvastaista. Sitten, kun tällainen patriarkaatin ihannemies, joka ei puhu tunteistaan, ei osallistu siihen arjen pyörittämiseen ja on vain sellainen maskuliininen tosimies, jääkin yksin ihmetellään missä vika. Eikä siinä vaiheessa syytetä patriarkaattia, vaan naista. Pakkohan se vika on olla naisessa, kun tällainen hyvä, tavallinen mies ei kelpaa.

Nainen ei enää tarvitse miestä

Varmasti on olemassa myös näitä patriarkaatin ihannenaisia, jotka suostuvat olemaan niitä alistuvia synnytyskoneita, mutta monet naiset ovat heränneet vaatimaan jotain muuta.

Kun fakta on, että nykypäivänä, naiset eivät välttämättä edes tarvitse miehiä. Me emme tarvitse huoltajia. Olemme oman taloutemme hallitsijoita ja ei ole asiaa, mitä me emme lopulta pystyisi hoitamaan. Itselleni sinkkuäitiys oli sellainen piste jolloin tajusin hyvin konkreettisesti sen, etten ihan oikeasti tarvise miestä. Pärjään yksin lähes kaikessa. Todennäköisesti vauvahaaveetkin olisivat lopulta hoituneet ilman kumppania itsenäisesti. Tällaisen oivalluksen jälkeen totesin, että tulevan kumppanin pitää tuoda todella iso lisäarvo siihen nykyiseen arkeen, jos aion pariutua. Ja hän on tuonut.

Oma parisuhteeni ei olisi ikipäivänä onnistunut näin hyvin, jos puoliso ei olisi niin osallistuva. Minä halusin pitkään kyllä pitää kaikki ohjat omissa käsissäni pitkään, koska olen itsenäinen nainen ja hoidan kyllä oman tonttini. Aika nopeasti hän otti niitä vastuita. Nykyään koen, että meidän työnjako on hyvin tasapuolinen ja myötäilee meidän kummankin vahvuuksia.

Sen lisäksi puolisoni tukee minua ihan kaikessa. Myös silloin kun pelkäsin jäädä sairaslomalle mielenterveyteni ollessa aivan palasina ja nyt, kun haaveilen uusista urakuvioista. Ja tässä on vain murto-osa siitä kaikesta lisäarvosta, mitä hän elämääni tuo. En pystyisi enää ikinä olemaan ihmisen kanssa, joka tekisi minut ainoastaan surulliseksi ja ahdistuneeksi. Eikä mikään ihan kivakaan riittäisi. Haluan nykyään parhaan. Ja sen sain.

 

Joten nyt olisi korkea aika tuulettaa näitä vanhoja ajatuksia siitä, mitä miehen kuuluu olla. Naiset kaipaavat nykypäivänä tasa-arvoista kumppania, eivät tosi miestä. Ja tämä kannattaa oikeasti muistaa nykyään, kun meidän ei ole pakko pariutua huoltajan saamisen toivossa.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Minä en kiitä puolisoani, kun hän tekee kotitöitä

Vanhemmuuden tasa-arvo

Miehet valtaavat julkiset tilat

Ei väistetä

Onko kenenkään ulkonäköä oikeus kommentoida

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *